succes написа:
Чудя се защо не е в Китай или Индия
Явно и тези имат спестявания от закуски.
А аз се чудя, не могат ли да произвеждат в България, пък да сключат договор за износ в Щатите като толкова държат да влязат на американския пазар? В България много хора се оплакват от безработицата.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Вероятно някой от собствениците е решил, че щатско гражданство няма да му навреди (горната инвестиция е 10 пъти над необходимото за бизнес-имиграция).
Пък и като са по-близо до крайните клиенти, ще компенсират известна част от разходите за по-скъпата работна ръка. Може и да се чувстват "по-стабилни" като са по-близо до клиентите си, знам ли ги ...
Да де, тя и Дарина Павлова, доколкото знам живее в Щатите или поне децата и, макар че средствата им идват от България, изпрани през офшорна компания в Монако, ако не ме лъже паметта.
То нищо не пречи и тези да са регистрирали фирмата по някои от островите, ама ме озадачава скъпата работна ръка.
Явно ще наемат изпаднали български емигранти...и после Мухъта ще ги плюе какви са кожодери.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
По тази логика всичко що се произвежда в щатите трябва да е нелегално или пералня.
Вероятно всичко идва от Китай, а в щатите само се печата и се пуска на пазара, като направено там.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Точно пък в Щатите да перат! При драконовските закони, които имат срещу прането на пари.
Тц! Това ще да е някой новобогаташ, дет се е подплашил, че Путин може да ни приобщи към империята си и си отваря вратичка за бягство...Инак под строй ще трябва да снабдява братушките с щамповани пешкирчета срещу едно потупванане по рамото.
Има и други български фирми, които са инвестирали в Щатите и в Канада. След като има предпоставки за бизнеса им, защо да не инвестират?
А я някой да ме светне, как точно се перат пари в Канада и Щатите, че тия данъчни системи нещо лабави и незащитени ми се виждат. Че и хората им едни мързеливи и подкупни.......Всеки може да си пере наволя колкото иска
Mc.Murray написа:Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
Mc.Murray написа:Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
Да го мислят тези дето ще я откриват фабриката, но не виждам никакво основание на което правиш изводите че това е пералня за пари, както и че продукцията им би била непродаваема.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)