1) Zashto e neobhodimo da se vadi dublikat na akta za rajdane i na dokumenta za sklyuchen grajdanski brak? Ne moje li te da se kserokopirat?
2) Neobhodimo li e da se izprashta kserokopie i na zadgranichniya pasport, i na lichnata karta ili moje samo na edno ot dvete i na koe po-tochno?
3)Imam slujebna belejka ot banka, udostoveryavashta, che imam smetka tam. Tya e na anglyiski, znam, che tryabva da otida v BNB, za da ya uzakonyat, sled tova tryabva li po nyakakav nachin da se legalizira ili da se pravi neshto drugo? Slujebnata belejka ot bankata tryabva li da e aktualna - v momenta imama takava, no shte izprashtam dokumenti sled 6 meseca, zashtoto chakam da mi se natrupa staj. V takav sluchay tryabva li da izkarvam nova - t. e. ima li nyakakav srok, napr. maksimum 6 meseca ot izkarvaneto na dokumenta do izprashtaneto mu?
4) Nalichnostta na parite proveryava li se po nyakakav nachin ot opalnomoshteni lica ptredi ili sled intervyuto? Kakav e minimuma, s koyto tryabva da razpolagat dvama dushi za parvite tri meseca prestoy v Kvebek?
5) V tozi sait pishe, che ne e neobhodimo dokumentite da se legalizirat, a samo tryabva da se prevedat. Zashto togava v oficialniya sait na Kvebek - www.immigration-quebec.ca/bulgarie - pishe, che dokumentite tryabva da sa sertificirani i svereni s originala, t. e. s-d men legalizirani? Az imam dve diplomi - 1 na frenski i 1 na anglyiski. Tay kato ne tryabva da gi prevejdam, kserokopiyata im tryabva li da sa notarialno zavereni, legalizirani ili uzakoneni po nyakakav drug nachin?
6) Majat mi e taksimetrov shofyor kam firma 91280. Nyama trudova knijka, tay kato sam si e rabotodatel. Kakvi tochno dokumenti tryabva da predstavi, mislya che ne sa sashtite kato za ET? Napr. samo osiguritelna knijka dostatachna li e?
7) Za dokazvane na trudov staj samo trudova knijka dostatachna li e? Tryabva li da se izprati i aktualna slujebna belejka, udostoveryavashta, che vse oshte rabotya v dadenata firma?

9) Razbrah, che ne e neobhodimo da se izprashtat originalnite prevodi, a tehni kserokopiya. No tova ne vaji za cheka, s koyto se izvarshva plashtaneto, dokumenta ot bankata ili dokumenta za pritejanie na imot. Taka li e?
10) Ako imash priyatel v Kvebek, s dokumentite, koito se izprashtat do Viena dostatachno li e da se izprati samo list s imenata i koordinatite mu? A za samoto intervyu tryabva li da se predstavi pismo ot nego?
11) Neobhodim li e trudov staj ot minimum 6 meseca, za da se kandidatstva za emigraciya v Kvebek?
Blagodarya vi predvaritelno!