неквалифицирана работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

неквалифицирана работа

Мнение от drifter »

ety ми се скара, че и разводнявам темата и затова си пускам същия въпрос в отделна тема :)

Препоръчайте ми какво да търся на първо време като неквалифицирана работа. Работя нощни смени на открито с голяма хидравлична машина и понеже това ме кефи не ми се ще в Канада да се забия като чистачка в някой офис. От друга страна съм жена и не се самозалъгвам, че разделение (за да не кажа дискриминация) в професиите не съществува. Накратко работа за начало, но да е по скоро с машини отколкото тип домакинска :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
LaRue

Мнение от LaRue »

Има и хидравлични подопочистващи машини :idea: С тях се работи обикновенно нощем :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

zavisi v koi grad si
v Toronto naemat gotini madami da darjat znaka po stroitelni obekti i dokolkoto chuvam im plashtat dobre.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Знака да не е машина :) Ти пак на стрийптизьорство го обърна :) Аз съм на възраст вече, не е за мен тая работа :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

drifter написа:Знака да не е машина :) Ти пак на стрийптизьорство го обърна :) Аз съм на възраст вече, не е за мен тая работа :)
tva ne e striptiziorstvo be
darjish se za metalen kol ama otgore mu pishe "stop" itn i directvash trafica.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Що тогава трябва да са готини мадамите? Ще объркват трафика бе Кольо! :)
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

drifter, на първо време те съветвам да не ходиш в провинция Квебек, защото там е по-трудно да работиш като квалифициран работник, отколкото като инженер. И за най-простите длъжности се изисква
''carte de compétences'', каквато се получава само след 1500 часови курсове на място. И за тези курсове финансирането няма нищо общо с ученето в у-тет - плащаш си от джоба, няма стипендии и ала-бала.
Иначе пола няма значение, по-важен е езика - да разбираш какво точно искат от теб. Проблема е че в тия среди се говори толкова диалектно, (и фр. и англ.) че жална им майка на кандидатите с класическо образование.
За Онтарио не зная, но по слухове май било по-лесно започването на подобна работа. За Алберта всички казват че техн. кадри лесно и бързо започвали ( работа :D )
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

tornado написа:Що тогава трябва да са готини мадамите? Ще объркват трафика бе Кольо! :)
m i az tva se chudia ama shofiorite ot ontario sigurno mogat da potvardiat.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Drifter, idi v trudova agenciya (emplyment agency), ama stabila, s preporaka ot chovek, koyto e polzval uslugite im i sa mu namerili rabota.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
bateto

Мнение от bateto »

Ако купим машината ,ще ти се обадя за работа на машина ,само трябва се научиш да пукаш пуканки. :D
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Приемам предложението. Да не се отметнеш после :)
Само да не е във френската част, че само две три думи знам на френски и пуканки не е сред тях :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Drifter,
за каква неквалифицирана работа говориш??? направо разгледай сайтовете на трите университета в Торонто и се шибвай в някой от тях за PhD.
вземи си поне 2 препоръки и действай.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Сашо, аман от учене. Макар че имам едно наум. Но нали и ти каза, че е малко некомфортно когато всичките колеги около теб са доста по-млади :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

drifter написа:Сашо, аман от учене. Макар че имам едно наум. Но нали и ти каза, че е малко некомфортно когато всичките колеги около теб са доста по-млади :)
може да е некомфортно , ама няма друг начин. и аз си казвах аман от учене, ама ...а също така на никой не му пука и не му прави впечатление на колко си години, има и 50 годишни дето учат в Университета. :idea:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Kolio,
тоз код не беше ли на Сухиндол
Заключено