u4ebna viza za kursove po ezik v Kanada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
agnesa terzyiska

u4ebna viza za kursove po ezik v Kanada

Мнение от agnesa terzyiska »

Predpolagam,4e s podoben vupros dokosvam nerazoranata tselina,no vse pak, 4ovek nikoga ne znae...Ima li niakoi ot vas opit ili poznat, koito da se e probval i da e poluchil uchebna viza ,no ne za universitet, a za karane na kurs po ezik (fresnki) na miasto v Kanada? Znam,4e za neshto ucheno v Kanada davat to4ki i bih iskala takava za sestra si.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

da,
poznavam mnogo takiva hora no ne ot bg.
povecheto sa da uchat angliiski tuk v chastni uchilishta.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Metaforata s razoranata tzelina mi haresa ... :lol:
Ami po moe skromno mnenie problemut ne e v tova da se nameri y4ili6te za y4ene na ezik. Po-skoro trydnostite sa svurzani s izdavaneto na viza ot Bukore6t, tui kato po4ti vednaga 6te te obiaviat za potentzialen imigrant i dosega ne sum 4yla da sa izdavali y4ebna viza za ysuvur6enstvane na ezika.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
bp_de

Мнение от bp_de »

Ami sega agnesa terzyiska da ti kava iaz nesto po waprosa.
Predi wreme me besche stegnala schapkata i tarsex MNOGO barz na4in da ida w Canada. ta metoda
s u4ilisteto wednaga mi doide i na mene w glawata NO:
1- za da ti izdatat studenska wisa- w slu4ai seki koito u4i powe4e ot 3 meseza mu rqbwa
studenstska wisa- iskat - da pokavesch 4e si zapisan i PLATIL taksata wtam deto ste u4isch.
2- sa dokavesch 4e ste ima kade da viweesch.
3- da imasch nqkakwi pariw na4aloto-za towa to4no ne sam siguren -no po pamet.

ta az pregledax i da ti kava - zan4i sestra mi e Can vitel-
moga da viweq u tqx i naema mi e 0CAD na mesez( tuk se wku4wa i xranata , demek =0CAD )
ot kastata do u4ilisteto e 20-50 km -i si smetnax samo razxodite za transport i taksite na u4ilisteto.
polu4i se suma kam 10 000 CAD na godina.
e ne 4e nqmam tiq pari - ama na takawa zena daide 4owek w CA.. - mi ne sam tolkowa bogat.
toq metod sigurno stawa -ama spored mene e po joba na zamovni xora.

towa sa mi kalkulazii po taka nare4enite minimalni razxodi....

a kakwi to4ki dawat - eto tuka pische

http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-5.html

po faktora Adaptiwnost- Minimum two years full-time
authorized post-secondary study in Canada - 5 to4ki.

e zana4i plastasch - 10 000 ili powe4e CAD i polu4awasch 5 to4ki -mi na mene
mi zwu4i taq zena mnogo debelo.

A Koleto deto kazwa -4e ne sa ot BG - mi moito mnenie e 4e ako ima koi da
izdarva studenta( ot BG stawa duma) -obiknowenno ne do prastat w CAnada da u4i ezik. :-)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Tova koeto az sam chuvala e che za Manitoba e sravnitelno lesno za se vzeme studentska visa. Ima edno uchilishte tuka primerno chiato sobstvenitsa e ot BG proizhod...taksata za 6 mesetsa e 3000 CAD niakade...Otdelno za jiveene - okolo 600-800 na mesets...Osven tova triabva da se predstavi plan za kakvo se uchi Angliiskia - primerno che sled tova shte se zapishete v Uni na Manitoba, no konkretni neshta, a ne obshti prikazki...Sled opredelenoto vreme se podavat docs po provintsialnata programa i eventualno se vzima PR...Znachi pak povtariam...tova sam go chuvala, a ne sam go proveriavala lichno...

Ako niakoi se interesuva ot konkretni neshta moga da proucha v nachaloto na Fevruari (do togava imam mnogo rabota...).

Sas zdrave!
Последно промяна от BabaPena на Пет Яну 07, 2005 6:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Да се присъединя и аз с обективните факти от лято 2004 и Букурещ.Просто доста хора с откази.На всички са им посочили съответните места за изучаване на езици в БГ като Британски Съвен за английски и Алианс /ИЧС за френски.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
agnesa terzyiska

Vsu6tnost, moiata ideia ne e tolkova da se doide po lesnia na4in v Kanada, kakto moje bi sum prozvu4ala. Niakoi iavno sa me razbrali ,4e me interesuva studentska viza za sledvane izob6to.
Misleh si,4e ako sum ve4e v Kvebek i sestra mi e podala purvite dokumenti s taksite, ima niakakuv 6ans da i dadat studentska viaz za 2-3 mesetsa maksimum, da u4i fresnki v Montreal.V interes na istinata za tolkova vreme ot ezik kaot frenskia niama da nauchi koi znae kolko bilo v rodinata, bilo v Canada,Taka 4e zashto da ne pone pri men i az da ia ucha( prepodavatel sum), vmesto da hodi na alians?NO sle mnenieto na Eli po4nah da se sumniavam v 6ansovete.Blagodaria na otgovorilite vse pak!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

agnesa terzyiska написа: Misleh si,4e ako sum ve4e v Kvebek i sestra mi e podala purvite dokumenti s taksite, ima niakakuv 6ans da i dadat studentska viaz za 2-3 mesetsa maksimum, da u4i fresnki v Montreal.
Ако сестра ти е подала документи за имиграция едва ли биха й издали студенска виза, особено ако е само за 2-3 месеца.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Не искам да те обезсърчавам но тези с отказите за подобни визи сега кандидатстват за Квебек.Познавам 3-4-а такива
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

Студенстска виза в Канада се издава много лесно. Преди две години дъщерята на наши познати я получи.
Условия:
1. Приемат те в Канадски университет.
2. Доказваш,че можеш да се издържаш и да си плащаш таксите по убочението.

Какъв е проблема?
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

albatros...проблема се нарича Букурещ.Сигурен ли си ,че се издава такава виза за 2 месеца?Това беше въпросчето....студентска виза издадена за 2 месеца....аз поне не съм чувала за такъв срок да издават студентска виза.
agnesa terzyiska

STAVA VUPROS ZA UCHEZBNA VISA S TSLE UCHENE NA EZIK, A NE ZA SLEDVANE. Za sledvane znam,4e se poluchava lesno, ako otgovariash na kriteriite. No dali ima shans pri podadeni ve4e dokumnati za Kvebek, da te pusnat da uchish frenski na miasto v Kanada?
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Agnesa,няма да и дадат!Или трябва да си изтегли докс от Виена и да продължи за виза с цел изучаване на език.Лично моето внение е да продължи да чака за Квебек.По-разумният вариант е
Заключено