u4ebna viza za kursove po ezik v Kanada
-
u4ebna viza za kursove po ezik v Kanada
Predpolagam,4e s podoben vupros dokosvam nerazoranata tselina,no vse pak, 4ovek nikoga ne znae...Ima li niakoi ot vas opit ili poznat, koito da se e probval i da e poluchil uchebna viza ,no ne za universitet, a za karane na kurs po ezik (fresnki) na miasto v Kanada? Znam,4e za neshto ucheno v Kanada davat to4ki i bih iskala takava za sestra si.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Metaforata s razoranata tzelina mi haresa ...
Ami po moe skromno mnenie problemut ne e v tova da se nameri y4ili6te za y4ene na ezik. Po-skoro trydnostite sa svurzani s izdavaneto na viza ot Bukore6t, tui kato po4ti vednaga 6te te obiaviat za potentzialen imigrant i dosega ne sum 4yla da sa izdavali y4ebna viza za ysuvur6enstvane na ezika.

Ami po moe skromno mnenie problemut ne e v tova da se nameri y4ili6te za y4ene na ezik. Po-skoro trydnostite sa svurzani s izdavaneto na viza ot Bukore6t, tui kato po4ti vednaga 6te te obiaviat za potentzialen imigrant i dosega ne sum 4yla da sa izdavali y4ebna viza za ysuvur6enstvane na ezika.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Ami sega agnesa terzyiska da ti kava iaz nesto po waprosa.
Predi wreme me besche stegnala schapkata i tarsex MNOGO barz na4in da ida w Canada. ta metoda
s u4ilisteto wednaga mi doide i na mene w glawata NO:
1- za da ti izdatat studenska wisa- w slu4ai seki koito u4i powe4e ot 3 meseza mu rqbwa
studenstska wisa- iskat - da pokavesch 4e si zapisan i PLATIL taksata wtam deto ste u4isch.
2- sa dokavesch 4e ste ima kade da viweesch.
3- da imasch nqkakwi pariw na4aloto-za towa to4no ne sam siguren -no po pamet.
ta az pregledax i da ti kava - zan4i sestra mi e Can vitel-
moga da viweq u tqx i naema mi e 0CAD na mesez( tuk se wku4wa i xranata , demek =0CAD )
ot kastata do u4ilisteto e 20-50 km -i si smetnax samo razxodite za transport i taksite na u4ilisteto.
polu4i se suma kam 10 000 CAD na godina.
e ne 4e nqmam tiq pari - ama na takawa zena daide 4owek w CA.. - mi ne sam tolkowa bogat.
toq metod sigurno stawa -ama spored mene e po joba na zamovni xora.
towa sa mi kalkulazii po taka nare4enite minimalni razxodi....
a kakwi to4ki dawat - eto tuka pische
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-5.html
po faktora Adaptiwnost- Minimum two years full-time
authorized post-secondary study in Canada - 5 to4ki.
e zana4i plastasch - 10 000 ili powe4e CAD i polu4awasch 5 to4ki -mi na mene
mi zwu4i taq zena mnogo debelo.
A Koleto deto kazwa -4e ne sa ot BG - mi moito mnenie e 4e ako ima koi da
izdarva studenta( ot BG stawa duma) -obiknowenno ne do prastat w CAnada da u4i ezik.
Predi wreme me besche stegnala schapkata i tarsex MNOGO barz na4in da ida w Canada. ta metoda
s u4ilisteto wednaga mi doide i na mene w glawata NO:
1- za da ti izdatat studenska wisa- w slu4ai seki koito u4i powe4e ot 3 meseza mu rqbwa
studenstska wisa- iskat - da pokavesch 4e si zapisan i PLATIL taksata wtam deto ste u4isch.
2- sa dokavesch 4e ste ima kade da viweesch.
3- da imasch nqkakwi pariw na4aloto-za towa to4no ne sam siguren -no po pamet.
ta az pregledax i da ti kava - zan4i sestra mi e Can vitel-
moga da viweq u tqx i naema mi e 0CAD na mesez( tuk se wku4wa i xranata , demek =0CAD )
ot kastata do u4ilisteto e 20-50 km -i si smetnax samo razxodite za transport i taksite na u4ilisteto.
polu4i se suma kam 10 000 CAD na godina.
e ne 4e nqmam tiq pari - ama na takawa zena daide 4owek w CA.. - mi ne sam tolkowa bogat.
toq metod sigurno stawa -ama spored mene e po joba na zamovni xora.
towa sa mi kalkulazii po taka nare4enite minimalni razxodi....
a kakwi to4ki dawat - eto tuka pische
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-5.html
po faktora Adaptiwnost- Minimum two years full-time
authorized post-secondary study in Canada - 5 to4ki.
e zana4i plastasch - 10 000 ili powe4e CAD i polu4awasch 5 to4ki -mi na mene
mi zwu4i taq zena mnogo debelo.
A Koleto deto kazwa -4e ne sa ot BG - mi moito mnenie e 4e ako ima koi da
izdarva studenta( ot BG stawa duma) -obiknowenno ne do prastat w CAnada da u4i ezik.

Tova koeto az sam chuvala e che za Manitoba e sravnitelno lesno za se vzeme studentska visa. Ima edno uchilishte tuka primerno chiato sobstvenitsa e ot BG proizhod...taksata za 6 mesetsa e 3000 CAD niakade...Otdelno za jiveene - okolo 600-800 na mesets...Osven tova triabva da se predstavi plan za kakvo se uchi Angliiskia - primerno che sled tova shte se zapishete v Uni na Manitoba, no konkretni neshta, a ne obshti prikazki...Sled opredelenoto vreme se podavat docs po provintsialnata programa i eventualno se vzima PR...Znachi pak povtariam...tova sam go chuvala, a ne sam go proveriavala lichno...
Ako niakoi se interesuva ot konkretni neshta moga da proucha v nachaloto na Fevruari (do togava imam mnogo rabota...).
Sas zdrave!
Ako niakoi se interesuva ot konkretni neshta moga da proucha v nachaloto na Fevruari (do togava imam mnogo rabota...).
Sas zdrave!
Последно промяна от BabaPena на Пет Яну 07, 2005 6:05 pm, променено общо 1 път.
- estoyanova
- Обратна връзка:
-
Vsu6tnost, moiata ideia ne e tolkova da se doide po lesnia na4in v Kanada, kakto moje bi sum prozvu4ala. Niakoi iavno sa me razbrali ,4e me interesuva studentska viza za sledvane izob6to.
Misleh si,4e ako sum ve4e v Kvebek i sestra mi e podala purvite dokumenti s taksite, ima niakakuv 6ans da i dadat studentska viaz za 2-3 mesetsa maksimum, da u4i fresnki v Montreal.V interes na istinata za tolkova vreme ot ezik kaot frenskia niama da nauchi koi znae kolko bilo v rodinata, bilo v Canada,Taka 4e zashto da ne pone pri men i az da ia ucha( prepodavatel sum), vmesto da hodi na alians?NO sle mnenieto na Eli po4nah da se sumniavam v 6ansovete.Blagodaria na otgovorilite vse pak!
Misleh si,4e ako sum ve4e v Kvebek i sestra mi e podala purvite dokumenti s taksite, ima niakakuv 6ans da i dadat studentska viaz za 2-3 mesetsa maksimum, da u4i fresnki v Montreal.V interes na istinata za tolkova vreme ot ezik kaot frenskia niama da nauchi koi znae kolko bilo v rodinata, bilo v Canada,Taka 4e zashto da ne pone pri men i az da ia ucha( prepodavatel sum), vmesto da hodi na alians?NO sle mnenieto na Eli po4nah da se sumniavam v 6ansovete.Blagodaria na otgovorilite vse pak!
Ако сестра ти е подала документи за имиграция едва ли биха й издали студенска виза, особено ако е само за 2-3 месеца.agnesa terzyiska написа: Misleh si,4e ako sum ve4e v Kvebek i sestra mi e podala purvite dokumenti s taksite, ima niakakuv 6ans da i dadat studentska viaz za 2-3 mesetsa maksimum, da u4i fresnki v Montreal.
- estoyanova
- Обратна връзка:
- estoyanova
- Обратна връзка:
-
- estoyanova
- Обратна връзка: