Ot dva dni znam li kade sam???????!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Гост

Мнение от Гост »

Има значение, има, Ребека ! :P :P :P И торбата с пари има значение. И дипломата ти има значение /право, доколкото си спомням/. И двата ти езика също. Правописът този път няма да го вземаме предвид, защото ще разсърдим сървайвър /нали в идейни спорове няма удари под кръста/. Та и секретарската работа ... Даже кредитните карти, които не се плащат напълно, а само минимума. А като обиждаш наляво и надясно, имай впредвид, че и теб това ще те достигне. Освен това беше обещала вече да не пишеш в този форум за "незнамсикаквиси" българи :idea:

А на вас - Цвети и Иляна, които не познавам, ако случайно съм ви обидила с нещо, извинявайте, много извинявайте. Исках само да кажа, че не е толкова лесно да се намери квартира и подробностите биха били важни за хората, които тепърва ще си търсят квартира.
Успех в новия ви живот.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ombudsman написа: .... И торбата с пари има значение. И дипломата ти има значение /право, доколкото си спомням/. И двата ти езика също.
... Даже кредитните карти, които не се плащат напълно, а само минимума.

А на вас - Цвети и Иляна, които не познавам, ако случайно съм ви обидила с нещо, извинявайте, много извинявайте. Исках само да кажа, че не е толкова лесно да се намери квартира и подробностите биха били важни за хората, които тепърва ще си търсят квартира.
Успех в новия ви живот.
Eх, веднъж да сме на едно мнение, Ombudsman! Значи - браво на момичетата и успех!

Но не мисля, че тонът на постинга (както първия така и последвалия на имализна4ение ако се не лъжа) показваха нещо различно от българския манталитет, да ме прощавате!

А че не е твърде лесно да се намери квартира - не е. Верно че зависи обаче както от късмета на човек, така и от финансовите възможности и мястото.
Joy

Мнение от Joy »

Боже мили,толкова злоба да се излива май не бях чувала в този форум...(ми аз въобще нямах нерви да те изчета,бе мила!)
Някои хора нистина имат комплекси,че другите постоянно им завиждат.Боже,боже!!!Първо се огледай,скъпа има ли на какво,преди да си създаваш илюзии около твое величество!

Като смятате така,няма нужда да се събирате с хора,с българи и да влизате в български форуми.
Аз лично,не виждам тук пък и въобще повод за каквато и да било завист относно jani...Нито на къщата и (след време ще разбере,че да наемеш на втория ден къща е бало най-голямата и грешка),нито пък на теб,каквато и да си (има ли всъщност значение,след като ти нямаш никакво значение)!
Радвай си се на секретарската си кариера и не давай на другите акъл!
Що се отнася до моя ник,не съм ти искала мнението,когато съм го избирала,не ми е притрябвало и сега (още повече,че твоя е 100 пъти по-прост!)
На какво съм доволна в този живот също не си тази,на която да обяснявам,но във всеки случай ще ти кажа,че съм много доволна,че нямам подобни на теб хора около себе си!
А на теб мога само да ти кажа да си гледаш работата и да продължиш да не влизаш тук!Така ще спестиш доста нерви на тези,които ти четат простотиите!

Що се отнася до факта,че никой тук не е длъжен да дава на никого обяснения,да така е-длъжни няма!Но ако си забелязала,тук влизат хора,които го правят по желание и с цел да помогнат.Като нямаш желание,върви да се хвалиш на друго място! От самохвалковци,АМАН!
Аватар
Vladimir Nikolov
Обратна връзка:

Мнение от Vladimir Nikolov »

Lele..lele..
Vie shte se izbiete tuka be.

Mi da zema i az da si kaja mnenieto znachi :)
Аз лично,не виждам тук пък и въобще повод за каквато и да било завист относно jani...Нито на къщата и (след време ще разбере,че да наемеш на втория ден къща е бало най-голямата и грешка)....
Abe stiga ste davali takiva kraini mnenia, vseki si znae nai-dobre kakvo pravi i zashto go pravi. Ne se burkaite i ne davaite "dobronamereni suveti", koito samo pokazvat zavist i samouspokoenie.
Az lichno, ako imah vuzmojnost ne kushta, mi cial samolet bih si nael.....

Shto se otnasia do jany, losho niama che se e pohvalila za kushtata si. E viarno e che ne ia e spomenala sluchaino, ami suvsem celenasocheno e iskala da se "pokaje" i da sabudi zavist vuv drugite.

Tova ne go namiram za mnogo redno ot neina strana, zashtoto e iasno che sa malcina tia deto mogat oshte s idvaneto da si naemat takava ogromna kushta. Taka che ako iskat da si meriat "pishkite" i da se fukat da si nameriat hora v tiahnoto finansovo polojenie.

A inache ne e obidno chovek da ima mnogo pari i da si naeme kakvoto si iska, i razni "dobronamereni" suveti i zabelejki po-dobre da si gi zapazite za sebe si, osobeno puk kogato ne sa vi gi POISKALI.
bateto

Мнение от bateto »

Az pak kakvo losho i kakva neistina kazah,neka da se cherpyat i da se zabavlyavat horata ,da si izgiveyat miga ,zashtoto sled tova gi chakat kup problemi za razreshavane,nyakoy da ne e saglasen s men i da prodalgava da si misli ,che go chakat s chervenoto kilimche.A za teb imaliznachenie may nyama-
znachenie dali si psihicheski uravnovesena ,dokazvash go s tiradata koyato napisa i personalniya razbor na sebepodobnite ti individi syakash imashe ogromna polza za okolnite osven lichno za teb da si pogadelichkash samolyubieto.Prazni prikazki,nikakva rabota.
bateto

Мнение от bateto »

Tipichna cherta na samovlyubenite v sebe si personi e otsastvie na chuvstvoto za humor i samokritichnost,nyakoi go demonstrirat postoyanno s postoyannata si kritika kam okolnite.
Аватар
Vladimir Nikolov
Обратна връзка:

Az pak kakvo losho i kakva neistina kazah,neka da se cherpyat i da se zabavlyavat horata ,da si izgiveyat miga ,zashtoto sled tova gi chakat kup problemi za razreshavane,nyakoy da ne e saglasen s men i da prodalgava da si misli ,che go chakat s chervenoto kilimche.
Eh bate,

Tochno tova imah v predvid. Abe ostavete horata namira. Ti otkude tolkova dobre znaesh kakvo gi chaka posle. Ti svetil li si im che znaesh kakvo im e polojenieto ili si naiakakuv gadatel.
Zashto ne si predstavish che te moje da sa si doshli s kilimcheto, i da niamat nujda da go tursiat tuka.

Lichno az shte ti kaja che sum doshul samo s nosna kurpichka, ama tuka si me chakaha aide ne na rozovo kilimche, ama pone na moket.

Ako ti kaja che sum si kupil nova kushta, mislish li che shte se radavm na izkazvania ot sorta:
"Ti hubavo ia kupi, bravo, ama sega se radvai shtoto posle shte ti se stujni dokato ia izplatish." ili
"Abe tia e hubava kushtata, ama tuka stroitelstvoto ne e kachestveno i koi znae kakvo te chaka."

Izkazvania ot tozi sort mogat da doidat ot hora, koito sa leko zavistlivi i po-tozi nachin edin vid se uspokoiavat samite te, che postijenito na drugite ne e koi znae kakvo v kraina smetka, ta daje naprotiv.

Losho niama tova e vrodena reakcia na vsichki hora, tui kato zavista e neshto normalno za chovecite i imenno tia e v osnovata na razvitieto, NO
zadrujte zavista v sebe si i ne ia spodeliaite taka otkrito(ili po-skoro slabo prikrito) zashtoto e groznichko.
bateto

Мнение от bateto »

Kakva pak zavist Vladko te podgoni i teb,az ako byah zavistliv nikoga nyamashe da spodelyam za problemite si da davam primer na horata koito se interisuvat kak da postapyat ,za da gi izbegnat i da im se naredyat neshtata po barzo,ami ako vig vzeli ta me izprevarili.,ako im zavigdam to e edinstvenno za vodkata ,che moyata svarshi.Ama i ti se izgivyavash,may si na olimpiyskiya princip,zaradi uchastieto.ne pravya sapostavka sas sebe si ,no e yezuitsko nyakoy da kage ,che tuk neshtata sa po med i maslo i problemite sa mnogo broyni,za galost nyakoy i nerazreshimi ,zashtoto ne zavisish samo ot sebe si ami i ot zakoni institucii i nepisani pravila osobenno kasarshti prof. realizaciya .To ako nyamashe takiva vsichki styahme da si rabotim kato doktori ,advokati ili zidari.Samo edin primer ste ti dam ,trmavata procedura po vadene na knigka ,moge da ti otneme 5,6 m. ,a prez tova vreme ste gitkash s krakomobilka,a mobilnosta v tozi golyam grad e edna predpostavka za namirane na po dobra rabota.Tova ne e li problem spored teb,moga da citiram i podobni ot tova estestvo,tova sam imal navpredvid ,kato sam se izkazal.I izobshto koy ima nugda da se razkrasyavat tolkova neshtata ,a za tvoe svedenie ,az tuk nito kashti iskam ,nito palati,a nay malkoto da zavigdam ,na nyakoy koyto se e zarobil da izplashta kashti i zaemi i da treperi za utreshniya si den.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Uvajaema Ombudsman, sega puk se okaza 4e se poznavame ili prosto az iavno taka te privli4am, 4e ti sledi6 ot blizo i deino jivieto i bitieto mi.Az li4no niamam ni6to protiv tuy kato niamam ni6to za kriene, a i iavno ti ima6 dosta vreme za gubne, deistvai.Viarno 4e ima hora na koito dostavia udovolstvie roveneto v 4ujdite raboti.Vse o6te si spomniam vuzrastnite jeni nasiadali po peikite pred blokovete v BG.Dа права си , че нямах намерение да пиша във форума и не бих и седнала , ако една приятелка която го следи от време на време не ми беше привлякла вниманието към "това което става във форума".Но това са подробности и не смятам че те засягат. Ако ти имаш проблем с това , че аз пиша, то това е отделен въпрос. Ако ти смяташ че аз с нещо съм те обидила и какво там щяло да ме застигне, то се замисли , дали понякога, даже дали всеки път не обиждаш някого. Преди да видиш сламката в окото на другия ,виж гредата в собственото си.За едно си права и торбата с парите има значение и дипломата и двата езика.Тука те подкрепям на 101%.Това ти го казвах от България, ама не ми вярваше , а се оказва 4е съм права. Ако си мислиш че едва ли не си ме разконспирирала , веднага да ти обясня че ползвам имализна4ение, защото Ребека иавно се води неактивен потребител, та нямам достап.Това за да ти спестя следващия постинг.
Джой,мила, аз съм 10 пъти по- доволна че не съм в обкръжението ти така че по едно нещо стигнахме до консенсус.Аз съм далече от мисълта че ми завиждаш, а и никъде не съм го казала.А и няма как защото не ме познаваш. Наи- малкото съм изтъкнала където и да било собствената си персона.Тя ,Омбудсман направи разбор на живота ми за 2 мин.Оценям желанието за реплика, но поне да беше основателна.Или плюем, защото няма какво да кажем.Интересно ми стана къде и с какво съм се похвалила, ама нищо ти така се запени че не можа да свариш да се изкажеш.Като ти мине ще продължиш.
Аз , мила,определено не съм във форума за да се събирам с БГ, макар 4е и тук има доста качествени хора. Ти , както и някои други също не сте тук за да се събирате с тях, а по- скоро да им се нахвърляте и вечно да опонирате.Как пък едно хубаво нещо не намерихте.
Бате, аз съм си съвсем уравновесена , а и в хармония със себе си и живота си. Пожелавам ти и ти да намериш пътя в живота си.И посочените индивиди са по- скоро подобни на теб отколкото на мен.
И вместо да си вземете малко поука и да се запитате дали, не се държите лошо с хората.Вие пак големи усти отворихте.
Поне Омбудсман се извини.
Joy

Мнение от Joy »

Абе вие наистина май не мислите...За каква завист може да става на въпрос?
Az lichno, ako imah vuzmojnost ne kushta, mi cial samolet bih si nael.....
Да не искаш да кажеш,че не можеш?Аз вече споменах какви са цените и мисля,че е във възможностите на всеки работещ тук да си позволи наем в къща.Няма нищо лошо,само,че най-големият ти месечен разход ще е два пъти по-голям.
Съгласи се,че за един новопристигнал,който няма още работа и едва ли ще има скоро достатъчно доходна такава (може би и да,но нищо не се знае),това е не просто глупаво,а доста глупаво.

И каква наистина фобия гони българина,че някой ще му завиди?

Сега,като завидим на някой си с ник "нямазначение" или какъвто и да е друг,за неизвестната му къща от 250 кв. и леле боже,колко лошо може да стане!Току виж,някой му я взел!
Ах,ах,да не вземеш,Jani,да кажеш подробности за къщата,че знаеш ли тука какви сме гадни и завистливи българи?
И въобще,може "нямазначение" да те е предупредила,но и от още много места ще чуеш подобни предупреждения...По-далече да стоиш от българи,че ще те изядат! :shock:

Тц-тц! Лъхало завист...Божееее! Ей,това много ми лъха на България...Имах съседка с мъж митничар и всички изведнъж спряха да говорят с нея,че току-виж си помислила,че някой за нещо и завижда...Не дай бог пък да я попита някой за нещо...
Като ми каже някой да стоя по-далеч от българи,че сме завистливи,само и единствено си правя заключение колко си струва с този човек да се общува...
Егати и комплексите и чудото!
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Не не съм и казала да не се събира с българи.Казах и да не се събира с прости българи.
А имализна4ение няма къща 250 кв. м , поне не още, но догодина сме планирали едно кондо или една къща. Но ти още ще си на нивото на което беше преди аз да тръгна за Канада и още ще посещаваш родния форум и ще обясняваш как Канада е на нивото на третия свят. И не само ти де.Сещам се за и за други..А не аз имам къща, а Йани и като се препираш поне чети преди това!
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Mark написа:WELLCOME et BIENVENUE parwo !

S tozi posting stawa jasno, 4e ili ste Kreditni milioneri, ili mnogo bogati .
Edin sawet ot men - po-malko se hwalete, za da ima po-malko hora, koito da wi zawijdat !

Kasmet w Canada ot men !
imalizna4enie написа: Momi4eto e tuka ot 2 dena i ne go kazva da se hvali, a da spodeli radostta si.No tvoiata bolna i kompleksirana psihika edva li moje da osuznae tozi tuy prosti4uk fact.
imalizna4enie написа:...Тя ,Омбудсман направи разбор на живота ми за 2 мин.Оценям желанието за реплика, но поне да беше основателна.Или плюем, защото няма какво да кажем....
Za6to obwiniawa6 drugite za towa, koeto sama prawi6 ? Ima6 li waob6te predstawa koj sam, za da prawi6 takoiwa obijda6ti izwodi za men.

Postinga mi be6e napalno priatelski kam horata.

Ti si jalka i te sajaliawam, za6toto opredeleno niama6 nerwi i ima mnogo omraza w teb.

No ... niama zna4enie .

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
it_does_matter

Мнение от it_does_matter »

Хайде сега и аз да се включа.
Следях дълго темата и не само нея а всички прелестни сюжети и словестни битки между...да кажем псевдо успелите и псевдо неуспелите(псевдо го слагам само за не се чувстват наранени душките с ниско "ай кю").
Накратко: много приказки за нищо. давайте направо бе хора. Сваляйте картите. Вие дето все мрънкате ми кажете си го. Издънихте се. Не е това дето го мислихме, не сме тъпи ама май не сме за тука. То език трябвало и т.н. Или ми аз с мойта икономика....ми сори!
Дойдох с инженерна диплома от шефско място, но с ястото съзнание че тука шеф няма да съм! и такава работа си и търсих. И си намерих на 2рия месеца "скромна мизерна" тежка работа далеч от дома. Прибирам се смачкан, щастлив че и днес не сам се залял със солна киселина....Ама имам си и почивните дни и скромната заплатка от почти 3 бона на месец(чисти) и перспективи си имам. И дете което е щастливо да е тука и много други хубави канадски неща. Имам приятели ,скоито общувам, дават ми идеи за работа, планираме живота си търсим не в интернет а ровим смело и надълбоко, там където наиситна са добрите работни места. Така се почва
с 2 ръце...и малко смелост а не....оооо тука хляба...оооотука тва оооо ....еми пак сори аз не гледам колко струва хляба-НЕМИ ПУКААА!
Аде аз отивам да бачкам нямам повече време за мерене на писалки!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Човека е опасно животно...Пази си територията със зъби и нокти и това си е!
Що се препирате толкова бе хора? Канада е много слабо населена страна, няма ли място за всички, та сте се хванали гуша за гуша и още малко ще се разкъсате...
Колко сте грозни, като се зъбите така!
Живота е достатъчно кратък и сложен, за да си създаваме сами негативни емоции...
Трябва да се научим да приемаме и уважаваме мнението на другите най-вече тогава, когато то е диаметрално противоположно на нашето. Може да не сме съгласни с някой, но това не значи да се джавкаме като софийските помияри в безлунна нощ...
Уважавайте се и се обичайте и ще видите как слънцето блести по-ярко, как небето е по-синьо и как на душата става по-леко!
Пийвайте по :beer: с приятели, че и с "врагове", и се наслаждавайте на късната есен, че иде зима!
:D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Vladimir Nikolov
Обратна връзка:

Smiatam che tuka vsichki sme vuzrastni i inteligentni hora, koito mogat da si napraviat sami smetkata i da vzemat sobstveni reshenia, bez da ima nujda niakoi da im obiasniava i raziasniava kak triabva da jiveiat, a oshte poveche da im kazvat NE TAKA, TAKA TRIABVA.

Takuv vid komentari imat pravo da si pozvoliat samo blizki hora, a ne NEPOZNATI, koito niamat nikakva predstava sa choveka koito sa trugnali da suvetvat.

Niama nishto po-dosadno ot tova nepoznati da ti davat akul, KOGATO NE SI POISKAL TAKUV.

Pak povtariam tuka ne sme deca i ako sum reshil da skocha v ezeroto, moje bi niama smisul niakoi si ot brega da trugne da me spasiava predvaritelno(ili da mi kreshti kolko e dulboko ezeroto), pri polojenie che az moje bi znam da pluvam.

Mislia che razbirate kakvo iskam da kaja. :)
Заключено