помогнете учител по френски език в Пловдив

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
tornado
Мнения: 1774
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:56 am

Мнение от tornado »

ety написа:Според мен много е важно не колко тежи сивото вещество в главата на човек, а как съумява да го използва. В крайна сметка излиза, че при който и да отидеш ако не положиш усилия, няма кой да ти го налее с фуния в главата, както казват много преподаватели. Успех и ученето е пътя към спасението.
Оооо Ети...
Ще ти поръчам да ми правиш психоатака за френския, че нещо много съм се разкиснала... 8)
Аватар
POLA
Мнения: 111
Регистриран на: Вто Сеп 28, 2004 5:01 pm
Местоположение: Plovdiv/Calgary AB

Мнение от POLA »

Moq savet e ako iska6 da nau4i6 frenski kakto trqbva-izberi Jeni.Ako e samo za intervew mislq 4e vseki ste ti svar6i rabota-izberi naj-eftiniq.
Mislq ,ot tova koeto sme obsajdali na sre6tite 4e pri Jeni e dosta po-nisko zapla6taneto ot tova na Albena.Vse pak izbora e tvoi.
tita
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Фев 15, 2005 7:07 am

Мнение от tita »

здравейте, първо искам да благодаря, че доста хора са отговорили с полезни съвети по повод моето запитване. Някой от вас беше попитал защо си мисля, че ми трябва сертификат за езика и къде съм го прочела. Това го знам от едни хора, които са менали тази процедура и са им искали сертификат, за да видят къде са учили. Затова предположих, че се изисква официално. щом не е задължително, то тогава изборът на учител е по-голям, а още повече ако не е необходимо да е от Алианс Френсез. Наистина съм съгласна, че трябва да се гледат знанията , а не само подготовката за интервюто. От това, което сте написали виждам , че се открояват двама преподователи във вашите препоръки Евгения и Албена. Не виждам обаче как мога да открия тази Албена.Няма телефон. Между другото, тези дни се срещнах с няколко човека и попроучих информация за Евгения и поразпитах и за другите преподаватели, за които стана дума.Наистина отзивите за нея са добри.тези, с които се срещнах ми говориха за една фирма А и М Консулт, за която някой беше споменал и тамошната преподавателка се казваше също Албена. това същата Албена ли е, за която писахте че за десет часа е подготвила човек за 3-то ниво?!!! какво предполага това трето ниво като знания?Това ми се струва невъзможно, но щом казвате..! ? А също по въпроса за цената, която е по-скъпа от тази на Евгения, ако не е нахално от моя страна можете ли да ми кажете за какво става дума, за да не се почувствам неудобно да питам като се обаждам. Винаги съм била притиснителна да задавам подобни въпроси. Въпреки, че понякога качеството си опровдава цената... Но ако мога да получа същото качество за по-малко пари, си заслужава.
тази седмица няма да мога да присъствам на сбирката в Пловдив, понеже ми се налагат пътувания , дано скоро да успея да се освободя.
paraglider
Мнения: 254
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:52 am
Местоположение: Gusto maina, ama ve4e v Gatineau
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Zdravei!
Parvo otnosno 10 chasa frenski i za6titeno 3 - to nivo, ne znam dokolko e vazmojno, no 6tom horata kazvat!!!!!Ot druga strana Pola e prava, zavisi za kakvo go u4i6 ezika!Li4no az sam na mnenie, 4e toi nyama da ti e nujen samo da mine6 interuto, a i za Ca - jivot i zdrave, kato otide6!Vse pak ti si znae6!Za Albena ne moga da tvardya kolko nau4ava horata da govoryat, no ot tova, koeto sam 4uvala za neya, to tya e po-skoro za nau4avane na frenski, kolkoto da mine6 intervuto!4uvala sam, 4e e davala na horata da zau4avat opredeleni otgovori na opredeleni vaprosi bez da se u4i ezika, ei taka ma6inalno!Dali e vyarno mogat da kajat horata, koito sa bili pri neya!Moje i da sa sluhove!Az moga samo da govorya za na6ata u4itelka i tya e Jenya!Nie sme bezkraino dovolni ot neya!Da e jiva i zdrava!Otnosno pla6taneto pri Jenya, ne moga i nyama da ti dam info, ne za6toto ne iskam, a za6toto mislya, 4e e redno ti sama da si govori6 s neya!Ne badi pritesnitelna, tya e prekrasen 4ovek i opredeleno ne se darji taka, 4e horata da se pritesnyavat kato govoryat s neya!Abe, ya po-smelo i smahnato!:)))Izborat si e tvoi!Albena ili Jenya ili koito i da e ti izbira6, no spored men u4i ezika ne zaradi pustoto intervu, a za6toto ne samo, 4e 6te ti tryabva, no i kolkoto pove4e, tolkova po-dobre!Uspeh
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

Тити, не е зле да прочетеш постинга на Канак как е минало неговото интервю. Той ми каза, че още с влизането са го попитали - как пристигнахте до тук, къде отседнахте, .... и много други общи въпроси, нямащи нищо общо с документите. Т.е. искали са да проверят реалното ниво на владеене на езика. Защото те са наясно, че хората наизустяват доста въпроси и се явяват така. Затова задават стрянични въпроси. Спомням си един човек като разправяше, че интервюто вървяло страхотно до момента, в който го попитали - как е температурата, студено ли ви е, да затворя ли прозореца. Това той не го разбрал изобщо, защото отишъл с наизустени отговори, и заради това го отрязали - върнали го да донаучава френски.

Да ти кажа аз какво направих. Тормозих Женя почти всеки ден в продължение на 2-3 месеца. Взех 10 урока базисен френски - да има понятие от това - що е френски. НО преди това бях учила, макар и позабравила вече, френски и имах около 1000 думи като база. Никаква граматика не знаех. И така, 10 урока почти само граматика и правилно произношение. Женя в това отношение е най-добрата, вервай ми. Тук в Канада съм карала КОФИ 1 ниво, плащала съм си за курс по френски в Университета, но никой не може да се сравни с нея, с това което ми е дала тя.

След 10-те урока граматика започнахме подготовката за интервюто. Ако ти досега не си учила френски, препоръчвам ти да започнеш веднага и да вземеш поне 20 часа базисен френски преди интервюто. Не си струва заради малко повече пари и усилия преди интервюто да трябва да чакаш после нови 6 месеца, защото има много такива случаи. Много, много хора ги връщат до донаучат френски. А и много ги скъсват заради това.

И нищо не ти пречи да вземеш 1 урок при едната, и 1 урок при другата и сама да си прецениш. Аз преди Женя бях сменила за 1 месец 3 други учители и когато я срещнах беше като любов от пръв поглед. Нещо в теб си казва - ето това е всичко, което искам от един преподавател.

Със здраве и не си губи времето с чудене, защото времето върви...
Alina
Аватар
naskoflex
Мнения: 1104
Регистриран на: Вто Окт 05, 2004 6:10 am
Местоположение: лудницата в Лом

Мнение от naskoflex »

Наско преподавателя по френски ми викат :)
compaq
Мнения: 347
Регистриран на: Съб Окт 02, 2004 1:29 am
Местоположение: MTL

Мнение от compaq »

За 10 часа - 3 ниво??? :conf: :smhair1: :smhair: Това ми звучи като да науча упътване от 10 изречения на някое лекарство!?!
Стига бе човек, всичко си иска техническото време да улегне информацията, да се преповтори и така да напредваш с новите неща. Ако под 3 ниво имаш предвид само да мога да си кажа името, кога съм роден и какво ми е образованието, за това време може, но под 3 ниво се разбира много повече! Минах си успешно интервюто и мога да го твърдя със сигурност!
Пък и ако въпросът е да назубриш само определене фрази, tita, ела при мен без пари ще ти ги напиша. На интервюто ще те оценяват според това колко разбираш и отговаряш на френски!!! Нали може да те питат неща различни от тези, за които си се сетила да наизустиш..., ако знаеш поне елементарен разговор да водиш на френски винаги ще излезеш от положение!
Аз също уча при Женя! Върхът е! Капчица не знаех като започнах френски! Тя наистина може да те подготви супер за интервюто, но и за колкото и време да го учиш при нея ще възприемаш френския много по-лесно! Високото качество, което ще получиш при нея не може да се сравни и на половинката на другите колкото и да надуват цените си! Изборът си е твой!
Заключено