А мекици правите ли си???
- Дякон Игнатий
А мекици правите ли си???
Абе не ,че много ме интересува ама друго си е в неделя сутрин да ковнеш една тава с топли мекички и бурканче мед....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- Дякон Игнатий
А аз най-обичах бухтичките със сиренце на мама неделя сутрин. Мммм, никой друг не може да ги направи като нея. Сега я чакам да дойде да ме види през лятото и ще я крънкам през ден за бухтички
А тя прави и една лятна манджа със зеленчуци на която вика Френковичка. Супер е. Накрая слага вътре кренвирши или биренка ...мляс, мляс..

Alina
Ох, ох, бухтички и мекички
Ями, ямии... златни ви ръчички за тия рецептички, ще ги изпробвам, макар и да знам, че ме чака провал 
Къде е баба ми сега да спретне едни бухтичкииииии

Къде е баба ми сега да спретне едни бухтичкииииии

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
Браво! Вие сте супер! Толкова рецептички за пробване!
За пръв път чувам подобно нещо! С каква цел се използва? Аз с подобни неща поливам цветята, но да си храня семейството е различно! Каква е все пак функцията и какво ще стане ако водата не е пепелива? А сладката вода за мазане какво е? Сироп?
Ти пробвал ли си ги тези кравайчета? Освен сусама, не виждам какво друго там би придало вкус...
Много обичам сусам,но с тази пепел направо ме сбърка... 
flateric, откъде изрови тази пепелива вода бе, човек? И откъде намираш дървесна пепел? Става ли пепел от камина?сусамени кравайчета:
Продукти: 200 мл олио, 200 мл пепелива вода, 150 г захар, 1 чаена лъжичка амонячна сода, 2 праха ванилия, брашно.
От олиото, пепеливата вода, захарта, амонячната сода, разтворена с малко оцет, ванилията и брашното се замесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 1/2 см. С по-голяма и по-малка чашка се изрязват кравайчета. Отгоре се мажат със сладка вода, ръсят се със сусам и се печат в тава, намазана с олио и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.
Пепеливата вода се приготвя от 200 мл вода и 1 супена лъжица дървесна пепел. Сварява се, утаява се и се прецежда

За пръв път чувам подобно нещо! С каква цел се използва? Аз с подобни неща поливам цветята, но да си храня семейството е различно! Каква е все пак функцията и какво ще стане ако водата не е пепелива? А сладката вода за мазане какво е? Сироп?
Ти пробвал ли си ги тези кравайчета? Освен сусама, не виждам какво друго там би придало вкус...