Прецаках ли се или не?
Прецаках ли се или не?
Преди 2 месеца получих отказ и наскоро изпратих писмо,с което заявявам по високо ниво на френски.НО за английски пък в първите документи бях посочил 7-8 ниво,като по принцип го знам за по-високо.Учил съм го в училище,занимавал съм се самостоятелно,майка ми е учителка по английски и бях в Щатите на студенска бригада като за 5 месеца не съм говорил изобщо български,а само английски.Искам да кажа,че го поназнайвам езика.И сега въпроса ми е-ако бях посочил 9 ниво английски,което ми дава точно необходимите ми 2 точки щяха ли да ми ги зачетат или щяха да ме отрежат с мисълта,че съм потенциален емигрант за английската част или Щатите?
Re: Прецаках ли се или не?
Въпроса ти е несериозен. Трябваше да посочиш нивото което си владееш. Не случайно хората го оценят това нещо с 2 точки повече. Остава само на интервюто да обясниш защо с такъв добър английски си решил да ходиш във френскоговоряща провинция. Но това едва ли може да е някакъв проблем при положение че понаучиш и френски малко и не кажеш примерно че имаш две лели и сестра в Онтарио...aligator написа:И сега въпроса ми е-ако бях посочил 9 ниво английски,което ми дава точно необходимите ми 2 точки щяха ли да ми ги зачетат или щяха да ме отрежат с мисълта,че съм потенциален емигрант за английската част или Щатите?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- feanor
Re: Прецаках ли се или не?
Въпроса ти е несериозен. Трябваше да посочиш нивото което си владееш. Не случайно хората го оценят това нещо с 2 точки повече. Остава само на интервюто да обясниш защо с такъв добър английски си решил да ходиш във френскоговоряща провинция. Но това едва ли може да е някакъв проблем при положение че понаучиш и френски малко и не кажеш примерно че имаш две лели и сестра в Онтарио...[/quote]
"Трябваше да се омъжа за Пищахуфнагел както казваше Мама с 12 чичовци "
Алигатор, изобщо не си се прецакал!Добрия английски е добър мотив за по разширено търсене на работа.Излишно е да ти напомням да си разпечаташ актуални обяви включително и по твоята специалност!Ми представи си че трябва да размачкаш някой СЪР дошъл да се полюбува на Северното сияние нали на английски ще си хортувате;)
Споко и Късмет!!!
"Трябваше да се омъжа за Пищахуфнагел както казваше Мама с 12 чичовци "
Алигатор, изобщо не си се прецакал!Добрия английски е добър мотив за по разширено търсене на работа.Излишно е да ти напомням да си разпечаташ актуални обяви включително и по твоята специалност!Ми представи си че трябва да размачкаш някой СЪР дошъл да се полюбува на Северното сияние нали на английски ще си хортувате;)
Споко и Късмет!!!
Док. до Виена 05.01.2007/Получени 08.01.2007
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
Accusе de reception 05.02.2007/Покана за интервю 26.06.2007
Интервю 27.08 2007 Хилтън
Баркодове и Медицински 05.12.2007
Покана за визи 17.01.2008
Получени визи 05.02.2008.В Канада от 24 май 2008.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Много бързаш, feanor.feanor написа:Алигатор, изобщо не си се прецакал!Добрия английски е добър мотив за по разширено търсене на работа.Излишно е да ти напомням да си разпечаташ актуални обяви включително и по твоята специалност!Ми представи си че трябва да размачкаш някой СЪР дошъл да се полюбува на Северното сияние нали на английски ще си хортувате

Как може да кажеш, че не се е прецакал човека при положение че сам си е причинил получаването на отказ. Сега отново поради изкривена логика губи точки, които са му в кърпа вързани за познанията по английски. И къде виждаш във всичко това перспективност и плюсове за кандидатурата?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Не зная защо се шири мита, че високото ниво на английски означава, че ще получиш отказ, защото те "можели да сметнат, че ще се изнеса в английската част". Ако знаете много добре езика (независимо дали френски или английски), пишете си го, това ви носи точки. Всякаква скромност точно по отношение на езика не ви помага ама по никакъв начин. А доказването на желанието за установяване в Кебек става с аргументи и мотивация.
А да си намалиш нивото на владеене на език под реалното, щото щяло да се изтълкува незнам си как си, си е меко казано недалновидно. Сори, че ще дам себе си за пример, но при посочени нива на френски 8/7 и на английски 11/10 (без да съм работил в Щатите) интервюиращият въобще не повдигна въпроса дали съм имал някакви планове за федерална Канада. Така че конкретния отговор на твоя въпрос е "малко си се попрецакал". Да се надяваме точките да стигнат и да получиш покана.
А да си намалиш нивото на владеене на език под реалното, щото щяло да се изтълкува незнам си как си, си е меко казано недалновидно. Сори, че ще дам себе си за пример, но при посочени нива на френски 8/7 и на английски 11/10 (без да съм работил в Щатите) интервюиращият въобще не повдигна въпроса дали съм имал някакви планове за федерална Канада. Така че конкретния отговор на твоя въпрос е "малко си се попрецакал". Да се надяваме точките да стигнат и да получиш покана.
I am here because you broke something!
Ха,изненада,получих e-mail в който пише,че са приели по-високото ниво френски и вече съм в списъците с чакащи за интервю.И сега логичната новина-пише че следвашата сесия интервюта ще е в първото тримесечие на 2008.В тая сесия не успях да се вмъкна,но пък като гледам следващата няма да е много далече.Така че пак бива горе долу.