Знам че темата е към своя край, но все пак реших да напиша за нашето интервю, защото вие сте хората, които ще ме разберете най-добре, а пък и може да послужи на някой по-нататък или за архив.
За нас: водещ мъжът ми фр. 6/5, англ. 4/3 – 31год, транспортен икономист, аз фр.5/3, англ. 10/9 – 29 год, икономист-информатик.
Влизаме, стандартната реч и после Л. казва дайте “акт ду насанс ду вотре фам” и мъжът ми я гледаааа и тя повтаря, и той зацепи и й подава моят акт за раждане.
Пита ни стандартните неща, да разкажем за работата, която работим, мое лично мнение е че изобщо не ни слушаше, само кимаше с глава и казваше “Уи”, защо Квебек, къде сме учили френски, пита мъжът ми дали му харесва да учи във фр. институт и накрая каза за да проверя знанията ви по фр. кажете ми за вашите лоазири, и мъжът ми заразказва заучени неща и накрая казва че през лятото ходим в Бургас при нашите кумове, а тя се объща към мен и ме пита “И кога бяхте там последно, разкажете какво правихте?” и аз замръзнах, това не беше подготвено, измислих си че сме били за 3 дни и сме играли с децата и такива глупости, ама забравих че трябва да разказвам в енпарфе и въобще всички думи ми избягаха и докато мънках, тя каза “Жо ве вуз аксепте”. Беше мила и усмихната и интервюто продължи 30мин.
Искам да благодаря на всички от форума които пишат, ПИШЕТЕ, много е ценно да прочетеш опита на другите, специално на Огънче, която ни препоръча уч. по френски и разбира се на самата учителка Светлана Ефремова.
Още едно успешно интервю 06.12
Още едно успешно интервю 06.12
Canada 22.9.07
браво Ели. Поздравления за вас. Нашето беше на 5ти от 11 часа. Ние бяхме с двете деца (едното на 8 мес. , другото на 7 год.). Просто така пишеше в писмото покана за интервю, че трябвада присъства цялото семейство. Мадам Линда беше изненадана, но не разочарована. Освен това аз изобщо не знам фр., само съпругът ми и то много слабо. Важното е че минахме успешно, но сега като чета опита на тези преди нас и съм много изненадана да разбера, че това интервю е една малка стъпчица и ни предстоят много още. Все пак искам да ви пожелая успех за вбъдеще, може да се срещнем някъде по медиц. институции или някъде другаде. 

Оставаше и да не минете, бях предварително пратил писмо до Линда около моя рожден ден (06.12) да няма сакатлъци....
Това в кръга на шегата, Линда е страхотен човек, може би е подкована да пуска, но просто трудно ми е да повярвам че къса някого...
Това в кръга на шегата, Линда е страхотен човек, може би е подкована да пуска, но просто трудно ми е да повярвам че къса някого...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано