Какво писахте в "emploi envisage au Quebec" в DCS?
Какво писахте в "emploi envisage au Quebec" в DCS?
Затруднена съм какво да напиша в графа "emploi envisage au Quebec" в DCS някакъв код от National Occupation Classification list или да влезна в някой сайт за работа в Канада и да потърся най-подходящата длъжност/и за моята професия. Наистина се чувствам затруднена и Ви моля вас, които вече сте минали този етап, да ми отговорите какво сте писали. Благодаря предварително.
-
За съжаление в дипломата ми пише "икономист" (специалност Международни транзакции) и някак си ми се струва странно да пиша това. Допреди 5 месеца работих като специалист търговски продажби, а в момента съм счетоводител, дали мога да ги пиша и двете? А пък мъжът ми е завършил средно - монтьор на електронна техника, а пък работи като продавач-консултант осветление, за него дори се чудя повече какво да пиша.
Здравей ,
аз съм завършил Право, но писах, че планирам да работя като готвач . Как ще приключи тази ми авантюра ще мога да ти отговоря след 20 февруари, когато ни е интервюто.Предполагам, че ако се покажеш силно мотивирана, можеш да пишеш и професия, различна от тази, за която си учила.
За теб счетоводител,за мъжа ти монтьор на електронна техника. Но запомни когато те на интервюто питат как ще работиш като счетоводител като дипломата не ти е призната. Отговор отначало ще работя по-малко квалифицирана работа докато си приравня дипломата
Късмет
Късмет

Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
-
- Обратна връзка:
Професия
Lilyana: "За съжаление в дипломата ми пише "икономист" (специалност Международни транзакции)..."
Здравейте, и аз имам същия проблем. В моята диплома също пише "Икономист"(завършил съм Аграрна икономика) , но нямам и ден стаж по специалността. Работя като графичен дизайнер + предпечат и стажа ми е по тази професия. Имам и сертификат от изкаран курс за една година за "Графичен диазйн". Въпроса ми е същия като на Lilyana, какво да пиша като професия, икономист или графичен дизайнер
Благодаря предварително:)
Здравейте, и аз имам същия проблем. В моята диплома също пише "Икономист"(завършил съм Аграрна икономика) , но нямам и ден стаж по специалността. Работя като графичен дизайнер + предпечат и стажа ми е по тази професия. Имам и сертификат от изкаран курс за една година за "Графичен диазйн". Въпроса ми е същия като на Lilyana, какво да пиша като професия, икономист или графичен дизайнер
Благодаря предварително:)
Чувствам се като някоя гадателка в момента. Погледнете и ма мен какво виждате? Аз имам това и това ама... не знам кое от двете. Значи идеята е да се избира между образованието и стажа. Избира се това което повече се котира в момента. При теб и двете се котират но повече се котира графичния дизайн според мен, а имаш и документ, че това работиш. На интервюто ако те питат: Вие сте завършили..... защо работите ....... и в Канада какво ще работите. Отговор: Ами насочих се към дизайна защото много..... и смятам да продължа да се развивам в тази насока и в Канада.
И все пак всичко което казвам е моя идея и не е нужно да се съобразявате с нея. Решението е изцяло Ваше.
Желая Ви късмет. Късмет
И все пак всичко което казвам е моя идея и не е нужно да се съобразявате с нея. Решението е изцяло Ваше.
Желая Ви късмет. Късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
-
- Обратна връзка:
Re
Калеко, благодаря ти за мнението. От доста време следя форума и съм си набавил почти цялата информация , която ми е необходима, но ето че има и неща , за които ако не попитам няма мда ми се изяснят. Сега вече знам какво да правя.
Благодаря
Благодаря

Re: Здравей ,
Ей, колега няма страшно. Аз също писах че ще работя сервитьорка, защото освен в право, имам стаж като такава. Много му се хареса на интервюиращия, защото сервитьорки постоянно се търсят в Монреал. А пък готвачи - още повече. Нали си имаш стаж и/или диплом за готвач? Извади си обяви от ЕмплоаКебек на принтер и ги покажи колко много работа има за готвачи. А, ако се заядат защо не ПРАВО - кажи им - не мога да практикувам с БГ диплом там. И тъй като в Канда искам да работя, за да мога да се издържам - ще си търся работа като готвач. Направо ще те разцелуват на интервюто. Успех! Двайсети е хубава дата!aseto написа:аз съм завършил Право, но писах, че планирам да работя като готвач . Как ще приключи тази ми авантюра ще мога да ти отговоря след 20 февруари, когато ни е интервюто.Предполагам, че ако се покажеш силно мотивирана, можеш да пишеш и професия, различна от тази, за която си учила.