Какво писахте в "emploi envisage au Quebec" в DCS?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Lilyana

Какво писахте в "emploi envisage au Quebec" в DCS?

Мнение от Lilyana »

Затруднена съм какво да напиша в графа "emploi envisage au Quebec" в DCS някакъв код от National Occupation Classification list или да влезна в някой сайт за работа в Канада и да потърся най-подходящата длъжност/и за моята професия. Наистина се чувствам затруднена и Ви моля вас, които вече сте минали този етап, да ми отговорите какво сте писали. Благодаря предварително.
todevkalin

Мнение от todevkalin »

Не трябва да пишеш никакъв код.Виж какво пише в дипломата ти за висше(нали си я превела на френски).Ние писахме samo "programmeur dans l'informatique"
Lilyana

Мнение от Lilyana »

За съжаление в дипломата ми пише "икономист" (специалност Международни транзакции) и някак си ми се струва странно да пиша това. Допреди 5 месеца работих като специалист търговски продажби, а в момента съм счетоводител, дали мога да ги пиша и двете? А пък мъжът ми е завършил средно - монтьор на електронна техника, а пък работи като продавач-консултант осветление, за него дори се чудя повече какво да пиша.
aseto

Здравей ,

Мнение от aseto »

аз съм завършил Право, но писах, че планирам да работя като готвач . Как ще приключи тази ми авантюра ще мога да ти отговоря след 20 февруари, когато ни е интервюто.Предполагам, че ако се покажеш силно мотивирана, можеш да пишеш и професия, различна от тази, за която си учила.
kaleko

Мнение от kaleko »

За теб счетоводител,за мъжа ти монтьор на електронна техника. Но запомни когато те на интервюто питат как ще работиш като счетоводител като дипломата не ти е призната. Отговор отначало ще работя по-малко квалифицирана работа докато си приравня дипломата
Късмет :D
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
ventzi_78
Обратна връзка:

Професия

Мнение от ventzi_78 »

Lilyana: "За съжаление в дипломата ми пише "икономист" (специалност Международни транзакции)..."

Здравейте, и аз имам същия проблем. В моята диплома също пише "Икономист"(завършил съм Аграрна икономика) , но нямам и ден стаж по специалността. Работя като графичен дизайнер + предпечат и стажа ми е по тази професия. Имам и сертификат от изкаран курс за една година за "Графичен диазйн". Въпроса ми е същия като на Lilyana, какво да пиша като професия, икономист или графичен дизайнер
Благодаря предварително:)
kaleko

Мнение от kaleko »

Чувствам се като някоя гадателка в момента. Погледнете и ма мен какво виждате? Аз имам това и това ама... не знам кое от двете. Значи идеята е да се избира между образованието и стажа. Избира се това което повече се котира в момента. При теб и двете се котират но повече се котира графичния дизайн според мен, а имаш и документ, че това работиш. На интервюто ако те питат: Вие сте завършили..... защо работите ....... и в Канада какво ще работите. Отговор: Ами насочих се към дизайна защото много..... и смятам да продължа да се развивам в тази насока и в Канада.
И все пак всичко което казвам е моя идея и не е нужно да се съобразявате с нея. Решението е изцяло Ваше.
Желая Ви късмет. Късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

И Баба Яга да каже може: в тази точка всички професии писала, които
работила през живота и за които учила или карала курс и документ има! Не само една приказка знае Баба да бае, но през девет планини в десета не знае коя децата ще харесат...
Be STRONG!
ventzi_78
Обратна връзка:

Re

Мнение от ventzi_78 »

Калеко, благодаря ти за мнението. От доста време следя форума и съм си набавил почти цялата информация , която ми е необходима, но ето че има и неща , за които ако не попитам няма мда ми се изяснят. Сега вече знам какво да правя.
Благодаря :P
Lilyana

Мнение от Lilyana »

Благодаря ти много, Калеко, за отговора.
Между другото много ме развесели с изказването за гадателката :lol:
Вече реших какво да пиша. Какво да правя като съм се запънала на тази точка, затова реших да питам.
Аватар
womanEZ

Re: Здравей ,

Мнение от womanEZ »

aseto написа:аз съм завършил Право, но писах, че планирам да работя като готвач . Как ще приключи тази ми авантюра ще мога да ти отговоря след 20 февруари, когато ни е интервюто.Предполагам, че ако се покажеш силно мотивирана, можеш да пишеш и професия, различна от тази, за която си учила.
Ей, колега няма страшно. Аз също писах че ще работя сервитьорка, защото освен в право, имам стаж като такава. Много му се хареса на интервюиращия, защото сервитьорки постоянно се търсят в Монреал. А пък готвачи - още повече. Нали си имаш стаж и/или диплом за готвач? Извади си обяви от ЕмплоаКебек на принтер и ги покажи колко много работа има за готвачи. А, ако се заядат защо не ПРАВО - кажи им - не мога да практикувам с БГ диплом там. И тъй като в Канда искам да работя, за да мога да се издържам - ще си търся работа като готвач. Направо ще те разцелуват на интервюто. Успех! Двайсети е хубава дата!
Заключено