България или Румъния?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
joro

България или Румъния?

Мнение от joro »

Според Евростат брутният продукт на човек от населението в Румъния е по-висок от този в България

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=11&a1=488&a2=489#cont"

а според World factbook България е по-напред по същия показател- 93 място за България и 101 за Румъния.

https://www.cia.gov/library/publication ... rank=93#bu"

Явно твърдението, че сме най-бедната държава в ЕС не е вярно?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
optics
Модератор

Re: България или Румъния?

Мнение от optics »

Ти кажи в коя от двете населението намалява по-бърже и залежите на нефт са доста по-скромни ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

joro написа:
Явно твърдението, че сме най-бедната държава в ЕС не е вярно?
Не е това най-лошото, че сме на последно или предпоследно място по богатство. По-лошо от това е какво точно ни е мнозинството от населението - справка, вж. кои са ни управляващите ;)
Ключова дума - мат'рял :D
davidT

Мнение от davidT »

fighter написа:
joro написа:

Ключова дума - мат'рял :D
+1 :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
joro

Мнение от joro »

Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа: Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
Мамка му.
Тъкмо мислех да се изкажа.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Е, аз сколасах да се изкажа преди да сложат забраната, сега обаче се колебая дали съм нихилист или комплексар.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Какъв е въпросът? Дали едната или другата първа ще бъде изритана от Евро съюза? Аз гласувам за първата с огромно съжаление. :P
Добре, че на западните държави им трябват буферни такива, които да обират бежанците...Иначе отдавна да сме излетели. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

joro написа:Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
България :@
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа: Явно твърдението, че сме най-бедната държава в ЕС не е вярно?
Ура, румънците са по-зле от нас. Като сложим и албанците, направо основание за празник.......
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:Моят въпрос е България или Румъния? Моля нихилистите и комплексарите да не се изказват
Аз съм комплексиран нихилист, но въпреки това ще попитам, сега като най-накрая доказахме, че румънците са по-зле от нас, следва ли, че вече можем да го ударим на всеобщ купон? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Жоро, добре би било да знаеш какво означават термините, с които боравиш.

Данните към които си пуснал връзки касаят продукта на глава на населението коригиран за покупателната способност (PPP), който много често е много различен от номиналния БВП. Според различните източници, Румъния има доста по-добър номинален БВП (между 10 и 15% по-висок). Това, че в някои класации България има по-висок БВП (PPP) не е особено голям куриоз: просто означава, че България е по-сиромашка държава. Ето един списък с държави и съотношение РРР/номинален БВП, който би трябвало да е добра илюстрация:

Норвегия - 0.5
Швейцария - 0.6
Швеция - 0.7
Канада - 0.8
Италия - 0.9
Естония - 1.2
Словения - 1.3
Полша - 1.6
Румъния - 2.0
България - 2.2
Лаос - 2.3
Бангладеш - 2.4
Уганда - 2.5
Индия - 2.8
joro

Мнение от joro »

Аз от доста време живея в Чехия, сега съм в отпуск за няколко дни в БГ-то. И като сравнявам двете държави не виждам голяма разлика, и чехите бачкат за 700-800 евро средна заплата, и там има голяма безработица от постоянно оплакващи се чехи, които пият по цял ден и ги мързи да работят, докато много българи си намираме работа в Прага, при това аз почти не знам чешки, а работя вече няколко години тук. Но и в България е същото- сирийци и руснаци идват и работят, отварят фирми, печелят докато тукашните българи ги мързи и само протестират. А в Банско има хора, които получават по 5000 лева заплати, но знаят по няколко езика и умеят да работят с компютри.
joro

Мнение от joro »

А въпросът ми беше защо има такава разлика в различните класации, и то по един и същи критерий, все едно на едно място да прочетете, че Румъния е по-голяма по територия от България, на друго, че е по-малка.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

MrGeek написа:
Аз съм комплексиран нихилист, но въпреки това ще попитам, сега като най-накрая доказахме, че румънците са по-зле от нас, следва ли, че вече можем да го ударим на всеобщ купон? :D
Купона никога не е спирал, но сега вече може и да загърбим угризенията :lol:

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор