Та случаят ни е следният - по федералната процедура съпругът ми би бил водещ кандидат,защото аз съм счетоводителка и с тази професия не става, а и аз съм само на 22 и нямам почти никакъв трудов стаж. По федералната процедура печелим точки и от това, че имаме роднини в Канада. Проблемът обаче е , че съпругът ми няма много време да ходи на уроци по английски и ще отнеме доста време, докато се подготви достатъчно за IELTS.
По френската процедура - аз трябва да съм водещият кандидат, защото долу горе знам френски,а и съм сигурна,че бързо ще напредна,защото цял живот съм учила езици и имам изграден навик за учене на език. Когато правя онлайн теста и слагам малко над средно владеене на френски ми изписва,че изглежда, че сме подходящи за тази процедура,но все пак много ме притеснява факта,че нямам трудов стаж (имам 2 мес. на трудов договор и преди това още 10 мес. на граждански пак като счетоводител,но не знам дали стажа на граждански договор се счита).
Съжалявам,че писах толкова подробно,но мисля,че това е начина наистина да разберете ситуацията ни и да изкажете мнение! Благодаря