България или Румъния?
България или Румъния?
Според Евростат брутният продукт на човек от населението в Румъния е по-висок от този в България
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=11&a1=488&a2=489#cont"
а според World factbook България е по-напред по същия показател- 93 място за България и 101 за Румъния.
https://www.cia.gov/library/publication ... rank=93#bu"
Явно твърдението, че сме най-бедната държава в ЕС не е вярно?
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=11&a1=488&a2=489#cont"
а според World factbook България е по-напред по същия показател- 93 място за България и 101 за Румъния.
https://www.cia.gov/library/publication ... rank=93#bu"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- optics
- Модератор
Re: България или Румъния?
Ти кажи в коя от двете населението намалява по-бърже и залежите на нефт са доста по-скромни ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Не е това най-лошото, че сме на последно или предпоследно място по богатство. По-лошо от това е какво точно ни е мнозинството от населението - справка, вж. кои са ни управляващитеjoro написа:

Ключова дума - мат'рял

+1fighter написа:joro написа:
Ключова дума - мат'рял

"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
Powered by Мосю Geek
Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- ablood
- Обратна връзка:
Мамка му.joro написа: Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
Тъкмо мислех да се изкажа.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- optics
- Модератор
Е, аз сколасах да се изкажа преди да сложат забраната, сега обаче се колебая дали съм нихилист или комплексар.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- Bistra
- Напуснал форума
Какъв е въпросът? Дали едната или другата първа ще бъде изритана от Евро съюза? Аз гласувам за първата с огромно съжаление.
Добре, че на западните държави им трябват буферни такива, които да обират бежанците...Иначе отдавна да сме излетели.

Добре, че на западните държави им трябват буферни такива, които да обират бежанците...Иначе отдавна да сме излетели.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Българияjoro написа:Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват

Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ура, румънците са по-зле от нас. Като сложим и албанците, направо основание за празник.......joro написа: Явно твърдението, че сме най-бедната държава в ЕС не е вярно?
- MrGeek
- Путлер Капут
Аз съм комплексиран нихилист, но въпреки това ще попитам, сега като най-накрая доказахме, че румънците са по-зле от нас, следва ли, че вече можем да го ударим на всеобщ купон?joro написа:Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Жоро, добре би било да знаеш какво означават термините, с които боравиш.
Данните към които си пуснал връзки касаят продукта на глава на населението коригиран за покупателната способност (PPP), който много често е много различен от номиналния БВП. Според различните източници, Румъния има доста по-добър номинален БВП (между 10 и 15% по-висок). Това, че в някои класации България има по-висок БВП (PPP) не е особено голям куриоз: просто означава, че България е по-сиромашка държава. Ето един списък с държави и съотношение РРР/номинален БВП, който би трябвало да е добра илюстрация:
Норвегия - 0.5
Швейцария - 0.6
Швеция - 0.7
Канада - 0.8
Италия - 0.9
Естония - 1.2
Словения - 1.3
Полша - 1.6
Румъния - 2.0
България - 2.2
Лаос - 2.3
Бангладеш - 2.4
Уганда - 2.5
Индия - 2.8
Данните към които си пуснал връзки касаят продукта на глава на населението коригиран за покупателната способност (PPP), който много често е много различен от номиналния БВП. Според различните източници, Румъния има доста по-добър номинален БВП (между 10 и 15% по-висок). Това, че в някои класации България има по-висок БВП (PPP) не е особено голям куриоз: просто означава, че България е по-сиромашка държава. Ето един списък с държави и съотношение РРР/номинален БВП, който би трябвало да е добра илюстрация:
Норвегия - 0.5
Швейцария - 0.6
Швеция - 0.7
Канада - 0.8
Италия - 0.9
Естония - 1.2
Словения - 1.3
Полша - 1.6
Румъния - 2.0
България - 2.2
Лаос - 2.3
Бангладеш - 2.4
Уганда - 2.5
Индия - 2.8
Аз от доста време живея в Чехия, сега съм в отпуск за няколко дни в БГ-то. И като сравнявам двете държави не виждам голяма разлика, и чехите бачкат за 700-800 евро средна заплата, и там има голяма безработица от постоянно оплакващи се чехи, които пият по цял ден и ги мързи да работят, докато много българи си намираме работа в Прага, при това аз почти не знам чешки, а работя вече няколко години тук. Но и в България е същото- сирийци и руснаци идват и работят, отварят фирми, печелят докато тукашните българи ги мързи и само протестират. А в Банско има хора, които получават по 5000 лева заплати, но знаят по няколко езика и умеят да работят с компютри.
А въпросът ми беше защо има такава разлика в различните класации, и то по един и същи критерий, все едно на едно място да прочетете, че Румъния е по-голяма по територия от България, на друго, че е по-малка.
- optics
- Модератор
Купона никога не е спирал, но сега вече може и да загърбим угризениятаMrGeek написа:Аз съм комплексиран нихилист, но въпреки това ще попитам, сега като най-накрая доказахме, че румънците са по-зле от нас, следва ли, че вече можем да го ударим на всеобщ купон?joro написа:Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel