Еми щом никой не отговаря - аз ще се намеся, въпреки че нямам нищо общо с полетите до Калгари
На мен процедурата с имиграционни и прибиране на багаж ми отне около час (макар че на мен ми се стори 20-30 мин, все пак 1 час ми се губи - пристигнах към 6:30 и към 7:30 вече бях навън) - това включва кацане, ходене от самолета до гишетата, минаване на гишетата, където ти проверяват паспорта и визата, минаване през имиграционен служител, който ти попълва IMM-5292 (Confirmation of Permanent Residence), пита за пари, адреси и т.н., прибиране на багажа от лентата, излизането ми и посрещането от приятел...
Аз бях сам - не знам дали за повече хора времето ще е повече - сигурно ще е. Освен това не съм минавал през митническа проверка, нямам идея колко би продължила такава.
После - най-вероятно ще пристигнете на терминал 3 на Пиърсън, а после от кой терминал ще излитате за Калгари? Би трябвало на самолетните билети да пише - най-добрия вариант е да е пак терминал 3, иначе ще трябва да се транспортирате до някой от другите терминали (1 или 2), а мисля че това трябва да стане с автобус (дали ще ви го осигурят от летището, дали ще хващате автобус на TTC или по друг начин - нямам идея...) - сложи го още половин час (най-много)...
Ами това е от мен... успех