Подаване на документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ivterz

Подаване на документи

Мнение от ivterz »

Здравейте,
категорично съм решил да продам всичко, което имам в България и със семейството ми да се преселим в Канада. Съпругата ми, обаче изпитва панически страх (все още :) ). Интересуваме ме следното:
1. При одобрение и получаване на визи - има ли краен срок, в който трябва да пристигнем в Канада?
2. Задължително ли е да пътуваме цялото семейство или може да дойда първо аз и след около 6мес.или година жена ми и детето?
На някои от вас въпросите може да се струват глупави, но за мен са изключително важни.
Извинявам се ако някъде във форума има отговор на зададените от мен въпроси.
Благодаря ви.
Аватар
Koko

Re: Подаване на документи

Мнение от Koko »

ivterz написа:Здравейте,
категорично съм решил да продам всичко, което имам в България и със семейството ми да се преселим в Канада. Съпругата ми, обаче изпитва панически страх (все още :) ). Интересуваме ме следното:
1. При одобрение и получаване на визи - има ли краен срок, в който трябва да пристигнем в Канада?
2. Задължително ли е да пътуваме цялото семейство или може да дойда първо аз и след около 6мес.или година жена ми и детето?
На някои от вас въпросите може да се струват глупави, но за мен са изключително важни.
Извинявам се ако някъде във форума има отговор на зададените от мен въпроси.
Благодаря ви.
Не бързай да продаваш нищо, поне докато не сте минали процедурата, установили сте се трайно в Канада и сте уверени че в България наистина няма да се връщате. Може в момента и да не ти се вярва, но поне в този форум случаи на хора върнали се в България има, въпреки че са я напуснали с твърдото решение че тръгват с еднопосочен билет и връщане назад няма да има. Имиграцията по принцип не е шега и е хубаво човек да опитва да сведе рисковете до минимум.

На конкретните въпроси
1. Да, има краен срок, който се определя от това кога сте направили медицинските прегледи и на тяхна база ви е издадена имиграционна виза с определен краен срок. Срока на имиграционната виза не може да бъде удължаван, но предвид че явно сте още съвсем в началото на процедурата, може би за момента е по-добре да се концентрирате върху това дали покривате изискванията и дали въобще ще успеете да минете процедурата успешно.
2. Не, не е задължително да пътувате цялото семейство - водещият апликант може да влезне първи в Канада, а съпътстващият го да дойде по-късно. Тук също е важен въпроса кой ще бъде водещият кандидат и кой придружаващ. Също така, пристигащият като втори не може да влезне в Канада след датата на която изтичат визите, така че дали между влизането на първият и вторият в Канада ще имате 6 месеца време няма как да се знае от сега.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
ivterz

Мнение от ivterz »

Благодаря за отговорите............
Знам какво е да си емигрант - от 2001 до 2006 живях в Калифорния. Връщането ми в България е най-голямата грешка в живота. Не желая да живея в страна, като България (супер простащина) или САЩ (невероятен балон)....
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Съпругата идвала ли е в Калифорния ? Или след това е станала съпруга? Страхът си е нормален, срещу него единственият цяр е успехът, който ще дойде с времето. Като за начало ще помогне ако има база за сравнение т.е. ако никога не е ходила в развити страни, сега е момента - хванете някой нискотарифен полет и вижте нещо по Европа дори за ден или два.
Другото - Коко го е казал.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
ivterz

Мнение от ivterz »

Не. Не е идвала. Иначе със сигурност нямаше да хванем самолета за България :) :)
Запознахме се след това.
Вие как мислите, престоят ми в САЩ плюс или минус е за интервюто.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Вие как мислите, престоят ми в САЩ плюс или минус е за интервюто.
Всяка една предишна емиграция е положително гледана :y:
Manchester United Football Club
Публикувай отговор