zashto shte polzvash poshtite ,ima kurierski uslugi s koito se prenasiat i dalech po cenni dokumenti ot tvoiata shofiorska knijka .ikonomiata e maika na mizeriata .pak i nali sem. dohod vie e prilichensimplyaven написа:мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите!
shtoto ne sam naqsno s kurierskite uslugi tuka i shtoto dosega vdigahte pushilka kolko bili sigurni kanadskite poshti! izbqgvaj zaqdliviq ton ako obichash, ne mi misli semeiniq dohod i vaznostta na knizkata - ti ako ne smqtash tvoqta za vazna, izhvurli q :nut:JoroF написа:zashto shte polzvash poshtite ,ima kurierski uslugi s koito se prenasiat i dalech po cenni dokumenti ot tvoiata shofiorska knijka .ikonomiata e maika na mizeriata .pak i nali sem. dohod vie e prilichensimplyaven написа:мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите!
kato ne znaesh za kurierskite uslugi ,pitai .tvoia se. dohod savsem ne go mislia .tovakakvo shte izbiagvam ili ne i dali moiata knijka e vajna /a tia e dosta vajna za men /i kakvo shte pravia s neia si e moi problem .tia "narejdania " v kashti pri majleto moje da minavat ,no pri men nesimplyaven написа:shtoto ne sam naqsno s kurierskite uslugi tuka i shtoto dosega vdigahte pushilka kolko bili sigurni kanadskite poshti! izbqgvaj zaqdliviq ton ako obichash, ne mi misli semeiniq dohod i vaznostta na knizkata - ti ako ne smqtash tvoqta za vazna, izhvurli q :nut:JoroF написа:zashto shte polzvash poshtite ,ima kurierski uslugi s koito se prenasiat i dalech po cenni dokumenti ot tvoiata shofiorska knijka .ikonomiata e maika na mizeriata .pak i nali sem. dohod vie e prilichensimplyaven написа:мерси, ИРА. ще се обадя да я питам, малко ме е страх да пусна оригинала по пощата, но тук не виждам как да си заверя копието, знае ли някой? ако имам копие, ще преведа него... и то ще се разхожда по пощите!
така е, но тук има две момичета долу на гишетата, където заявяваш, че ще се явяваш на изпит и те това казаха... намерих в Open Door Society (не знам има ли го навсякъде в Канада, но мисля, че да - те помагат на новопристигнали имигранти с езикови курсове, работа, ориентация и т.н.) една жена, която каза, че ще я подпечата, аз да си я преведа, тъй че така май ще направяBobar написа: Пробвай при друг чиновник.
И мен ме връщаха, но отидох в друг офис с попаднах на завеждащ отдела или нещо такова. Та аз го питах открито за превод на книжката, но си имах бележка от КАТ. Прегледа ми документите и каза няма нужда, всичко е наред. И така явих се на изпит - взех го за 15 мин - правилника.
След седмица две и кормуването и готово.
Всичко е относително при чиновниците. Зависи на кого ще попаднеш.
Дребните риби ги е страх да не се издънят с нещо дето не са сигурни.
И за застраховката беше същата работа, но се намери фирма ми признаха всичко и сега плащам малко пари.