toromto letishte 4ekirane na bagaja emigracionni speshno e

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mariana koleva

toromto letishte 4ekirane na bagaja emigracionni speshno e

Мнение от mariana koleva »

moge li niakoi ako e patuval za calgary prez toronto da mi obisni podrobno kakvo se pravi kato se prestigne na letisheto v toronto? kade se hodi. triabva da si 4ekirame bagaja nanovo i da minavame emigracionnite vlasti tam.klko vreme otnema? kakvo triabva da pokazvam? kakvo she me pitat? kakvo da im otogvariam?az sam za calagy sas sertifikat za frenskata 4ast? she imam li problemi? kolko vreme she se bavim tam 4e imame vreme samo ot 15.15 4asa do 18 4asa tragva samoleta za calgary ot toronto.dalgi li sa otse4kite a imamem i dete na 1 godina i polovina. letim na 10.11.2005 i mi triabva speshno vashiat savet i mnienie. mnogo mersi. :roll: :wave2:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Интересен въпрос, но не виждам отговори....
Ако пътуваш с билет с прикачване някъде в Европа - няма да се притенсняваш за тези неща.
Не съм пътувал, но според мен не би трябвало в Торонто да правиш нищо, освен да си чакаш вътре в самото летище полета до Калгари. Просто няма да ходиш при имиграционните в Торонто и това е според мен, но нека някой да сподели личния си опит... ако има такъв.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Грешка, кацнеш ли в Торонто, ще трябва да минеш и през емиграционните там. Защото после продължаваш с вътрешен полет....
Така че трябва да избереш - ако питаш мен - най-добре сменяй в Европа и директно до Calgary
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Еми щом никой не отговаря - аз ще се намеся, въпреки че нямам нищо общо с полетите до Калгари :-)

На мен процедурата с имиграционни и прибиране на багаж ми отне около час (макар че на мен ми се стори 20-30 мин, все пак 1 час ми се губи - пристигнах към 6:30 и към 7:30 вече бях навън) - това включва кацане, ходене от самолета до гишетата, минаване на гишетата, където ти проверяват паспорта и визата, минаване през имиграционен служител, който ти попълва IMM-5292 (Confirmation of Permanent Residence), пита за пари, адреси и т.н., прибиране на багажа от лентата, излизането ми и посрещането от приятел...
Аз бях сам - не знам дали за повече хора времето ще е повече - сигурно ще е. Освен това не съм минавал през митническа проверка, нямам идея колко би продължила такава.

После - най-вероятно ще пристигнете на терминал 3 на Пиърсън, а после от кой терминал ще излитате за Калгари? Би трябвало на самолетните билети да пише - най-добрия вариант е да е пак терминал 3, иначе ще трябва да се транспортирате до някой от другите терминали (1 или 2), а мисля че това трябва да стане с автобус (дали ще ви го осигурят от летището, дали ще хващате автобус на TTC или по друг начин - нямам идея...) - сложи го още половин час (най-много)...

Ами това е от мен... успех :-)
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Първото ни кацане беше в Монреал и за това не отговорих.
Знам, че ще ти е много напрегнато на непознато място, броейки минутите и очаквайки какво ли не. На летището има табели за всичко, а и винаги можеш да се обърнеш за помощ към някой служител. Не изключвам възможността амолетът ти да кацне със закъснение на летището в Торонто - ако е така, още преди кацането викаш някоя стюардеса и й обясняваш, че гониш друг полет - ще ти помогне да излезеш от първите. Нямам предтава как е с емиграционните. Надявам се да нямате проблем с багажа - дано да ви дойде навреме и най-вече да дойде!
Изображение
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Мда моя самолет закъсня с 30-40 минути... Тръгнахме с около половин час закъснение, и изглеждаше, че ще пристигнем навреме, но половин час преди Торонто самолета обърна и почна да си обикаля над Хъдсън бей (ако не се лъжа) - та така половин час, и тогава пак към Торонто :-) не знам за какво беше тая маневра, сигурно пистите са били заети нещо...
Аватар
VanBC
Модератор

Re: toromto letishte 4ekirane na bagaja emigracionni speshno

Мнение от VanBC »

mariana koleva написа: ... kade se hodi. triabva da si 4ekirame bagaja nanovo i da minavame emigracionnite vlasti tam.klko vreme otnema? kakvo triabva da pokazvam?
Poletyt do Kalgari e vytreshen. Pri imigratsionnite se minava tam kydeto vlizash v Kanada, t.e. (v tvoia sluchai) - v Toronto.
Za bagaja, zavisi kak shte ti go chekirat tam otkydeto trygvash - moje da go pratiat direktno do Kalgari, moje i samo do Toronto. Syotvetno, mitnitsata shte ia minavash tam kydeto si vzemesh bagaja. Imash pochti 3 chasa za da minesh imigratsionnite i eventualno i mitnica. Tova e predostatychno vreme, ne se pritesniavai! Dori i neshto da ne ti e iasno kato katsnesh v Toronto, hvani pyrviiat slujitel na letishteto koito vidish i go razpitai, toi shte si kaje vsichko, ne boi se :wink:!
Obey gravity ... It's the law!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Minaloto liato niamashe vazmojnost bagaj da se chekira do miasto razlichno ot port of entry i edva li sega e razlichmo (tai kato se predpolaga che moje da vi se napravi mitnicheska proverka pri vlizane v Kanada).

Az katsnah v Toronto na pat za Winnipeg. Minah parvo prez imigratsionnite (otne mi samo 10ina minuti tai kato togava biah na work permit i razgovora beshe ot tipa zdrasti-zdrasti, na vi dogovor, work permit i visa, aide chao), posle okolo 45 min razpravii s bagaj (za chest i slava na Air Canada ne biaha potroshili elektroniakata koiato sas vsichkia si akal biah slojila v golemite bagaji), posle mitnicharite reshiha po neizvestni prichini da se zaiajdat i kato se pochna edno broene na patnicheski chekove, zapisvane nomer po nomer (pak te biaha v kupiuri po 100), ne si e rabota, haide pak okolo chas...oshte tolkova za prezaverka na bileti (prezokeanskia mi beshe zakasnial i si izpusnah vrazkata) i borba s niakakva calling card na Bell da se obadia na chakashtite v Winnipeg...ta na kraia edvam se natovarih na poslednia samolet do nashe selo za denia...

Obshto vzeto sam s otvratitelni vpechatlenia ot slujitelite i samoto letishte (problema opredeleno ne e v moia televizor shtot dori na Hitrou sam se opraviala po-lesno i po-barzo) i preporachvam pone 3 chasova dupka mejdu prezokeanskia i vatreshnia polet...

Lek polet!
Заключено