Българска фирма отваря фабрика в САЩ

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Българска фирма отваря фабрика в САЩ

Мнение от joro »

Българска фирма инвестира 10 милиона долара във нова фабрика в САЩ
http://money.bg/news/id_1849609061/%D0% ... 0%90%D0%A9"
И ний сме дали нещо на света :clap:
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Re: Българска фирма отваря фабрика в САЩ

Мнение от myhata II »

joro написа:Българска фирма инвестира 10 милиона долара във нова фабрика в САЩ
Жорка, ако не знаеш, всичко българско родно в С.Америка се продава от фирма "ZARA" ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
succes

Мнение от succes »

Чудя се защо не е в Китай или Индия :^)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

succes написа: Чудя се защо не е в Китай или Индия :^)
Явно и тези имат спестявания от закуски. :D
А аз се чудя, не могат ли да произвеждат в България, пък да сключат договор за износ в Щатите като толкова държат да влязат на американския пазар? В България много хора се оплакват от безработицата.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

succes написа:
Чудя се защо не е в Китай или Индия :^)
Вероятно някой от собствениците е решил, че щатско гражданство няма да му навреди (горната инвестиция е 10 пъти над необходимото за бизнес-имиграция). ;)
Пък и като са по-близо до крайните клиенти, ще компенсират известна част от разходите за по-скъпата работна ръка. Може и да се чувстват "по-стабилни" като са по-близо до клиентите си, знам ли ги ...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да де, тя и Дарина Павлова, доколкото знам живее в Щатите или поне децата и, макар че средствата им идват от България, изпрани през офшорна компания в Монако, ако не ме лъже паметта.
То нищо не пречи и тези да са регистрирали фирмата по някои от островите, ама ме озадачава скъпата работна ръка.
Явно ще наемат изпаднали български емигранти...и после Мухъта ще ги плюе какви са кожодери. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Mc.Murray
Обратна връзка:

Мнение от Mc.Murray »

Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

По тази логика всичко що се произвежда в щатите трябва да е нелегално или пералня.
Вероятно всичко идва от Китай, а в щатите само се печата и се пуска на пазара, като направено там.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Точно пък в Щатите да перат! При драконовските закони, които имат срещу прането на пари. :lol:
Тц! Това ще да е някой новобогаташ, дет се е подплашил, че Путин може да ни приобщи към империята си и си отваря вратичка за бягство...Инак под строй ще трябва да снабдява братушките с щамповани пешкирчета срещу едно потупванане по рамото. :D
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Има и други български фирми, които са инвестирали в Щатите и в Канада. След като има предпоставки за бизнеса им, защо да не инвестират?
А я някой да ме светне, как точно се перат пари в Канада и Щатите, че тия данъчни системи нещо лабави и незащитени ми се виждат. Че и хората им едни мързеливи и подкупни.......Всеки може да си пере наволя колкото иска :D
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Mc.Murray написа:Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
Голямата звезда на форума :rock:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Mc.Murray написа:Не знам какво го мислите. Това си е пералня на пари. Каквото и да произвежда тая фабрика то е непродаваемо на който и да е било пазар. Освен ако там не работят само нелегални .... пък и така да е пак заплатите ще са неконкурентно способни с няколко доларовите месечни надници във великия Китай.
Да го мислят тези дето ще я откриват фабриката, но не виждам никакво основание на което правиш изводите че това е пералня за пари, както и че продукцията им би била непродаваема.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Публикувай отговор