Има ли начин

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Californian

Има ли начин

Мнение от Californian »

човек да дойде в Канада легално и по-документи да му тече времето
в Канада а всъщност да премине границата със Щатите и да работи в Америка?

Проблема е, всъщност работата в Америка да е легално и всичко да е легално.
Т.е Американското каквото и да е свързано ли е с канадското.
Т.е Американските власти ще се свържат ли да кажат на Канадските, че даден човек не е всъщност в страната?
Аватар
Ivan1007

Re: Има ли начин

Мнение от Ivan1007 »

Californian написа:човек да дойде в Канада легално и по-документи да му тече времето
в Канада а всъщност да премине границата със Щатите и да работи в Америка?

Проблема е, всъщност работата в Америка да е легално и всичко да е легално.
Т.е Американското каквото и да е свързано ли е с канадското.
Т.е Американските власти ще се свържат ли да кажат на Канадските, че даден човек не е всъщност в страната?
Ти май не си толкова умен за колкото се представяш. :D
Проблема ти е в Канада всичко да е легално, а това нема как да стане, щото ще трябва да лъжеш, че си бил в Канада, когато не си бил.
Дали американските власти ще се свържат с канадските не е ясно, но не те съветвам да не пробваш, защото лъжлива декларация за престой е напълно достатъчно основание да ти отнемат канадско гражданство, ако го получиш.

При всички положения ще те засекат канадските власти кога влизаш в Канада.
Почти съм убеден, че системите им са свързани и се знае кой кога излиза от Канада.

Забрави я тази идея :rofl:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Ако работиш за канадски работодател и той те изпрати в САЩ (или другаде извън Канада), мисля че се брои за престой в Канада.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Иване, ако не оправдаваш, почваш ли поне да разбираш моето отношение към Калифорниеца в другата тема?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Павел написа:Иване, ако не оправдаваш, почваш ли поне да разбираш моето отношение към Калифорниеца в другата тема?
Момчето си е българче все пак и мисълта, че може да има и "втори начин" не му дава покой. :D

В другата тема не разбрах отношението ти към мен, а не към него. :D :handshake:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Аз отношение към теб проимах, след като ти пръв показа такова към мен. :handshake:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

можеш да изкараш българина от България, но не можеш да изкараш българското от него
селска поговорка
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

kikolilokiko написа:можеш да изкараш българина от България, но не можеш да изкараш българското от него
селска поговорка
E сега, не ме обиждай на Българин, защото по-голяма част от живота съм си прекарал извън България.
Аз питам в темата дали някой знае съвсем легален начин да съм пак в северна америка, но не в Канада и да ми се брои времето все едно съм в канада, без да работя за канадска фирма, ако някой знае супер, ако ли не....то няма проблеми. ;)
todorovi

Мнение от todorovi »

Californian написа:
kikolilokiko написа:можеш да изкараш българина от България, но не можеш да изкараш българското от него
селска поговорка
E сега, не ме обиждай на Българин, защото по-голяма част от живота съм си прекарал извън България.
:o
Гледам и не вярвам на очите си, в този форум има хора, които смятат, че да си българин е обидно :^)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

todorovi написа:
Californian написа:
селска поговорка
Гледам и не вярвам на очите си, в този форум има хора, които смятат, че да си българин е обидно :^)

Чакай сега, ок може би прекалих малко, не е обидно, но въобще и не се гордея с този факт, че съм Българин. Защо мислиш искам да отида да се мъча на онзи студ в Канада, а и най-вероятно и без работа ще си стоя.........., защото не искам да съм Българин вече :devil: писнало ми е
Ако мислех по-различен начин, нямаше да откажа 85хил щатски(90хил кан.д.) годишна заплата в рая на света но като пак човек втора ръка - българин. :(
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

todorovi написа:
Californian написа:
селска поговорка
и аз съм българин?! да се обиждам ли?!?!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
todorovi

Мнение от todorovi »

То в този форум всички сме българи, според мен, колкото и поканадчени или поамериканчени да сме 8) .
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Доцент Дочев написа:Аз самочувствието ми ,че съм българин не мога да си го разменя за каква и да било заплата,дали 85К или 285К все тая.То самочувствието за национална принадлежност или го имаш или го нямаш и ми е направило впеатление от годините ми прекарани в странство,че чуждите уважават по вече чуждите за тях които уважават себе си.
Аз пък го нямам! За скромните години на моя живот България не ми е дала много поводи да се гордея с нея!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ами то май доцента не писа че се гордее с България, а за самочувствие, но чукчи писател, а не читател.
А и то четенето е едно, разбирането на прочетеното е друго.

todorovi

Мнение от todorovi »

Julian_04 написа:
Доцент Дочев написа:Аз самочувствието ми ,че съм българин не мога да си го разменя за каква и да било заплата,дали 85К или 285К все тая.То самочувствието за национална принадлежност или го имаш или го нямаш и ми е направило впеатление от годините ми прекарани в странство,че чуждите уважават по вече чуждите за тях които уважават себе си.
Аз пък го нямам! За скромните години на моя живот България не ми е дала много поводи да се гордея с нея!
А, не би ли трябвало да е обратното не ние да се гордеем с България, а тя с нас :?:
А самочувствието за национална принадлежност не е за подценяване. Аз работя с ирландци. Ами съвсем обективно мога да кажа, че се справят по-зле с работата от нас откъм изпълнение на зададените критерии, обаче си имат самочувствие хората, може и без покритие да е, но си го имат ;)
Публикувай отговор