УНСС

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
batman_74

УНСС

Мнение от batman_74 »

Аз съм Завършила УНСС и ме интересува,какво трябва да направя в Канада за да ми я признаят и дали въобще има такава възможност?Какво може като за начало да се работи с нея,какъв вид работа мога да си търсия?Може да звучи тъпо,но въобще не съм запозната с тези неща ,а и доста се разтърсих и нищо не намерих във форума. :oops: :roll:
yo700

УНСС

Мнение от yo700 »

Каква специалност си завършила ? Това , което аз мога да ти кажа - което зная е , че всичко е индивидуално - зависи от работодателят ти дали ще те вземе на работа Най - вероятно ще ти се наложи да доучиш , да вземеш тяхна мастерска степен например за да можеш да работиш по специалността си . Аз например съм завършила счетоводство и отделно финанси , но ако изкам да работя като счетоводител трябва да се ява на някой и друг изпит . За Монреал специално зная от съпругът си ,че изкат и Канадски стаж при кандидатстване за работа
batman_74

Мнение от batman_74 »

Завършила съм Икономика на съобщенията.И в БЪЛГАРИЯ работя в тази сфера.Не ми е ясно там какви постъпки трябва да направя за да си приравня дипломата :oops:
yo700

УНСС

Мнение от yo700 »

Зная , че няма смисъл да правиш превод и легализация на дипломата от БГ , защото е безмислено , ще трябва да направиш превода и в Канада .От проучванията , които направих (защото и на мен ми предстои същата процедура след няколко месеца )приравняването се прави в университет , в който се изучава тази специалност , сравняват се наименованията на предметите , които си изучавала , броя часове , оценките . Добре е от университета в БГ да поизкаш да ти направат един превод на Аглийски или Френски , т.к техните оценки са A-6, B-5, C-4 и т.н и да може да им представиш тази информация . От там нататък университета признава тези предмети по специалноста , които си съвпадат с неговата програма . Това важи за счетоводството , но предполагам , че важи и за другите специалности , т.к моя приятелка , която живееше в Монреал и се наложи да доучи за магистър и тогава почна по една общинска програма работа като програмист (завършила е СА свищов икономическа специалност , с някакъв профил в областа на програмирането ). Друг вариант е работодател да те вземе на работа , на база на дипломата ти от БГ (както е преведена в Канада ) , но това си е индивидуално решение на работодателя .
Аватар
Koko

Re: УНСС

Мнение от Koko »

batman_74 написа:Аз съм Завършила УНСС и ме интересува,какво трябва да направя в Канада за да ми я признаят и дали въобще има такава възможност?Какво може като за начало да се работи с нея,какъв вид работа мога да си търсия?Може да звучи тъпо,но въобще не съм запозната с тези неща ,а и доста се разтърсих и нищо не намерих във форума. :oops: :roll:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=8556

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=1606

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=5705
batman_74

Мнение от batman_74 »

Благодаря :lol: това съм го прапуснала :wink:
Заключено