Citoyennete Quebecoise ??!!??
Citoyennete Quebecoise ??!!??
Стана нещо странно и аз да питам че може да има факти които да незнам. В училището на жена ми учителката казала че има две гражданства:
1 -> квебекско
2 -> канадско
Та мен питането ми е свързано с гражданство номер едно. Ясно е че го няма, но виждали ли сте лична карта на кебекар? Тя по-различна ли е от федерлната?
1 -> квебекско
2 -> канадско
Та мен питането ми е свързано с гражданство номер едно. Ясно е че го няма, но виждали ли сте лична карта на кебекар? Тя по-различна ли е от федерлната?
.
а има ли лична карта на канадец ?
аз съм виждала само шофьорски книжки и здравни карти .

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
Re: .
имаtochica написа:а има ли лична карта на канадец ?![]()
http://canada.gc.ca/cdns/wallet/wallet_e.htmlpoumpy написа:имаtochica написа:а има ли лична карта на канадец ?![]()
Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama.Ima Canadian Citizenship Certificate no toi se iziskva samo za dokazvane na grajdanstvo.Za dokazvane na samolichnost se polzvat dokumentite koito e posochila tochica.
Inache po temata: Niama otdelno grajdanstvo za Quebec.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Ей тия Кебекуа ще ме уморят от смях, ако наистина съществува такъв документ. Живял съм и в Кебек и в Канада и знам от местните, че Канада не се обича много с Кебек и обратното. Веднъж даже един бояджия (става въпрос за Торонто регион) като го питах "Говорите ли френски" - отговорът му беше : "Аз съм канадец бе пич, що трябва да говоря френски??" Та тва е , уж са една страна, ама фактически са Кебек и Канада. Изобщо не се обичат, дайе обратното.
Taka e Botzo, jena ti da ne gi slusha kakvo y govoryat v COFI uchitelkite po frenski. Tam sa izvestni s promivaneto na mozaci. I v Hull/Gatineau sa sashtite, govoryat za kvebekski grajdani, drjava i kvo li oshte ne. Mene mnogo me vbesyavat, che se otnasyat s takova neuvajenie kam kanadskite simvoli i tova e edna ot osnovnite prichni da ne iskam da se zaselvam v nikakv sluchay v provinciya Quebec. :idea:
Takova neshto kvebeksko grajdanstvo nyama, to sashtestvuva kato ponyatie samo v bolnite mozaci na separatistite. Da ti go kaja na ispanski- v glavite na los tabarnacos

Takova neshto kvebeksko grajdanstvo nyama, to sashtestvuva kato ponyatie samo v bolnite mozaci na separatistite. Da ti go kaja na ispanski- v glavite na los tabarnacos

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

В Британска Колумбия има лични карти:huba написа: Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama...
http://www.icbc.com/Licensing/lic_utili ... U.html#top
В другите провинции наистина ли няма? Ако няма, как може да си докаже самоличността човек който не е шофьор?
Obey gravity ... It's the law!
Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).
Сертификати за канадско гражданство имат само имигрантите, които са станали канадски граждани по познатата процедура. Канадските граждани по рождение си имат сертификати за раждане.Botzo написа:Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Ами жена ти според мен не е разбрала нещо.Има граждани на дадена провинция в смисъла на местоживеенето ,това го доказваш с шофьорска книжка или медицинската карта като гласуваш или като посещаваш лекар,това има значение.
На френски ли си говорят?
По разни документи срещам понятието resident of Quebec
и resident du Quebec .Не бива да се бъкат с гражданство,става дума за жителство.
Питай жена ти коя дума точно е употрбила дaскaлката.Може да не са се разбрали .Всички quebecari знаят че нямат граждаство нали за това се борят.
На френски ли си говорят?
По разни документи срещам понятието resident of Quebec
и resident du Quebec .Не бива да се бъкат с гражданство,става дума за жителство.
Питай жена ти коя дума точно е употрбила дaскaлката.Може да не са се разбрали .Всички quebecari знаят че нямат граждаство нали за това се борят.