26 март - една година в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Клара

Мнение от Клара »

Ще се включа и аз накратко, макар че не вярвам мнението ми да е полезно за някой намиращ се в Бг, понеже за всеки Намерената Канада е различна. Ние пристигнахме с полетите на КЛМ през месец май. Канада ни посрещна с прекрасно време и чудесни приятели. Оценявам помощта им всеки ден. Монреал за мен е много красив град, но няма нищо европейско. Разочарование първо-среща с имиграционните-мадамата срещу нас на поздрава ми на английски, ни разясни ядно, че ние се намираме в Кебек и трябва да говорим на френски. Сертификатът на съпруга ми беше пред нея и там пише нонфранкофон. Започна се с въпроси от наша страна на английски и отговор само на френски. Сега това е маловажно, но тогава се споглеждахме изненадано. Квартира намерихме трудно, може би момента беше такъв. На 3-тия ден подадох искова молба срещу наемодателя ни, заради увеличение на наема спрямо предходния с 20%. Делото беше на 11 -ти януари, решение още няма, но допускам, че е в наша полза, понеже ответната страна призна липса на реновации. Правораздавателната им система е бавна, но работи, при този вид дела има служебно начало и съдията ме подпомагаше оптимално-на английски. Бараката е от талашит и съседите живеят на практика в къщи. Не спахме няколко седмици, заради 2 китайски девойки над нас. След 2 разговора с консиержа и 1 викане на полиция, същите бяха изгонени. Изумих се от строителството им-до нас сторяха при -30С къща/допускам за над четвърт милион/ и си взех проба от стените/пресовано дърво/, че в бг не ми вярват :lol: .
Съпруга започна първата си работа на 3-трия ден от търсенето, на 3-тия месец беше супервайзер на 2-ма механици, но със същата заплата. Напусна заради това и защото го изнудваха да използва диагностичната си апаратура за хиляди евро за 12 $ на час. Преди да направи това си намери друга работа. Френски досега не са му изисквали. Междувременно получи карта за механик, като положи изпит на 2-рия месец от пристигането ни. На английски, който изпитващите не говорели добре. В "Ордата на механиците" представихме инженерната му диплома и признаха 10 годишния му стаж от Бг.
Сега очакваме канадчето си, но не благодарение на местното здравопазване, а въпреки него. Това ще го спестя, защото много ми тежи. Моите разочарования и заблуди от Бг: че тук има здравеопазване и че Канада е бяла държава /не говоря за малките градчета и събърбите, където са избягали белите/. Ние няма да живеем там скоро. Моя извод-канада не иска децата ни, нашите знания и умения. Иска пари-директно: нашата процедура и идването ни бруто е 10 000 долара и косвено-работим за хората в пенсионна възраст. За инвестиции кеш спестени БГ левчета не говоря/според мен не бива да се дават/.
На първата ми работа-неквлифицирана и след седмици търсене ме накараха да напусна след 4 дни, защото не разбирах местния език/не мога да се съглася, че това е френски/ и клиентите щели да извикат езиковата полиция и да глобят фирмата. Аз си комуникирах без проблем на английски, но мениджъра го беше страх.Явно има защо.Наблягам на езика, за да разберат поелите нашия път колко е важно да се знае добре поне единия.Ако е така-проблеми нямате.
Мечти много имаме, персепективи и планове също. Тук много ми харесва, въпреки, че стандартът ни на живот спрямо българския се е сринал, чуствам се у дома си, спокойно ми е, държавата им работи прекрасно/защо в Бг не е така?/. Но не всеки мисли като мен. Така, че ето ви едно мнение и споделен опит. Изводите са за вас и УСПЕХ! Струва си да се види и прецени, но не затваряйте вратите след себе си.
Good luck!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Клара написа:...Сега очакваме канадчето си, но не благодарение на местното здравопазване, а въпреки него. Моите разочарования и заблуди от Бг: че тук има здравеопазване ...
eйййй как не те е срам да говориш така :twisted: аз като пиша че здравеопазването в Канада е трагедия и пародия веднага ми казват че пуша трева, че съм се напил, че алергията ми действа зле, че халюцинирам... :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ivandi

Мнение от ivandi »

Klara, ste si pozvolia da citiram pozdravleniata ti kam nas kogato si poluchihme vizite:
Клара написа: Честито Bis и от нас!!! Споделяме изцяло радостта ви/не сме се нарадвали на нашите визички от вчера/. Просто забрави за Савчевата- , за храчките и рентгена. Мисли за бъдещето и живота ви, който ще се промени много. Дано да си струват усилията ни. И.....сега е момента да се радваме !!!!!!
Eeeh, kakva ia mislihme, a kakva stana.........
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Клара

Мнение от Клара »

Защо не спиш Саше? Да нямаш китайки над главата? :lol:
Просто някои хора не са се сблъсквали със сериозни проблеми, това ми е обяснението. И липсата на здаревопазване е единствената причина която би ме накарала да се върна в БГ. Малко сравнение-последната година, преди да доида съм викала няколко пъти линейка за дядо ми-идва с лекар. В 2 през нощта направиха консулт със 5 специалисти в спешно отделение на малък град. Тук в огромна болница имаше 1 лекар в спешното, а линейката я изплатих миналия месец. Мислех, че с нея ще доиде лекар, а то само 2 едри техници, които товарят жертвата. Каква заблуда.... Не ми се мисли, изплакахме си сълзите тогава, а ехографа по спешност беше след 2 дни :shock: /първи свободен час, едва го намериха/.
Моля, не ми пишете колко е зле в Бг. Не съм в състояние да опонирам-преносвам вече с дни, а даже не мерят тонове на бебо, за всяка консултация от 10 секунди, чакам по 3 часа с болни хора, а кръвни изследвания имам от юли. Притеснена съм, така че ми спестете остри мнения и благодаря за разбирането.
Good luck!
monny

Мнение от monny »

Клара написа:/ и клиентите щели да извикат езиковата полиция и да глобят фирмата.
:shock: :shock: :shock:
ти ме уби, това го чувам за първи път
а морална полиция има ли :lol:
monny

Мнение от monny »

Elia написа:И много точно си го казал - след няколко отказа самочувствието ти отива на кино - !
това е така ако влагаш много емоции, ако си гьонсурат може и да не ти се отрази на самочувствието, но трябва да имаш здрави нерви

Elia написа: тогава е психологическия момент, в който ше те улови някой работодател и ше се опита да ти плати малко пари за гадна работа, понеже ти си готов на всичко и ти го пише на челото! Който успее да се пребори с това - евала!
зависи от парите с които разполагаш, ако не са много е абсолютно вярно
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Клара написа:Защо не спиш Саше? Да нямаш китайки над главата? :lol:
Просто някои хора не са се сблъсквали със сериозни проблеми, това ми е обяснението. И липсата на здаревопазване е единствената причина която би ме накарала да се върна в БГ. Малко сравнение-последната година, преди да доида съм викала няколко пъти линейка за дядо ми-идва с лекар. В 2 през нощта направиха консулт със 5 специалисти в спешно отделение на малък град. Тук в огромна болница имаше 1 лекар в спешното, а линейката я изплатих миналия месец. Мислех, че с нея ще доиде лекар, а то само 2 едри техници, които товарят жертвата. Каква заблуда.... Не ми се мисли, изплакахме си сълзите тогава, а ехографа по спешност беше след 2 дни :shock: /първи свободен час, едва го намериха/.
Моля, не ми пишете колко е зле в Бг. Не съм в състояние да опонирам-преносвам вече с дни, а даже не мерят тонове на бебо, за всяка консултация от 10 секунди, чакам по 3 часа с болни хора, а кръвни изследвания имам от юли. Притеснена съм, така че ми спестете остри мнения и благодаря за разбирането.
Klara, желая ти леко раждане и здраво и хубаво бебче!!!

Тъкмо четох този постинг - защо има такава огромна разлика в това, което си претърпяла ти и дригият автор, който изглежда изключително доволен от здравната система!?

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=75
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Клара написа:Моля, не ми пишете колко е зле в Бг. Не съм в състояние да опонирам-преносвам вече с дни, а даже не мерят тонове на бебо, за всяка консултация от 10 секунди, чакам по 3 часа с болни хора, а кръвни изследвания имам от юли. Притеснена съм, така че ми спестете остри мнения и благодаря за разбирането.
Клара, искрено ти съчувствам! Ще стискам палци за теб и твоето бебе! Дано попаднеш на добри лекари и всичко да бъде наред съвсем скоро! И да ни напишеш какво е бебето след време! :lol:
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

mirkaa написа: Klara, желая ти леко раждане и здраво и хубаво бебче!!!

Тъкмо четох този постинг - защо има такава огромна разлика в това, което си претърпяла ти и дригият автор, който изглежда изключително доволен от здравната система!?

Ще ти отговоря аз вместо Клара, защото и аз се пека почти на същия огън.
Има разлика, защото не всяка бременност протича по един и същ начин, та какво остава при различни хора. Също е много важно на какъв лекар ще попаднеш - за повечето е важно здравната ти карта да мине през машинката... и толкова.
Хайде да не задълбавам сега, да ми се роди детето живо и здраво (въпреки здравеопазването както казва Клара), пък тогава ще отделя време за да поразкажа някои неща.
Клара, спискам палци всичко да мине добре и много скоро да се радвате на бебчето си!
Изображение
bateto

Мнение от bateto »

Иванди написа -Ех каква я мислехме ,пък каква стана ...

А пък Батето като пишеше и го четяхте от България ,що си коментирахте по сбирките-Мани го тоя непрокопсал малоумник и некадърник дето пише глупости,аз да видите само да кацна в Канада и запретна ръкави с парцалите ще ги изям,на Канада и трябват кадърни хора ,а не лузъри. :D
Да не си помисли някой ,че сега се обиждам кой какво си мисли за мен,и по моето втеме когато бях още в Бг. ако имаше форум и прочетях някой да пише подобни неща за Канада ,които аз съм писал ,щях да си помисля същото ,което сега много хора си мислят за мен.
Т'ва е ела и виж реалността,другото са само мисли и предположения.
huba

Мнение от huba »

mirkaa написа:

Eto tuk ot dovolnia avtor :

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#69802

bateto написа:
А пък Батето като пишеше и го четяхте от България ,що си коментирахте по сбирките-Мани го тоя непрокопсал малоумник и некадърник дето пише глупости,аз да видите само да кацна в Канада и запретна ръкави с парцалите ще ги изям,на Канада и трябват кадърни хора ,а не лузъри. :D
:lol: :lol: :lol:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

1 година в Канада - равносметка:

2+2=4 :lol: :lol:

де съм ааааа помооооощщщ мъка мъкааа :shock: :shock:

няма храна , няма работа, няма доктори уаааааа :cry: :cry: :cry:
млякото е гадно,комарите са като врабчета а врабчетата като орли...
всички те лъжат мамят -още на летището ме пребиха"мръсен имигрант табарнак льо!"
за втори път съм бременна- от сикх,първия път беше от китаец и все в метрото :lol: :lol:
изгоря ми картонената барака където натикват всички бежанци и цяла зима спах под понт Шамплейн-като замръзна реката и заспаха катериците нямаше кво да яяям.

не съм прал откак съм дошъл ,а хляб и сирене откога не съм кусвал...

сега правя сал да се връщам обратно

мили хора не идвайте в канада!!!
- много е гадно всички се изнасят масово-държавата е в развалини псета и вълци вият в полята
старци се богу молят горещо
"ела табарнак плати социала"
не мога повече да пиша - разтрисат ме силни чувства и ментето ракия от плаца кот де неж...
босите ми крака стъпват по използвани спринцовки и трупове на агонизиращи наркомани,наоколо - престрелка - "фиу-фиу"Робокоп пристига но и той е безпомощен пред могъщия негърски ганг завзел Монреал- труповете на обесените стачкуващи студенти се люлеят на вятъра - оп и през напуканата дограма вятърът изгаси свеща на чиято светлина пиша , с бясна скорост въртя педалите на динамото ,което захранва компютъра след последното решение на Хидрокебек да затвори всички аецове.

помооош искам в мозамбик
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ха-Ха-Ха!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
todor73

Мнение от todor73 »

THC написа:1 година в Канада - равносметка:

2+2=4 :lol: :lol:

де съм ааааа помооооощщщ мъка мъкааа :shock: :shock:

няма храна , няма работа, няма доктори уаааааа :cry: :cry: :cry:
млякото е гадно,комарите са като врабчета а врабчетата като орли...
всички те лъжат мамят -още на летището ме пребиха"мръсен имигрант табарнак льо!"
за втори път съм бременна- от сикх,първия път беше от китаец и все в метрото :lol: :lol:
изгоря ми картонената барака където натикват всички бежанци и цяла зима спах под понт Шамплейн-като замръзна реката и заспаха катериците нямаше кво да яяям.

не съм прал откак съм дошъл ,а хляб и сирене откога не съм кусвал...

сега правя сал да се връщам обратно

мили хора не идвайте в канада!!!
- много е гадно всички се изнасят масово-държавата е в развалини псета и вълци вият в полята
старци се богу молят горещо
"ела табарнак плати социала"
не мога повече да пиша - разтрисат ме силни чувства и ментето ракия от плаца кот де неж...
босите ми крака стъпват по използвани спринцовки и трупове на агонизиращи наркомани,наоколо - престрелка - "фиу-фиу"Робокоп пристига но и той е безпомощен пред могъщия негърски ганг завзел Монреал- труповете на обесените стачкуващи студенти се люлеят на вятъра - оп и през напуканата дограма вятърът изгаси свеща на чиято светлина пиша , с бясна скорост въртя педалите на динамото ,което захранва компютъра след последното решение на Хидрокебек да затвори всички аецове.

помооош искам в мозамбик
Каква я мисли, каква стана :cry: - бизнеса с па4ите пера явно не е потръгнал. :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

той ТХЦ се бъзика, ама много от тоз бъзик си е истина :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено