Demande certificat selection
Demande certificat selection
Bihte li spodelili opit priblizitelno kolko vreme otnema ot momenta na podavane na Demande certificat selection dokato razberem dali sme odobreni ili ne? Blagodaria vi!
Можеш да си сигурен, че си одобрен, когато получиш писмото с датата за интервюто.Това е около 3-4 месеца, след като изпратиш DCS, преди това няма как да разбереш дали си одобрен, защото никой не ти праща писмо, за да ти каже, че си одобрен. Две- три седмици, след като си изпратил DCS се получава писмо, в което казват, че са получили парите и през коя половина на годината ще е интервюто, но това не означава, че сте одобрени. След това чакаш датата за интервюто.Успех 
- Дякон Игнатий
Що ли нещо не съм сигурен.Получиш ли писмо,че ще проведат интервю еди-коя си част на годината без никакви допълнителни изисквания значи,че всичко е О.К. и чакакш самата дата на интервю.AniK написа:Две- три седмици, след като си изпратил DCS се получава писмо, в което казват, че са получили парите и през коя половина на годината ще е интервюто, но това не означава, че сте одобрени. След това чакаш датата за интервюто.Успех
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Дяконе, не е точно така! Познавам доста хора, които получиха писмото, в което пишеше коя половина ще е интервюто, без да има изисквания за някакви други документи, но след това получиха друго писмо- да изпратят доказателство за съвместно съжителство, за изискване на определено ниво на френски и т.н., така че получаването на това писмо не означава, че сте одобрени 

....Права си така е!AniK написа:Дяконе, не е точно така! Познавам доста хора, които получиха писмото, в което пишеше коя половина ще е интервюто, без да има изисквания за някакви други документи, но след това получиха друго писмо- да изпратят доказателство за съвместно съжителство, за изискване на определено ниво на френски и т.н., така че получаването на това писмо не означава, че сте одобрени
АЗ съм от тези хора.Сигурно - като си гушнеш датичката!!!

...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
- petia4444
- Обратна връзка:
Ако кандидатствате от Щатите и интервюто ви е в Ню Йорк, искам да ви кажа ,че нещата има вероятност да се развият много по бързо отколкото ако си в БГ и кандидатстваш чрез Виена!!!Канак e пример, с който започнахме процедурата по едно и също време но той живееше в Канада и интервюто му беше в Ню Йорк .....еми вече два месеца човекът си има всички необходими документи, а за интервюто,ако може да се нарече Интервю,било е формално някакви си 10 минути ,ако не се лъжа!!!А тук в БГ на мен ми разказаха играта на интервюто, а и ще почакам за визичката поне още 3 месеца!!!Та в този ред на мисли ,ако имате възможност моят съвет е ....подавайте от Щатите и не му мислете!!!Вярно е ,че всичко е индивидуално,но....кво толкова!!!Дано се включи и Канак ,за да си каже мнението!!!Той поне е очевидец!!!Успех и каквото и да решите ние сме с вас и ще помагаме с каквото можем!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
- mirkaa
- Обратна връзка:
Петя, държа да се разгранича с теб. От към срокове, може би са съвсем малко по-кратки. Ти недей гледа Канака, щото той по принцип си пребивава в Канада и неговия случай е доста по-различен. А колкото до интервю, това е строго индивидуално, и в БГ е имало не малко "формални" интервюта за по 10 мин. Докато мен ме отрязоха като кисела краставица дори без интервю - нещо, което нямаше да се случи със сигурност, ако бях подала в Виена (не ме питай от къде знам).petia4444 написа:Ако кандидатствате от Щатите и интервюто ви е в Ню Йорк, искам да ви кажа ,че нещата има вероятност да се развият много по бързо отколкото ако си в БГ и кандидатстваш чрез Виена!!!Канак e пример, с който започнахме процедурата по едно и също време но той живееше в Канада и интервюто му беше в Ню Йорк .....еми вече два месеца човекът си има всички необходими документи, а за интервюто,ако може да се нарече Интервю,било е формално някакви си 10 минути ,ако не се лъжа!!!А тук в БГ на мен ми разказаха играта на интервюто, а и ще почакам за визичката поне още 3 месеца!!!Та в този ред на мисли ,ако имате възможност моят съвет е ....подавайте от Щатите и не му мислете!!!Вярно е ,че всичко е индивидуално,но....кво толкова!!!Дано се включи и Канак ,за да си каже мнението!!!Той поне е очевидец!!!Успех и каквото и да решите ние сме с вас и ще помагаме с каквото можем!!!
А това "подавайте от Щатите, кво толкова" е леко безотговорен съвет, защото това, което може да се случи е да им изгорят паричките за таксите + изгубеното време. Преди имаше възможност човек да започне процедура някъде, примерно в САЩ, и ако се премести на друго място, да си премести и процедурата в локалният офис. Но това правило от скоро е променено, и новото е, че процедурата трябва да започне и свърши на същото място. Ако има промяна в местожителството по страна, процедурата се започва от начало, с нови такси, документи и почие.
Така, че да не говорим без да знаем хората какви планове имат, може пък да си стоят в САЩ достатъчно дълго време.
third generation immigrant 

- petia4444
- Обратна връзка:
Виждам ,че доста от нещата,които съм написала си отхвърлила!!!Наистина не съм добре запозната с този казус,но нещата ,които написах са така,за сметка на твоето отговорче!!!Аз и всички от моята сесия.....април- май....чакахме по 8 месеца за датички за интервю.....та ,сега си направи извод...кой дава безотговорни съвети!!!Успех ти желая с процедурата,и не го приемай като предизвикване!!!!Нищо лично!!!!mirkaa написа:макс 3 месеца
Всичко идва ,за да си отиде!
Blagodaria na vsichki!
Porazen sam ot otzivchivostta vav foruma i otnoshenieto,koeto proiaviavate mi dava strashno mnogo sili i energia za da se spravia s kazusa okolo nas.
Naistina e dosta zapleteno, no mislia veche imam iasnota.
Ponewje sme s narushen statut v USA shte triabva da podadem dokumenti vav Viena, a ottam natatak procedurata e iasna,oshte poveche za vas, koito ste minali po tozi pat. V sledvashtite 1-2dni shte se opitame da si doiziasnim neshatata napalno i da podadem parvite dokumenti do Viena. Ako imame zatrudnenia i vaprosi shte gi postavim pred vas. Veche sme ubedeni,che ima dosta stoinostni hora tuk, takiva , kakvito i nie sme.
Shte se radvame, ako mojem da badem polezni s nashia ogromen, no sajalenie povecheto losh opit, predimno v imigraciata za USA. Zasega za Canada sme nachinaeshti, no barzo nabirame tempo i s vasha pomosht veroiatno neshtata shte se narediat.
Blagodaria na vsichki oshte vednaj!!!
Razbirate, che sega okolo nas e dosta napregnato,no obeshtavam niakoi den, kogato nestata se pouspokoiat da pisha obstoino otnosno moite i nashite patila v procesa na imigracia-ot BG do USA, ta sega i kam Canada. Ochakvam, che shte e dosta polezno, che dori i zabavno da spodelia vsichko s vas. No neka mu doide vremeto, a sega da se zahvashtame sas serioznite neshta pred nas.
Porazen sam ot otzivchivostta vav foruma i otnoshenieto,koeto proiaviavate mi dava strashno mnogo sili i energia za da se spravia s kazusa okolo nas.
Naistina e dosta zapleteno, no mislia veche imam iasnota.
Ponewje sme s narushen statut v USA shte triabva da podadem dokumenti vav Viena, a ottam natatak procedurata e iasna,oshte poveche za vas, koito ste minali po tozi pat. V sledvashtite 1-2dni shte se opitame da si doiziasnim neshatata napalno i da podadem parvite dokumenti do Viena. Ako imame zatrudnenia i vaprosi shte gi postavim pred vas. Veche sme ubedeni,che ima dosta stoinostni hora tuk, takiva , kakvito i nie sme.
Shte se radvame, ako mojem da badem polezni s nashia ogromen, no sajalenie povecheto losh opit, predimno v imigraciata za USA. Zasega za Canada sme nachinaeshti, no barzo nabirame tempo i s vasha pomosht veroiatno neshtata shte se narediat.
Blagodaria na vsichki oshte vednaj!!!
Razbirate, che sega okolo nas e dosta napregnato,no obeshtavam niakoi den, kogato nestata se pouspokoiat da pisha obstoino otnosno moite i nashite patila v procesa na imigracia-ot BG do USA, ta sega i kam Canada. Ochakvam, che shte e dosta polezno, che dori i zabavno da spodelia vsichko s vas. No neka mu doide vremeto, a sega da se zahvashtame sas serioznite neshta pred nas.
- mirkaa
- Обратна връзка:
Петя, нищо лично, само доизясняване...petia4444 написа:Виждам ,че доста от нещата,които съм написала си отхвърлила!!!Наистина не съм добре запозната с този казус,но нещата ,които написах са така,за сметка на твоето отговорче!!!Аз и всички от моята сесия.....април- май....чакахме по 8 месеца за датички за интервю.....та ,сега си направи извод...кой дава безотговорни съвети!!!Успех ти желая с процедурата,и не го приемай като предизвикване!!!!Нищо лично!!!!mirkaa написа:макс 3 месеца

човека пита колко време взема от ДСЦ до одобряване или не за интервю - на този въпрос и отговорих. На мен кебекарите ми пратиха писмо на 3 ден след като си пуснах ДСЦ, в което пишеха че до 3 месеца ще ми дадат отговор, както и стана. За това давам и отговор по въпрос, с който съм запозната, а именно подаване на ДСЦ в Ню Йорк. За тукашната процедура не мога да дам съвет от личен опит, и не го правя. Тепърва ще разбера.
А както става ясно и от последният постинг на алех12, излиза че няма смисъл да подават в САЩ, при положение че са с нередовни документи там.
Късмет!

п.п. винаги ли пишеш с по толкова много удивителни на изречение!?

third generation immigrant