ivterz написа:Здравейте,
категорично съм решил да продам всичко, което имам в България и със семейството ми да се преселим в Канада. Съпругата ми, обаче изпитва панически страх (все още

). Интересуваме ме следното:
1. При одобрение и получаване на визи - има ли краен срок, в който трябва да пристигнем в Канада?
2. Задължително ли е да пътуваме цялото семейство или може да дойда първо аз и след около 6мес.или година жена ми и детето?
На някои от вас въпросите може да се струват глупави, но за мен са изключително важни.
Извинявам се ако някъде във форума има отговор на зададените от мен въпроси.
Благодаря ви.
Не бързай да продаваш нищо, поне докато не сте минали процедурата, установили сте се трайно в Канада и сте уверени че в България наистина няма да се връщате. Може в момента и да не ти се вярва, но поне в този форум случаи на хора върнали се в България има, въпреки че са я напуснали с твърдото решение че тръгват с еднопосочен билет и връщане назад няма да има. Имиграцията по принцип не е шега и е хубаво човек да опитва да сведе рисковете до минимум.
На конкретните въпроси
1. Да, има краен срок, който се определя от това кога сте направили медицинските прегледи и на тяхна база ви е издадена имиграционна виза с определен краен срок. Срока на имиграционната виза не може да бъде удължаван, но предвид че явно сте още съвсем в началото на процедурата, може би за момента е по-добре да се концентрирате върху това дали покривате изискванията и дали въобще ще успеете да минете процедурата успешно.
2. Не, не е задължително да пътувате цялото семейство - водещият апликант може да влезне първи в Канада, а съпътстващият го да дойде по-късно. Тук също е важен въпроса кой ще бъде водещият кандидат и кой придружаващ. Също така, пристигащият като втори не може да влезне в Канада след датата на която изтичат визите, така че дали между влизането на първият и вторият в Канада ще имате 6 месеца време няма как да се знае от сега.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)