За "социалният" живот и още нещо...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

За "социалният" живот и още нещо...

Мнение от Bistra »

Много хубави размишления, много културно поднесени по моя преценка. 8)
Мисли около това, което се случи
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Re: За "социалният" живот и още нещо...

Мнение от newcomer »

ко каза.нищо ни съ вижда
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Здрасти, Бате, как е секретарката? Мина ли ентре-вюто?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Много хубави размишления, много културно поднесени по моя преценка. 8)
Питам се как тогава никой не посегна към телефона зад бара (мобилните бяха все още лукс) и не потърси полицията?
Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Bistra написа:Много хубави размишления, много културно поднесени по моя преценка. 8)
И през 2013 мутрите все още продължават да вилнеят и са над закона.. Паркират луксозните си автомобили точно където не е позволено и на показ и никой нищо не казва.. Няма полицай няма гявол..

Дано поне да не правят вече подобни изцепки като тази в статията..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Това с момичето е много гадно. И аз като Митето се зачудих защо този не е вдигнал телефона да се обади.

Но за мен най-интересната част от статията е това: "Нашите невинни незаконности. Дали те не отвориха пътя за голямото беззаконие", т.е. какъвто "матряла", такова и обществото.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Митьо, много ми е интересно ти в тази ситуация как би постъпил?
Авторът е бил служител в заведение и все пак с риск да си загуби работата е предприел някакви действия. Ти какво би направил? :fubar:
...To и да беше посегнал предполагаме изхода какъв би бил. :(
Чудя се как там родителите въобще си пускат децата....да водят "социален живот" :|
Oще ми е пред очите един приятел на дядо ми -лекар, с който за последно се видяхме на един празник у дядови 2 години преди да дойдем в Канада. Та той бързаше да се върне в къщи "по светло", че някаква негова съседка пенсионерка я пребили на улицата да и вземат 10 лв. :x
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Marto написа:Това с момичето е много гадно. И аз като Митето се зачудих защо този не е вдигнал телефона да се обади.

Но за мен най-интересната част от статията е това: "Нашите невинни незаконности. Дали те не отвориха пътя за голямото беззаконие", т.е. какъвто "матряла", такова и обществото.
Ами той човекът е обяснил - работел на черно, алкохола без бандероли, мутрите - те и застрахователи, кой да се обади?
Това - "Нашите невинни незаконности. Дали те не отвориха пътя за голямото беззаконие" е много вярно, който е безгрешен нека пръв хвърли камък. Аз хора от България без невинни и не чак толкоз невинни незаконности не познавам (освен може би някои пенсионери). Същите тия нашенци обаче тука се научават бърже да слагат колан, да не минават на червено, да не пушат в кръчмата, да не лъжат, да не крадат и т.н.
Така че материалът не е толкова лош, а и обществото се променя. Статията всъщност е оптимистична :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:
miteto написа:Хмм, един от малкото хора, които са знаели за този телефон и в същото време са били наясно със ситуацията (става отвличане) - пита как никой не е посегнал към телефона?
Авторът е бил служител в заведение и все пак с риск да си загуби работата е предприел някакви действия. Ти какво би направил? :fubar:
Aко аз съм от малкото хора които са знаели за наличието някъв си там телефон и не съм го вдигнал, после нямаше да задавам въпроса "Питам се как тогава никой не посегна към телефона зад бара".
Bistra написа:Чудя се как там родителите въобще си пускат децата....да водят "социален живот"
Не беше ли ти тая дето пращаше децата сами за цяло лято в България? И като те питаха дали не те е страх да ги оставяш там без вашия контрол, доста разпалено обясни че и в България живеят хора и няма никакви проблеми ;) Та така, не знаеш дали всички деца ходят на "социален живот" с изрична родителска благословия...
Omega3

Мнение от Omega3 »

Не може в една дьржава да се шири голяма беззаконност без най-малко пасивното участие на населението. Не може да те управляват мутри 25 години без сьгласието или бездействието на народа. Не може чалгата да е най слушaната музика без никой да я слушa.

800 години история на западните дьржави (Magna Carta : 1219 година) относно законовата база на една дьржава вьрху която се опира голяма част от населението при решeнията си как да реагират в дадена ситуация не могат да се наваксат за 25 години.

По мои данни, след 89 години всичките масови протести бяха предизвикани от бедност, а не от беззаконието и явно потьпкване на елементарни демократични правила. При последните протести, след като им обещаха че цените на тока ще паднат, хората се прибраха доволни, или поне хьсьт им спадна за момента.

Как е вьзможно политик който е хванат да обсьжда дела с прокурор да бьде толериран от населението, или поне най малкото да протестират, да се представи отново на изборите. И най вероятно ще ги спечели, което доказва тотално че основните демократични норми все още са чужди за голяма част на населението и са водени лесно за носа.
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
...To и да беше посегнал предполагаме изхода какъв би бил. :(
Чудя се как там родителите въобще си пускат децата....да водят "социален живот" :|
Oще ми е пред очите един приятел на дядо ми -лекар, с който за последно се видяхме на един празник у дядови 2 години преди да дойдем в Канада. Та той бързаше да се върне в къщи "по светло", че някаква негова съседка пенсионерка я пребили на улицата да и вземат 10 лв. :x
На мен лично на 2 пъти ми се е случвало да се обаждам на полицията когато съм виждал да се случва нещо незаконно (и не лично срещу мен или моето имущество) и винаги са идвали за много кратко време - няколко минути в центъра на София и са реагирали адекватно на ситуацията.
Имаше само един случай, в който чух аларма на автомобил (не моят) в 3 часа през нощта и излязох на балкона, но не видях нищо подозрително. На сутринта видях разбитите прозорци на новият автомобил на една съседка и ми беше много неприятно, че тогава не се обадих - но наистина не можах да видя нищо от мястото в което се намирах.
Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем. Имах газов пистолет и вероятно щях да си изкарам разрешително за боен, въпреки че последното нещо което бих искал да направя е да прострелям някого, но реалностите в края на 90-те години и началото на този век бяха такива.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

jovani написа:Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Според мен е неизбежно от определено ниво нагоре. Аз вече се бях сблъскал и ме "посъветваха" или да играя по чужда свирка или да напусна. От сегашна гледна точка ми направиха услуга, иначе едва ли някога бих помислил за емиграция.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

jovani написа:
Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Май само ти се лъжеш, но е добре че го осъзнаваш. Няма проблем, самозаблудите - малки и по-големи, са начина да съществуваме изобщо :clap: ... Хората обаждат че по-добре не е станало. Тогава какъв е смисъла да викаме че имало хубави работи, като най-важното го няма - сигурност. Да те е страх от самия себе си, че ще бъдеш предизвикан да се саморазправяш за да се защитиш е по-голям минус от всички евтини манджи, пълни кафета и каквото и да значи - митичния социален живот (това никога не съм го разбирала и не ми е липсвало).
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

yahoo написа:
jovani написа:Ако бях останал в България знаех, че рано или късно щях да се сблъскам с интересите на определен тип хора и това беше една от причините да имигрирам - няма какво да се лъжем.
Според мен е неизбежно от определено ниво нагоре. Аз вече се бях сблъскал и ме "посъветваха" или да играя по чужда свирка или да напусна. От сегашна гледна точка ми направиха услуга, иначе едва ли някога бих помислил за емиграция.
Дори и да не става въпрос за намеса в твоят собствен бизнес, понякога ставаш неволен свидетел на ситуации като описаната.
Според мен авторът носи определена вина за това, че не е сигнализирал органите на реда при положение, че е видял какво се случва.
Проблемът е, че дори и да прекратят отвличането надали това би довело до осъдителни присъди, при положение че няма извършено престъпление, а само опит за такова. Мутрите са щели да свидетелстват, че момичето е от тяхната компания, а тя най-вероятно не би подала обвинение поради страх и за да избегне допълнителни разправии. При което авторът остава сам на "топа на устата".
Много неприятна ситуация и за да бъда честен, ще споделя че в случаите, когато съм сигнализирал съм бил случаен минувач и е нямало как престъпниците да стигнат до мен.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Не беше ли ти тая дето пращаше децата сами за цяло лято в България? И като те питаха дали не те е страх да ги оставяш там без вашия контрол, доста разпалено обясни че и в България живеят хора и няма никакви проблеми ;) Та така, не знаеш дали всички деца ходят на "социален живот" с изрична родителска благословия...
Пак не си разбрал, Митко! Моите деца не водят "социален" живот в България без изричното участие на някоя от бабите или дядовците им. Затова и казах, че е относително "безопасно". Винаги може да се случи нещо. Тогава ме беше яд, щото другарката Култороложка, знаейки много добре, че съм си пратила децата сами, пускаше сякаш нарочно теми за да ми изостря нервите. А ти нали не ми четеше уж постингите? Как така си спомняш с такива подробности какво съм била казала? :^)
Публикувай отговор