Citoyennete Quebecoise ??!!??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

Citoyennete Quebecoise ??!!??

Мнение от Botzo »

Стана нещо странно и аз да питам че може да има факти които да незнам. В училището на жена ми учителката казала че има две гражданства:
1 -> квебекско
2 -> канадско
Та мен питането ми е свързано с гражданство номер едно. Ясно е че го няма, но виждали ли сте лична карта на кебекар? Тя по-различна ли е от федерлната?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

тая учителка или е пила газ, или е полово незадоволена :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Botzo

Мнение от Botzo »

Ми Саше незнам какво е пила ама ние тука обмиляме няколко контра въпроса ама аз исках да питам за личната карта че да не би да са различни и на тукашните случайно да не пише Citoyennete Quebecoise въпрекиче се съмнявам.
tochica

.

Мнение от tochica »

а има ли лична карта на канадец ? :)
аз съм виждала само шофьорски книжки и здравни карти .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
pumpy

Re: .

Мнение от pumpy »

tochica написа:а има ли лична карта на канадец ? :)
има
huba

Мнение от huba »

poumpy написа:
tochica написа:а има ли лична карта на канадец ? :)
има
http://canada.gc.ca/cdns/wallet/wallet_e.html

Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama.Ima Canadian Citizenship Certificate no toi se iziskva samo za dokazvane na grajdanstvo.Za dokazvane na samolichnost se polzvat dokumentite koito e posochila tochica.

Inache po temata: Niama otdelno grajdanstvo za Quebec.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

Ей тия Кебекуа ще ме уморят от смях, ако наистина съществува такъв документ. Живял съм и в Кебек и в Канада и знам от местните, че Канада не се обича много с Кебек и обратното. Веднъж даже един бояджия (става въпрос за Торонто регион) като го питах "Говорите ли френски" - отговорът му беше : "Аз съм канадец бе пич, що трябва да говоря френски??" Та тва е , уж са една страна, ама фактически са Кебек и Канада. Изобщо не се обичат, дайе обратното.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e Botzo, jena ti da ne gi slusha kakvo y govoryat v COFI uchitelkite po frenski. Tam sa izvestni s promivaneto na mozaci. I v Hull/Gatineau sa sashtite, govoryat za kvebekski grajdani, drjava i kvo li oshte ne. Mene mnogo me vbesyavat, che se otnasyat s takova neuvajenie kam kanadskite simvoli i tova e edna ot osnovnite prichni da ne iskam da se zaselvam v nikakv sluchay v provinciya Quebec. :idea:
Takova neshto kvebeksko grajdanstvo nyama, to sashtestvuva kato ponyatie samo v bolnite mozaci na separatistite. Da ti go kaja na ispanski- v glavite na los tabarnacos :wink: :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Боцо тя тази у4ителка като гладната кокошка сънуваща просо...Ще трябва да по4ака следващия референдум :lol:
До тогава ще бъде ГРАЖДАНКА НА КАНАДА а не на lovely Québec
Изображение
Изображение
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Canuck написа:COFI uchitelkite po frenski. Tam sa izvestni s promivaneto na mozaci...
Познайте по времето на кое правителство са назна4ени тези у4ителки????
Joker : управлявало е преди Charest девет години.... :lol: :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

huba написа: Lichna karta na kanadec ili quebecois v smisal za dokazvane na samolichnost niama...
В Британска Колумбия има лични карти:
http://www.icbc.com/Licensing/lic_utili ... U.html#top
В другите провинции наистина ли няма? Ако няма, как може да си докаже самоличността човек който не е шофьор?
Obey gravity ... It's the law!
Botzo

Мнение от Botzo »

Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).
speedy

Мнение от speedy »

Botzo написа:Че има лична карта на канадски гражданин знаех и благодаря на maria29 защото аз не можах да я намеря. Та последен въпрос ....... тези лични карти дали са еднакви за всички канадски граждани независимо от провинцията (предполагам че е така но да питам да не би дамата да излезе с някакви супер железни доводи).
Сертификати за канадско гражданство имат само имигрантите, които са станали канадски граждани по познатата процедура. Канадските граждани по рождение си имат сертификати за раждане.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Botzo

Мнение от Botzo »

speedy написа:...Канадските граждани по рождение си имат сертификати за раждане.
И в тях си пише че са канадци независимо от провинцията нали?
Сега идеята ни е утре жената да я помоли да покаже квебексия си паспорт (дано само да не излезе с номера че никога не е пътувала и затова не си е извадила).
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами жена ти според мен не е разбрала нещо.Има граждани на дадена провинция в смисъла на местоживеенето ,това го доказваш с шофьорска книжка или медицинската карта като гласуваш или като посещаваш лекар,това има значение.
На френски ли си говорят?

По разни документи срещам понятието resident of Quebec
и resident du Quebec .Не бива да се бъкат с гражданство,става дума за жителство.

Питай жена ти коя дума точно е употрбила дaскaлката.Може да не са се разбрали .Всички quebecari знаят че нямат граждаство нали за това се борят.
Заключено