Ошетах медицинскинските, и ОК дойде, чакам покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Darkblade

Ошетах медицинскинските, и ОК дойде, чакам покана за виза

Мнение от Darkblade »

Така, вчера, 08.10.2007 направих медицинските. Правих ги във Вита. За несофианци идеалният вариант е пътуването с влак и слизане на гара Подуене. От влака се вижда Вита. Слизате, пресичате булеварда и сте там. Аз цъфнах в 7:30, щото нощния влак тогава ме изтръска, а околните барчета още бяха ферме, пък и не знам кафето как щеше да се отрази на кръвните изследвания. Лекарите почнаха да прииждат към 8:00. От регистратура ме привикаха, поискаха ми личната карта и ми дадоха едни формуляри, където си залепих снимките (тези, щипнати с телбод на формуляра, който получавате от Букурещ), написах си на латиница малкото и голямото име (фамилията) и датата на медицинските. След това ми дадоха две направления - едното за рентгена, другото за кръвта. Рентгенът е на същия етаж като регистратура. Съблякоха ме гол до кръста (точно два пъти, егати воайорите ;) в тая клиника) и ме лепнаха на една студена метална плоча. След няколко вдишвания и издишвания ми казаха "Не дишай" и това беше). След това напред към клиничната лаборатория на долния етаж - там вземат кръв от вената (евала на жената, не я усетих) и после се усамотяваш в тоалетната с една чашка, в която даваш "мат'риал" за изследване. И това отхвърлихме - беж на втория етаж, 13 кабинет, ерго очен лекар. За носещите очила - носете си последната актуална рецепта. Прожектират ви цифрички на едно тенеке и после ви показват албумче с картинки, а вие се напъвате да познаете има ли цифричка в цялата какафония от точки или не.
Следва УНГ и накрая завършвате във Вътрешни болести.
Последно промяна от Darkblade на Чет Ное 01, 2007 7:24 am, променено общо 1 път.
I am here because you broke something!
Venko
Обратна връзка:

Мнение от Venko »

Браво, супер, дано по скоро да дойде О.К. и после и визите:)
Късмет за напред :D
DCS Виена: 28.12.2006
Интервю: 22.08.2007
Док Букурещ: 05.09.2007
Баркодове: 09.10.2007
Направени медицински: 09.11.2007
О.К. Медицински: 23.11.2007
Покана за визи: 09.01.2008
Визи: 29.01.2008
В Канада:29.02.2008
Аватар
tuparova
Обратна връзка:

Мнение от tuparova »

Браво, darkblade, направо съм те признала отвсякъде! Страшна скорост развиваш, дай Боже и визата толкова бързо да дойде!
Документи за Букурещ - 02.06.2008
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински получени на 30.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Евала Даркблейд, направил си го като професионален "ошетвач" :lol:
Да ти върви все така скоростно и занапред! :beer:
pashevam

Мнение от pashevam »

Супер си Даркблейд, ние сме ти фенове :D . Кажи по-подробно за кабинета за вътрешни болести :wink:
Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Благодаря на всички за пожеланията. Така, вътрешни болести - там отивате последно като преди това минавате през рентгена да си вземете снимката. Докторката я лепва и оглежда да нямате дупки по дробовете. После плюнчи калема и ви мята - има цял въпрсник - правили ли са ви някакви операции, пиете ли, колко пъти седмично (не знам за колко пъти ще се брои отговор от типа - в понеделник сутрин почвам... и в неделя вечер спирам да пия), пушите ли, имали ли сте контакти с туберколозно болни в последните две години, болни ли сте от СПИН, от туберколоза, от диабет, имате ли високо кръвно и т.н. Освен това пита в коя страна сте живели през последните 5 години, какво сте работили в последните 5 години (то аз много съм работил и на много места, ама няма място, така че на 2 на 3) и като какъв ще работя в Канада (то аз искам Президент, ама май няма да ме огрее).
След това ви казва да се съблечете гол/а до кръста и почва едно вдишай-издишай не е работа - след такова обогатяване с кислород спокойно щях да изкарам 2 минути под вода.
Има проверка на ръст и тегло (е ако си ги знаех, можеше и да ми се размине унижението - нейният кантар ме изкара 4 кила по-тежък), измерване на кръвно налягане и после казва - "заголи корема" и "легни на кушетката" - :shock:. Всякакви оправдания, "ама аз таковата", "ама жената"... не дадоха резултат и лекарката най-безцеромонно ми опипа...... всички вътрешни органи - далаци, дробове и прочее. После каза лаконично - "Може да се облечете. Това е". Заключението мога да си го получа след 2 седмици от МОМ. А ако нещо не е наред или искат още изследвания те директно щели да ми се обадят.
Последно промяна от Darkblade на Вто Окт 09, 2007 1:38 pm, променено общо 1 път.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Darkblade написа:не дадоха резултат и лекарката най-безцеромонно ми опипа...... всички вътрешни органи - далаци, дробове и прочее.
...малиий аз какъв гъдел имам страшна работа :cry: . То тва ще да е по-сложно от интервюто, ама всичко по реда си :D
Кое си требе, оно си сака!
Darkblade

Мнение от Darkblade »

След като две седмици си играхме с МОМ на "Дай МОМ информация" - "Опитай по-късно", днес дойде заветното "ОК на медицински". :D Съобщението е пристигнало на 26.10.2007, само дето като ги гърчих в понеделник по телефона, ми заявиха, че още ме няма в списъка им. Е сега, т.е. точно 8 месеца след подаването на първите документи до Виена, вече ме има :beer: . Дай боже скоро да получа и честитка да си командировам "пашапорта" към братския румънски народ да му побаят малко, та да прихване канадска виза.
Аватар
stefan19704

Мнение от stefan19704 »

Даркблек как точно разбра кога си получил окей.
Аватар
stefan19704

Мнение от stefan19704 »

Честито .
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Звънкаш в МОМ (не по-рано от 2 седмици от датата, на която си направил медицинските):

02/981 63 65 или
02/969 62 27 или
02/981 83 76

и си казваш името. Проверяват дали си в списъка и ти казват. Казаха ми, че комисията е взела становище, че медицинското ми е със статут М1, т.е. всьо хубавьо, и че е изпратено към Виена да се присъедини към останалата част от досието ми. Казаха, че съобщението е било получено на 26-ти. Ама аз реших за по-сигурно да си доизясня докрай нещата и попитах, това значи ли, че всичко е наред и жената ми отговори да спя спокойно и да очаквам покана за виза.
Аватар
stefan19704

Мнение от stefan19704 »

Благодаря точно така ще направя.
pashevam

Мнение от pashevam »

Малииии, Darkblade, страшен си. Така, както си се засилил имам чувството, че всеки момент ще ни пишеш от ТАМ :wave2: :rotfl:. Айде, да си жив и здрав, честит ти ОК на медицинските, нашето семейство ти пожелава много здраве, късмет, усмивки и слънце! :duga:
Подадени док.до Виена-13.12.06
Интервю-24.08.07
Изпр. док.до Букурещ-05.09.07
Получени баркодове-05.10.07
Получени форм.за медицински-17.10.07
Направени медицински-26.10.07
ОК на медицинските-09.11.07
Покана за визи-11.12.07
Визи-15.01.08
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Darkblade,ти си рекордьор,бате!Тази твоя процедура модераторите трябва да я закачат като еталон в началото на форума.Уникален си.Браво! :dogrun:
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Много ви благодаря, ама недейте така, че ще се изчервя без да съм пил още нищо :oops: :P .
Всъщност мисля, че Ал Капон беше изпотрошил всички рекорди за скоростна процедура - беш на интервю три месеца след подаване на документите до Виена. А и след това не си поплюваше.
Пожелавам на всички ви да имате още по-бързи и безпроблемни процедури.
Публикувай отговор