Мисли около това, което се случи
Bistra написа:Много хубави размишления, много културно поднесени по моя преценка.![]()
Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?Питам се как тогава никой не посегна към телефона зад бара (мобилните бяха все още лукс) и не потърси полицията?
И през 2013 мутрите все още продължават да вилнеят и са над закона.. Паркират луксозните си автомобили точно където не е позволено и на показ и никой нищо не казва.. Няма полицай няма гявол..Bistra написа:Много хубави размишления, много културно поднесени по моя преценка.![]()
Митьо, много ми е интересно ти в тази ситуация как би постъпил?miteto написа:Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Ами той човекът е обяснил - работел на черно, алкохола без бандероли, мутрите - те и застрахователи, кой да се обади?Marto написа:Това с момичето е много гадно. И аз като Митето се зачудих защо този не е вдигнал телефона да се обади.
Но за мен най-интересната част от статията е това: "Нашите невинни незаконности. Дали те не отвориха пътя за голямото беззаконие", т.е. какъвто "матряла", такова и обществото.
Aко аз съм от малкото хора които са знаели за наличието някъв си там телефон и не съм го вдигнал, после нямаше да задавам въпроса "Питам се как тогава никой не посегна към телефона зад бара".Bistra написа:Митьо, много ми е интересно ти в тази ситуация как би постъпил?miteto написа:Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Авторът е бил служител в заведение и все пак с риск да си загуби работата е предприел някакви действия. Ти какво би направил?
Не беше ли ти тая дето пращаше децата сами за цяло лято в България? И като те питаха дали не те е страх да ги оставяш там без вашия контрол, доста разпалено обясни че и в България живеят хора и няма никакви проблемиBistra написа:Чудя се как там родителите въобще си пускат децата....да водят "социален живот"
На мен лично на 2 пъти ми се е случвало да се обаждам на полицията когато съм виждал да се случва нещо незаконно (и не лично срещу мен или моето имущество) и винаги са идвали за много кратко време - няколко минути в центъра на София и са реагирали адекватно на ситуацията.Bistra написа:Митьо, много ми е интересно ти в тази ситуация как би постъпил?miteto написа:Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Авторът е бил служител в заведение и все пак с риск да си загуби работата е предприел някакви действия. Ти какво би направил?
...To и да беше посегнал предполагаме изхода какъв би бил.![]()
Чудя се как там родителите въобще си пускат децата....да водят "социален живот"
Oще ми е пред очите един приятел на дядо ми -лекар, с който за последно се видяхме на един празник у дядови 2 години преди да дойдем в Канада. Та той бързаше да се върне в къщи "по светло", че някаква негова съседка пенсионерка я пребили на улицата да и вземат 10 лв.
Според мен е неизбежно от определено ниво нагоре. Аз вече се бях сблъскал и ме "посъветваха" или да играя по чужда свирка или да напусна. От сегашна гледна точка ми направиха услуга, иначе едва ли някога бих помислил за емиграция.jovani написа:Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Май само ти се лъжеш, но е добре че го осъзнаваш. Няма проблем, самозаблудите - малки и по-големи, са начина да съществуваме изобщоjovani написа:
Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Дори и да не става въпрос за намеса в твоят собствен бизнес, понякога ставаш неволен свидетел на ситуации като описаната.yahoo написа:Според мен е неизбежно от определено ниво нагоре. Аз вече се бях сблъскал и ме "посъветваха" или да играя по чужда свирка или да напусна. От сегашна гледна точка ми направиха услуга, иначе едва ли някога бих помислил за емиграция.jovani написа:Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Пак не си разбрал, Митко! Моите деца не водят "социален" живот в България без изричното участие на някоя от бабите или дядовците им. Затова и казах, че е относително "безопасно". Винаги може да се случи нещо. Тогава ме беше яд, щото другарката Култороложка, знаейки много добре, че съм си пратила децата сами, пускаше сякаш нарочно теми за да ми изостря нервите. А ти нали не ми четеше уж постингите? Как така си спомняш с такива подробности какво съм била казала?miteto написа:Не беше ли ти тая дето пращаше децата сами за цяло лято в България? И като те питаха дали не те е страх да ги оставяш там без вашия контрол, доста разпалено обясни че и в България живеят хора и няма никакви проблемиТа така, не знаеш дали всички деца ходят на "социален живот" с изрична родителска благословия...