Шофьорска книжка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Шофьорска книжка

Мнение от simplyaven »

ще се явявам на изпит да взема канадска книжка, искат ми превод на българската, моля ви кажете къде си ги превеждахте и колко струва, както и колко време отнема! тук не мога да намеря човек с български, който да ми преведе книжката и да завери превода, а нямам и много време до изпита, така че търся вариант да стане по-бързо :roll: как стоят нещата с посолството ни - превеждат ли и колко ще струва, а и колко време отнема? благодаря ви :)
bp_de

Мнение от bp_de »

сори -малко офф топика-ама новите бг книжки нали си пи6е на вси4ко и на англииски ????

не могат да 4етат ли или искат някои да им каже 4е онова с кирилицата е на български ?
вижда ми се идиотско това искане за превод....
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

това е положението, специално питах в SGI... :roll: моля, някой да ми каже как стоят нещата с посолството и колко пари и време ще отнеме! :oops:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Тази тема има телефоните на няколко преводача, обади се и питай колко време ще им отнеме преводът и изпращането по пощата.

На мен преводите ми ги прави

Elena Rif 514 483 6421 Cell 514 8160631
6950 Cote, St Luc Road 1005
Montreal
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите! :roll:
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Opitaj sas konsulstvoto vav Toronto che stava naj barzo kato si platish.
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

simplyaven написа:мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите! :roll:
zashto shte polzvash poshtite ,ima kurierski uslugi s koito se prenasiat i dalech po cenni dokumenti ot tvoiata shofiorska knijka .ikonomiata e maika na mizeriata .pak i nali sem. dohod vie e prilichen
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Vapros

Мнение от aneda »

А трябва ли преведената шофьорска книжка да е и легализирана или може само превод от оторизиран преводач?
Също така вярно ли е, че във Ванкувър властите не приемат преводи, които са направени извън Канада?
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

JoroF написа:
simplyaven написа:мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите! :roll:
zashto shte polzvash poshtite ,ima kurierski uslugi s koito se prenasiat i dalech po cenni dokumenti ot tvoiata shofiorska knijka .ikonomiata e maika na mizeriata .pak i nali sem. dohod vie e prilichen
shtoto ne sam naqsno s kurierskite uslugi tuka i shtoto dosega vdigahte pushilka kolko bili sigurni kanadskite poshti! izbqgvaj zaqdliviq ton ako obichash, ne mi misli semeiniq dohod i vaznostta na knizkata - ti ako ne smqtash tvoqta za vazna, izhvurli q :nut:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

potrebitel написа:Opitaj sas konsulstvoto vav Toronto che stava naj barzo kato si platish.
taka shte napravq, blagodarq ti za suveta :)
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

simplyaven написа:
JoroF написа:
shtoto ne sam naqsno s kurierskite uslugi tuka i shtoto dosega vdigahte pushilka kolko bili sigurni kanadskite poshti! izbqgvaj zaqdliviq ton ako obichash, ne mi misli semeiniq dohod i vaznostta na knizkata - ti ako ne smqtash tvoqta za vazna, izhvurli q :nut:
kato ne znaesh za kurierskite uslugi ,pitai .tvoia se. dohod savsem ne go mislia .tovakakvo shte izbiagvam ili ne i dali moiata knijka e vajna /a tia e dosta vajna za men /i kakvo shte pravia s neia si e moi problem .tia "narejdania " v kashti pri majleto moje da minavat ,no pri men ne

забележка от модератора:
JoroF, предполагам Ви е известна поговорката "каквото повикало - такова се обадило".
Предлагам Ви да осмислите и смекчите тона на постингите си - така няма да предизвиквате другите да Ви отговарят по подобен начин.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Bobar

Мнение от Bobar »

Probvai pri drug chinovnik.
I men me vrashtaha, no otidoh v drug ofis i popadnah na zavejdasht otdela - i toi kaza
Пробвай при друг чиновник.
И мен ме връщаха, но отидох в друг офис с попаднах на завеждащ отдела или нещо такова. Та аз го питах открито за превод на книжката, но си имах бележка от КАТ. Прегледа ми документите и каза няма нужда, всичко е наред. И така явих се на изпит - взех го за 15 мин - правилника.
След седмица две и кормуването и готово.

Всичко е относително при чиновниците. Зависи на кого ще попаднеш.
Дребните риби ги е страх да не се издънят с нещо дето не са сигурни.
И за застраховката беше същата работа, но се намери фирма ми признаха всичко и сега плащам малко пари.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Bobar написа: Пробвай при друг чиновник.
И мен ме връщаха, но отидох в друг офис с попаднах на завеждащ отдела или нещо такова. Та аз го питах открито за превод на книжката, но си имах бележка от КАТ. Прегледа ми документите и каза няма нужда, всичко е наред. И така явих се на изпит - взех го за 15 мин - правилника.
След седмица две и кормуването и готово.

Всичко е относително при чиновниците. Зависи на кого ще попаднеш.
Дребните риби ги е страх да не се издънят с нещо дето не са сигурни.
И за застраховката беше същата работа, но се намери фирма ми признаха всичко и сега плащам малко пари.
така е, но тук има две момичета долу на гишетата, където заявяваш, че ще се явяваш на изпит и те това казаха... намерих в Open Door Society (не знам има ли го навсякъде в Канада, но мисля, че да - те помагат на новопристигнали имигранти с езикови курсове, работа, ориентация и т.н.) една жена, която каза, че ще я подпечата, аз да си я преведа, тъй че така май ще направя :D
Заключено