Demande certificat selection

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Alex12

Demande certificat selection

Мнение от Alex12 »

Bihte li spodelili opit priblizitelno kolko vreme otnema ot momenta na podavane na Demande certificat selection dokato razberem dali sme odobreni ili ne? Blagodaria vi!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

макс 3 месеца
third generation immigrant :)
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Можеш да си сигурен, че си одобрен, когато получиш писмото с датата за интервюто.Това е около 3-4 месеца, след като изпратиш DCS, преди това няма как да разбереш дали си одобрен, защото никой не ти праща писмо, за да ти каже, че си одобрен. Две- три седмици, след като си изпратил DCS се получава писмо, в което казват, че са получили парите и през коя половина на годината ще е интервюто, но това не означава, че сте одобрени. След това чакаш датата за интервюто.Успех :thumbsup:
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

AniK написа:Две- три седмици, след като си изпратил DCS се получава писмо, в което казват, че са получили парите и през коя половина на годината ще е интервюто, но това не означава, че сте одобрени. След това чакаш датата за интервюто.Успех :thumbsup:
Що ли нещо не съм сигурен.Получиш ли писмо,че ще проведат интервю еди-коя си част на годината без никакви допълнителни изисквания значи,че всичко е О.К. и чакакш самата дата на интервю.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Дяконе, не е точно така! Познавам доста хора, които получиха писмото, в което пишеше коя половина ще е интервюто, без да има изисквания за някакви други документи, но след това получиха друго писмо- да изпратят доказателство за съвместно съжителство, за изискване на определено ниво на френски и т.н., така че получаването на това писмо не означава, че сте одобрени :roll:
Misty
Обратна връзка:

Мнение от Misty »

AniK написа:Дяконе, не е точно така! Познавам доста хора, които получиха писмото, в което пишеше коя половина ще е интервюто, без да има изисквания за някакви други документи, но след това получиха друго писмо- да изпратят доказателство за съвместно съжителство, за изискване на определено ниво на френски и т.н., така че получаването на това писмо не означава, че сте одобрени :roll:
....Права си така е!
АЗ съм от тези хора.Сигурно - като си гушнеш датичката!!! :D
...И макар, че от кал сме направени, Господи, аз не искам във кал да прекарам живота си. И не искам тъй ням да стоя край брега да очаквам промяна и все да мълча!
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Ако кандидатствате от Щатите и интервюто ви е в Ню Йорк, искам да ви кажа ,че нещата има вероятност да се развият много по бързо отколкото ако си в БГ и кандидатстваш чрез Виена!!!Канак e пример, с който започнахме процедурата по едно и също време но той живееше в Канада и интервюто му беше в Ню Йорк .....еми вече два месеца човекът си има всички необходими документи, а за интервюто,ако може да се нарече Интервю,било е формално някакви си 10 минути ,ако не се лъжа!!!А тук в БГ на мен ми разказаха играта на интервюто, а и ще почакам за визичката поне още 3 месеца!!!Та в този ред на мисли ,ако имате възможност моят съвет е ....подавайте от Щатите и не му мислете!!!Вярно е ,че всичко е индивидуално,но....кво толкова!!!Дано се включи и Канак ,за да си каже мнението!!!Той поне е очевидец!!!Успех и каквото и да решите ние сме с вас и ще помагаме с каквото можем!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

petia4444 написа:Ако кандидатствате от Щатите и интервюто ви е в Ню Йорк, искам да ви кажа ,че нещата има вероятност да се развият много по бързо отколкото ако си в БГ и кандидатстваш чрез Виена!!!Канак e пример, с който започнахме процедурата по едно и също време но той живееше в Канада и интервюто му беше в Ню Йорк .....еми вече два месеца човекът си има всички необходими документи, а за интервюто,ако може да се нарече Интервю,било е формално някакви си 10 минути ,ако не се лъжа!!!А тук в БГ на мен ми разказаха играта на интервюто, а и ще почакам за визичката поне още 3 месеца!!!Та в този ред на мисли ,ако имате възможност моят съвет е ....подавайте от Щатите и не му мислете!!!Вярно е ,че всичко е индивидуално,но....кво толкова!!!Дано се включи и Канак ,за да си каже мнението!!!Той поне е очевидец!!!Успех и каквото и да решите ние сме с вас и ще помагаме с каквото можем!!!
Петя, държа да се разгранича с теб. От към срокове, може би са съвсем малко по-кратки. Ти недей гледа Канака, щото той по принцип си пребивава в Канада и неговия случай е доста по-различен. А колкото до интервю, това е строго индивидуално, и в БГ е имало не малко "формални" интервюта за по 10 мин. Докато мен ме отрязоха като кисела краставица дори без интервю - нещо, което нямаше да се случи със сигурност, ако бях подала в Виена (не ме питай от къде знам).

А това "подавайте от Щатите, кво толкова" е леко безотговорен съвет, защото това, което може да се случи е да им изгорят паричките за таксите + изгубеното време. Преди имаше възможност човек да започне процедура някъде, примерно в САЩ, и ако се премести на друго място, да си премести и процедурата в локалният офис. Но това правило от скоро е променено, и новото е, че процедурата трябва да започне и свърши на същото място. Ако има промяна в местожителството по страна, процедурата се започва от начало, с нови такси, документи и почие.

Така, че да не говорим без да знаем хората какви планове имат, може пък да си стоят в САЩ достатъчно дълго време.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

mirkaa написа:макс 3 месеца
Виждам ,че доста от нещата,които съм написала си отхвърлила!!!Наистина не съм добре запозната с този казус,но нещата ,които написах са така,за сметка на твоето отговорче!!!Аз и всички от моята сесия.....април- май....чакахме по 8 месеца за датички за интервю.....та ,сега си направи извод...кой дава безотговорни съвети!!!Успех ти желая с процедурата,и не го приемай като предизвикване!!!!Нищо лично!!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Alex12

Мнение от Alex12 »

Blagodaria na vsichki!
Porazen sam ot otzivchivostta vav foruma i otnoshenieto,koeto proiaviavate mi dava strashno mnogo sili i energia za da se spravia s kazusa okolo nas.
Naistina e dosta zapleteno, no mislia veche imam iasnota.
Ponewje sme s narushen statut v USA shte triabva da podadem dokumenti vav Viena, a ottam natatak procedurata e iasna,oshte poveche za vas, koito ste minali po tozi pat. V sledvashtite 1-2dni shte se opitame da si doiziasnim neshatata napalno i da podadem parvite dokumenti do Viena. Ako imame zatrudnenia i vaprosi shte gi postavim pred vas. Veche sme ubedeni,che ima dosta stoinostni hora tuk, takiva , kakvito i nie sme.
Shte se radvame, ako mojem da badem polezni s nashia ogromen, no sajalenie povecheto losh opit, predimno v imigraciata za USA. Zasega za Canada sme nachinaeshti, no barzo nabirame tempo i s vasha pomosht veroiatno neshtata shte se narediat.
Blagodaria na vsichki oshte vednaj!!!
Razbirate, che sega okolo nas e dosta napregnato,no obeshtavam niakoi den, kogato nestata se pouspokoiat da pisha obstoino otnosno moite i nashite patila v procesa na imigracia-ot BG do USA, ta sega i kam Canada. Ochakvam, che shte e dosta polezno, che dori i zabavno da spodelia vsichko s vas. No neka mu doide vremeto, a sega da se zahvashtame sas serioznite neshta pred nas.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

petia4444 написа:
mirkaa написа:макс 3 месеца
Виждам ,че доста от нещата,които съм написала си отхвърлила!!!Наистина не съм добре запозната с този казус,но нещата ,които написах са така,за сметка на твоето отговорче!!!Аз и всички от моята сесия.....април- май....чакахме по 8 месеца за датички за интервю.....та ,сега си направи извод...кой дава безотговорни съвети!!!Успех ти желая с процедурата,и не го приемай като предизвикване!!!!Нищо лично!!!!
Петя, нищо лично, само доизясняване... :wink:
човека пита колко време взема от ДСЦ до одобряване или не за интервю - на този въпрос и отговорих. На мен кебекарите ми пратиха писмо на 3 ден след като си пуснах ДСЦ, в което пишеха че до 3 месеца ще ми дадат отговор, както и стана. За това давам и отговор по въпрос, с който съм запозната, а именно подаване на ДСЦ в Ню Йорк. За тукашната процедура не мога да дам съвет от личен опит, и не го правя. Тепърва ще разбера.

А както става ясно и от последният постинг на алех12, излиза че няма смисъл да подават в САЩ, при положение че са с нередовни документи там.
Късмет! :D

п.п. винаги ли пишеш с по толкова много удивителни на изречение!? :?: :)
Заключено