Молба за съвет!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
brumbarche

Молба за съвет!

Мнение от brumbarche »

Здравейте! Пиша с молба да ни дадете съвет по коя процедура ще е по-добре да кандидатстваме, тъй като със съпруга ми много се двоумим! Ще съм благодарна за всяко изразено мнение :)
Та случаят ни е следният - по федералната процедура съпругът ми би бил водещ кандидат,защото аз съм счетоводителка и с тази професия не става, а и аз съм само на 22 и нямам почти никакъв трудов стаж. По федералната процедура печелим точки и от това, че имаме роднини в Канада. Проблемът обаче е , че съпругът ми няма много време да ходи на уроци по английски и ще отнеме доста време, докато се подготви достатъчно за IELTS.
По френската процедура - аз трябва да съм водещият кандидат, защото долу горе знам френски,а и съм сигурна,че бързо ще напредна,защото цял живот съм учила езици и имам изграден навик за учене на език. Когато правя онлайн теста и слагам малко над средно владеене на френски ми изписва,че изглежда, че сме подходящи за тази процедура,но все пак много ме притеснява факта,че нямам трудов стаж (имам 2 мес. на трудов договор и преди това още 10 мес. на граждански пак като счетоводител,но не знам дали стажа на граждански договор се счита).
Съжалявам,че писах толкова подробно,но мисля,че това е начина наистина да разберете ситуацията ни и да изкажете мнение! Благодаря :)))
Аватар
emili_vn

Re: Молба за съвет!

Мнение от emili_vn »

Стажът по граждански договор се удостоверява със заверена в НОИ осигурителна книжка и се зачита. Важно е какво работно време пише в него / ако въобще има такава клауза/. Иначе можете да си сметнете точките, които събирате и да прецените какви нива на езиците ви трябват и дали можете да ги постигнете.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
brumbarche

Мнение от brumbarche »

Благодаря ти за отговора,но когато напуснах работата си на граждански договор и си подготвих осигурителна книжка от НОИ ми отговориха,че от 2009г. не издавали осигурителни книжки, но пък така или иначе имам осигурителен стаж, така че би трябвало да ми дадат удостоверение :)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Тогава можеш да представиш хонорар сметките и да ти издадат Удостоверение за осигурителен стаж.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
brumbarche

Мнение от brumbarche »

ами да, така и ще направя, та дано да ми го зачетат и да ми стане 1 год. стаж, че със сегашните ми два месеца съм за никъде :(
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

1 г. стаж изискват ако си с търсена професия и си завършила преди повече от 5 г. Така че може да кандидатстваш и без стаж, но пък ако го имаш - носи точки. На интервюто ще искат да докажеш, че стажа по граждански договор е бил на пълно работно време, за да ти го зачетат.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
brumbarche

Мнение от brumbarche »

ехх, благодаря! Това със стажа уж гледах и останах с впечатление, че е задължително да имаш стаж, свързан с областта на образование, но пък и всяка точка отгоре е добре дошла, така че ще направя всичко възможно да взема документи от фирмата,че съм била на пълен раб. ден или поне на колко месеца пълен раб. ден отговярат моите 10 на граждански!
brumbarche

Мнение от brumbarche »

Охх,а всъщност проблем ли ще бъде,ако се стигне до интервю :), това, че мъжът ми знае на френски само 5-6 думи ( добър ден, чао и т.н.)? той е достатъчно измъчен с английския и не искам да го притискам излишно и с френски.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Зависи какво ще пишете в документите като ниво за него, а пък нивата за двамата зависят от това колко точки ще ви трябват след като си сметнете другите критерии, за да достигнете 57 или повече точки. Ако пишете някакво ниво - например А2 или Б1 за него и той не го покрие, ще ви намалят точките на самото интервю и евентуално ще се разминете със сертификата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор