Прецаках ли се или не?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
aligator

Прецаках ли се или не?

Мнение от aligator »

Преди 2 месеца получих отказ и наскоро изпратих писмо,с което заявявам по високо ниво на френски.НО за английски пък в първите документи бях посочил 7-8 ниво,като по принцип го знам за по-високо.Учил съм го в училище,занимавал съм се самостоятелно,майка ми е учителка по английски и бях в Щатите на студенска бригада като за 5 месеца не съм говорил изобщо български,а само английски.Искам да кажа,че го поназнайвам езика.И сега въпроса ми е-ако бях посочил 9 ниво английски,което ми дава точно необходимите ми 2 точки щяха ли да ми ги зачетат или щяха да ме отрежат с мисълта,че съм потенциален емигрант за английската част или Щатите?
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Прецаках ли се или не?

Мнение от ivanko13 »

aligator написа:И сега въпроса ми е-ако бях посочил 9 ниво английски,което ми дава точно необходимите ми 2 точки щяха ли да ми ги зачетат или щяха да ме отрежат с мисълта,че съм потенциален емигрант за английската част или Щатите?
Въпроса ти е несериозен. Трябваше да посочиш нивото което си владееш. Не случайно хората го оценят това нещо с 2 точки повече. Остава само на интервюто да обясниш защо с такъв добър английски си решил да ходиш във френскоговоряща провинция. Но това едва ли може да е някакъв проблем при положение че понаучиш и френски малко и не кажеш примерно че имаш две лели и сестра в Онтарио...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
feanor

Re: Прецаках ли се или не?

Мнение от feanor »

Въпроса ти е несериозен. Трябваше да посочиш нивото което си владееш. Не случайно хората го оценят това нещо с 2 точки повече. Остава само на интервюто да обясниш защо с такъв добър английски си решил да ходиш във френскоговоряща провинция. Но това едва ли може да е някакъв проблем при положение че понаучиш и френски малко и не кажеш примерно че имаш две лели и сестра в Онтарио...[/quote]
"Трябваше да се омъжа за Пищахуфнагел както казваше Мама с 12 чичовци "
Алигатор, изобщо не си се прецакал!Добрия английски е добър мотив за по разширено търсене на работа.Излишно е да ти напомням да си разпечаташ актуални обяви включително и по твоята специалност!Ми представи си че трябва да размачкаш някой СЪР дошъл да се полюбува на Северното сияние нали на английски ще си хортувате;)
Споко и Късмет!!!
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

feanor написа:Алигатор, изобщо не си се прецакал!Добрия английски е добър мотив за по разширено търсене на работа.Излишно е да ти напомням да си разпечаташ актуални обяви включително и по твоята специалност!Ми представи си че трябва да размачкаш някой СЪР дошъл да се полюбува на Северното сияние нали на английски ще си хортувате
Много бързаш, feanor. :) Човека още покана за интервю не е получил, а ти вече му обясняваш как да си търси работа. До всичките тези неща дето му обясняваш може и да не се стигне, ако слуша "доброжелатели" като теб.
Как може да кажеш, че не се е прецакал човека при положение че сам си е причинил получаването на отказ. Сега отново поради изкривена логика губи точки, които са му в кърпа вързани за познанията по английски. И къде виждаш във всичко това перспективност и плюсове за кандидатурата?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Точно това е,че от страх да не ме помислят за потенциален емигрант за англоговорящата част,не си писах по-високо ниво английски и при първото подаване на документи и сега при отказа.Като високия английски ми оправяше нещата без да трябва да доказвам висок френски.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Не зная защо се шири мита, че високото ниво на английски означава, че ще получиш отказ, защото те "можели да сметнат, че ще се изнеса в английската част". Ако знаете много добре езика (независимо дали френски или английски), пишете си го, това ви носи точки. Всякаква скромност точно по отношение на езика не ви помага ама по никакъв начин. А доказването на желанието за установяване в Кебек става с аргументи и мотивация.
А да си намалиш нивото на владеене на език под реалното, щото щяло да се изтълкува незнам си как си, си е меко казано недалновидно. Сори, че ще дам себе си за пример, но при посочени нива на френски 8/7 и на английски 11/10 (без да съм работил в Щатите) интервюиращият въобще не повдигна въпроса дали съм имал някакви планове за федерална Канада. Така че конкретния отговор на твоя въпрос е "малко си се попрецакал". Да се надяваме точките да стигнат и да получиш покана.
I am here because you broke something!
Аватар
mice

Мнение от mice »

Бях водещият кандидат, мъжът ми беше писал 12 точки английски и 2 точки френски и въобще не са се усъмнили, че не искаме да ходим в Квебек. Даже не го и питаха как ще се оправи с това ниво на френски в Квебек :roll:
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

aligator, колко точки не ти достигат? ако с изпратените допълнителни документи събираш достатъчно точки, няма място за притеснение.
И все пак - темата е много полезна за всички, които тепърва ще подаваме документи :thumbsup:
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Ха,изненада,получих e-mail в който пише,че са приели по-високото ниво френски и вече съм в списъците с чакащи за интервю.И сега логичната новина-пише че следвашата сесия интервюта ще е в първото тримесечие на 2008.В тая сесия не успях да се вмъкна,но пък като гледам следващата няма да е много далече.Така че пак бива горе долу.
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

:D Браво и честито :beer:
Тъкмо ще имаш спокойно време да се подготвиш за по-високото ниво по френски :wink:
Аватар
mice

Мнение от mice »

Браво, е това е добра новина :)
Аватар
tuparova
Обратна връзка:

Мнение от tuparova »

Aligator, честито! Много се радвам за теб, за вас! Браво и успех на интервюто следващата сесия! :)
Документи за Букурещ - 02.06.2008
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински получени на 30.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
Dagonet

Мнение от Dagonet »

Браво и от нас, алигаторе!!!!
:wave: :wave: :wave:
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Поздравления!! Успех на интервюто и бърза процедура.
I am here because you broke something!
Аватар
feanor

Мнение от feanor »

Честито! :beer: Сега може да употребиш съветите :) Успех!
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Публикувай отговор