Още едно успешно интервю 06.12

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
eli_t

Още едно успешно интервю 06.12

Мнение от eli_t »

Знам че темата е към своя край, но все пак реших да напиша за нашето интервю, защото вие сте хората, които ще ме разберете най-добре, а пък и може да послужи на някой по-нататък или за архив.
За нас: водещ мъжът ми фр. 6/5, англ. 4/3 – 31год, транспортен икономист, аз фр.5/3, англ. 10/9 – 29 год, икономист-информатик.
Влизаме, стандартната реч и после Л. казва дайте “акт ду насанс ду вотре фам” и мъжът ми я гледаааа и тя повтаря, и той зацепи и й подава моят акт за раждане.
Пита ни стандартните неща, да разкажем за работата, която работим, мое лично мнение е че изобщо не ни слушаше, само кимаше с глава и казваше “Уи”, защо Квебек, къде сме учили френски, пита мъжът ми дали му харесва да учи във фр. институт и накрая каза за да проверя знанията ви по фр. кажете ми за вашите лоазири, и мъжът ми заразказва заучени неща и накрая казва че през лятото ходим в Бургас при нашите кумове, а тя се объща към мен и ме пита “И кога бяхте там последно, разкажете какво правихте?” и аз замръзнах, това не беше подготвено, измислих си че сме били за 3 дни и сме играли с децата и такива глупости, ама забравих че трябва да разказвам в енпарфе и въобще всички думи ми избягаха и докато мънках, тя каза “Жо ве вуз аксепте”. Беше мила и усмихната и интервюто продължи 30мин.
Искам да благодаря на всички от форума които пишат, ПИШЕТЕ, много е ценно да прочетеш опита на другите, специално на Огънче, която ни препоръча уч. по френски и разбира се на самата учителка Светлана Ефремова.
Canada 22.9.07
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Честито и успех за напред! :)
saaber
Обратна връзка:

:)

Мнение от saaber »

Честито и от мен важното е ,че сте успели.Френският ще си го доучвате на място :wink :beer: :beer:
Everobody has its own way of making things:)
Akif

Мнение от Akif »

Честито важното е че сте успели всичко друго е без значение :beer: късмет по нататък
I tova shte mine
ivaeva
Обратна връзка:

Мнение от ivaeva »

браво Ели. Поздравления за вас. Нашето беше на 5ти от 11 часа. Ние бяхме с двете деца (едното на 8 мес. , другото на 7 год.). Просто така пишеше в писмото покана за интервю, че трябвада присъства цялото семейство. Мадам Линда беше изненадана, но не разочарована. Освен това аз изобщо не знам фр., само съпругът ми и то много слабо. Важното е че минахме успешно, но сега като чета опита на тези преди нас и съм много изненадана да разбера, че това интервю е една малка стъпчица и ни предстоят много още. Все пак искам да ви пожелая успех за вбъдеще, може да се срещнем някъде по медиц. институции или някъде другаде. :wink:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Оставаше и да не минете, бях предварително пратил писмо до Линда около моя рожден ден (06.12) да няма сакатлъци....
Това в кръга на шегата, Линда е страхотен човек, може би е подкована да пуска, но просто трудно ми е да повярвам че къса някого...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Заключено