Neobhodimi dokumenti, koito se izprashtat do Viena

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Borchagaa

Neobhodimi dokumenti, koito se izprashtat do Viena

Мнение от Borchagaa »

Zdraveite, imam nyakolko vaprosa otnosno parvite dokumenti, koito se izprashtat do Viena. Nadyavam se, che ne sa mnogo i che shte mi otgovorite!
1) Zashto e neobhodimo da se vadi dublikat na akta za rajdane i na dokumenta za sklyuchen grajdanski brak? Ne moje li te da se kserokopirat?
2) Neobhodimo li e da se izprashta kserokopie i na zadgranichniya pasport, i na lichnata karta ili moje samo na edno ot dvete i na koe po-tochno?
3)Imam slujebna belejka ot banka, udostoveryavashta, che imam smetka tam. Tya e na anglyiski, znam, che tryabva da otida v BNB, za da ya uzakonyat, sled tova tryabva li po nyakakav nachin da se legalizira ili da se pravi neshto drugo? Slujebnata belejka ot bankata tryabva li da e aktualna - v momenta imama takava, no shte izprashtam dokumenti sled 6 meseca, zashtoto chakam da mi se natrupa staj. V takav sluchay tryabva li da izkarvam nova - t. e. ima li nyakakav srok, napr. maksimum 6 meseca ot izkarvaneto na dokumenta do izprashtaneto mu?
4) Nalichnostta na parite proveryava li se po nyakakav nachin ot opalnomoshteni lica ptredi ili sled intervyuto? Kakav e minimuma, s koyto tryabva da razpolagat dvama dushi za parvite tri meseca prestoy v Kvebek?
5) V tozi sait pishe, che ne e neobhodimo dokumentite da se legalizirat, a samo tryabva da se prevedat. Zashto togava v oficialniya sait na Kvebek - www.immigration-quebec.ca/bulgarie - pishe, che dokumentite tryabva da sa sertificirani i svereni s originala, t. e. s-d men legalizirani? Az imam dve diplomi - 1 na frenski i 1 na anglyiski. Tay kato ne tryabva da gi prevejdam, kserokopiyata im tryabva li da sa notarialno zavereni, legalizirani ili uzakoneni po nyakakav drug nachin?
6) Majat mi e taksimetrov shofyor kam firma 91280. Nyama trudova knijka, tay kato sam si e rabotodatel. Kakvi tochno dokumenti tryabva da predstavi, mislya che ne sa sashtite kato za ET? Napr. samo osiguritelna knijka dostatachna li e?
7) Za dokazvane na trudov staj samo trudova knijka dostatachna li e? Tryabva li da se izprati i aktualna slujebna belejka, udostoveryavashta, che vse oshte rabotya v dadenata firma?
8) Za dokazvane na voenna slujba osven belejka ot MO, tryabva li i voenna knijka?
9) Razbrah, che ne e neobhodimo da se izprashtat originalnite prevodi, a tehni kserokopiya. No tova ne vaji za cheka, s koyto se izvarshva plashtaneto, dokumenta ot bankata ili dokumenta za pritejanie na imot. Taka li e?
10) Ako imash priyatel v Kvebek, s dokumentite, koito se izprashtat do Viena dostatachno li e da se izprati samo list s imenata i koordinatite mu? A za samoto intervyu tryabva li da se predstavi pismo ot nego?
11) Neobhodim li e trudov staj ot minimum 6 meseca, za da se kandidatstva za emigraciya v Kvebek?
Blagodarya vi predvaritelno!
fuck

Мнение от fuck »

Borchagaa нямам нерви да ти прочета писанието :oops: защото е много дълго, а и не е написано на кирилица :idea:
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Ще ме извиняваш,ама Fuck е прав,пиши ако можеш на кирилица:точно под човечетата пише кредор ,до него има квадратче с EN,кликни на него и ще ти излезе бг фонетик(пишеш като на латин. с малки чупки за ш,щ ю ч я ,там има и клавиатурата) и бг.А за въпросите ти:Те са почва за цял ден обяснения,НО:
Горе има една лупа и пише търсене,кликваш и задаваш ключова дума напр.:стаж и само гл'ей к'во с'таа има много инфо. за всичко дето питаш ,само положи малко усилия(ама много малко),и на заглавната страница има:Прочети преди да питаш,там също има много.
Не се сърди, но на всеки времето е ценно, а твойте питания са коментирани много пъти.Успех :thumbsup:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Borchagaa,
Като цяло, правилно си разбрала изикванията относно изпращаните документи до Виена, но има и някои леки заблуди. Ето как стоят нещата в действителност.
1) Защо е необходимо да се вади дубликът на акта за раждане и на документа за сключен граждански брак? Не може ли те да се ксерокопират?
Праща се именно ксерокопие на дубликата. Наричаме документа, който се издава от общината "дубликат", независимо дали е акт за раждане или за брак, защото по смисъла си той наистина е такъв. За всяко лице съществува само един оригинал, съхраняващ се в архивите на служба ЕСГРАОН, а всички последващи издания, правени за да "послужи пред..." са по същество дубликати.
2) Необходимо ли е да се изпраща ксерокопие и на задграничния паспорт, и на личната карта или може само на едно от двете и на кое по-точно?
Изпраща се само копие на първите две страници от международния паспорт.
3)Имам служебна бележка от банка, удостоверяваща, че имам сметка там. Тя е на англуйски, знам, че трябва да отида в БНБ, за да я узаконят, след това трябва ли по някакъв начин да се легализира или да се прави нещо друго? Служебната бележка от банката трябва ли да е актуална - в момента имама такава, но ще изпращам документи след 6 месеца, защото чакам да ми се натрупа стаж. В такъв случай трябва ли да изкарвам нова - т. е. има ли някакъв срок, напр. максимум 6 месеца от изкарването на документа до изпращането му?
Банковата референция няма нужда да минава през БНБ за "узаконяване". Достатъчен е само превод от заклет преводач. Изпраща се винаги оригинала на банковата референция и е добре да бъде актуална. Никъде не се споменава официално какъвто и да е определен срок, но 6 месеца е много. Битува мнението, че най-добре да се извади от няколко дни до 1-2 седмици преди изпращането (интервюто). За интервюто също се изисква да се представи втора банкова референция.
4) Наличността на парите проверява ли се по някакъв начин от опълномощени лица птреди или след интервюто? Какъв е минимума, с който трябва да разполагат двама души за първите три месеца престой в Квебек?
Не може да се провери по никакъв начин банковата сметка. Парите за двама души са 3651 $ (канадски).
5) В този сайт пише, че не е необходимо документите да се легализират, а само трябва да се преведат. Защо тогава в официалния сайт на Квебек...пише, че документите трябва да са сертифицирани и сверени с оригинала, т. е. с-д мен легализирани? Аз имам две дипломи - 1 на френски и 1 на англуйски. Тъй като не трябва да ги превеждам, ксерокопията им трябва ли да са нотариално заверени, легализирани или узаконени по някакъв друг начин?
Сертифицирани не означава легализирани. Не ти трябва и превод на дипломите, след като са на един от двата официални езика в Канада. Заверката на нотариуса удостоверява само, че ксерокопието напълно съответства на оригинала. В това се заключава и сертифицирането на копието.
6) Мажат ми е таксиметров шофьор към фирма 91280. Няма трудова книжка, тъй като сам си е работодател. Какви точно документи трябва да представи, мисля че не са същите като за ET? Напр. само осигурителна книжка достатъчна ли е?
Тук правилно мислиш - всички документи като за ЕТ.
7) За доказване на трудов стаж само трудова книжка достатъчна ли е? Трябва ли да се изпрати и актуална служебна бележка, удостоверяваща, че все още работя в дадената фирма?
Само трудова книжка е достатъчна. От нея се вижда достатъчно ясно и къде работиш в момента, след като не е приключена.
8 )За доказване на военна служба освен бележка от МО, трябва ли и военна книжка?
Достатъчно е само копието на военната книжка.
9) Разбрах, че не е необходимо да се изпращат оригиналните преводи, а техни ксерокопия. Но това не важи за чека, с който се извършва плащането, документа от банката или документа за притежание на имот. Така ли е?
За чека и банковата референция е така, но за нотариалния акт - не. Едва ли някой ще си изпрати някъде оригиналния нотариален акт за даден имот. А и никой не може да го иска това. Пращаш превод на нотариално заверено копие, а оригинала се представя на интервюто.
10) Ако имаш приятел в Квебек, с документите, които се изпращат до Виена достатъчно ли е да се изпрати само лист с имената и координатите му? А за самото интервю трябва ли да се представи писмо от него?
Даже и лист не се изпраща, а се записват координатите му в специално отделеното място във формуляра на Молбата за селекция. Не задължително и представянето на декларация от приятеля по време на интервюто, но ако носите такава ще е във ваш плюс, а не обратното. Ще ви се зададат, със сигурност, въпроси относно приятеля ви и историята на това приятелство.
11) Необходим ли е трудов стаж от минимум 6 месеца, за да се кандидатства за емиграция в Квебек?
Необходим е само за основния (водещия) кандидат.

Ами това е. Дано да съм бил достатъчно ясен.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено