Аmи аз си казваm от къде съm, аmа повечето mалоуmни галфони си и няmат на представа къде се наmира! Защо ли?Доцент Дочев написа:Значи,тя България като институция не е от преди 50,100 или 500 години,както и Индия,Египет,Мексико и др. държави в не особенно цветущо състояние на стандарт на живот на населението им към настоящия момент,НО лично аз не съм срещал в странство индиец ,като го питаш от къде си бари да ти каже,ми от бангладеш,египеттянин-ай араб фром норт африк или мексиканец да ти се прави на испанец,докато много българи като ги питаш от къде са гледат в земята тъпо и с половин уста -ми европа,южна европа,българия,ама толкова тихо и смутено срамувайки се от себе си ,че чак да ти стане тъжно,че имаш подобни индивиди за сънародници.
Има ли начин
Re: Има ли начин
Що бре , аз с гордост винаги си казвам, че съм роден в България.
Иначе докато живеех там съвсем не бях горд с тоя факт
Иначе докато живеех там съвсем не бях горд с тоя факт

Dead Eyes See No Future
todorovi написа:
Покрай фирмата ми цяла Отава знае за България.
Някои даже научили Бг. фрази като идват казват Добър Ден а други Много Благодаря или Чудесено обслужваане.
Наскоро една доволна клиентка ми донесе за подарък бутилка Карнобатска ракия, аз досега таква не съм виждал в магазина в Канада. Мисля че от България или от Европа я е донесла.
Ми аз имам............обаче си имат самочувствие хората, може и без покритие да е но си го имат .
Покрай фирмата ми цяла Отава знае за България.
Някои даже научили Бг. фрази като идват казват Добър Ден а други Много Благодаря или Чудесено обслужваане.

Наскоро една доволна клиентка ми донесе за подарък бутилка Карнобатска ракия, аз досега таква не съм виждал в магазина в Канада. Мисля че от България или от Европа я е донесла.
- ZanzibarHero
За мен, България като институция съществува от 1878 г. Всяка друга стартова формална година приемам като израз на национален комплекс за малоценност ...Доцент Дочев написа:Значи,тя България като институция не е от преди 50,100 или 500 години ...
Нека някои дет живее в Канада да ти каже как се доказва престои +всичките му останли неща за да ти дадат паспорт.Ако можеш да ги изпълниш може и да стане но обикновено няма да можеш.Californian написа:човек да дойде в Канада легално и по-документи да му тече времето
в Канада а всъщност да премине границата със Щатите и да работи в Америка?
Проблема е, всъщност работата в Америка да е легално и всичко да е легално.
Т.е Американското каквото и да е свързано ли е с канадското.
Т.е Американските власти ще се свържат ли да кажат на Канадските, че даден човек не е всъщност в страната?
Освен съвсем условно да го наречем адресна регистрация -демек ще намериш някяк да кажеш е те толкова години съм живял на едикои си адрес в Канада - нали кат чекнат ще видят че не си плащал нито данъци,нито заравни застраховки и т.н
То ако беше толкова лесно ......... ако ставаше досега да са ме региситрирали 100 пъти че живея едикъде си - мои роднини си живеят постоянно в Канадско, а зет ми като чу че трябва да платя 150 долара за УСА виза ми рече - тия са луди -даи да ги изпием и изядем тия пари - аз ще те превозя до америка - ходя на лов там редовно и си минавам границата когато си искам .Преминаването на границата без да се разбере макар и рисково е много лесно изпълнимо - индианците дето контрабандират от УСА в Канада какво ли не срещу някои долар ще те прекарат по козите пътеки - все пак да уточня че свръзката с тях не е лесна -аз съм облагодетестван щото както казах зет ми е местен и нетворка му с доста местни е развит.
Намерих си едно филмче -как изглежда границата -тва е близо до Ван .

Тая година обаче кат минавах от там имаше 2 -3 спящи бордер патрул -какво да правят хората и те требе нещо да отчитат че работят.
http://dox.bg/files/dw?a=8c2e1d977a
Малко отклонение - толкова ли ти е важно паспорта?Лично мое мнение -аз установих че прите са по важни-ако имаш кинти нямаш пробелеми щото само с паспорт не може да си платиш никакви сметки.Що не си натискаш парцалите в америка на топло ами се натискаш да ходиш на студа и да те шматкат кат футболна топка 3 години поне заради някакв паспорт?Напълно разбирам че без американски или кандски паспорт работодателя ти ще го използва да ти резне кинтите но все пак ще имаш достатъчно доходи ......