ety ми се скара, че и разводнявам темата и затова си пускам същия въпрос в отделна тема
Препоръчайте ми какво да търся на първо време като неквалифицирана работа. Работя нощни смени на открито с голяма хидравлична машина и понеже това ме кефи не ми се ще в Канада да се забия като чистачка в някой офис. От друга страна съм жена и не се самозалъгвам, че разделение (за да не кажа дискриминация) в професиите не съществува. Накратко работа за начало, но да е по скоро с машини отколкото тип домакинска
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
zavisi v koi grad si
v Toronto naemat gotini madami da darjat znaka po stroitelni obekti i dokolkoto chuvam im plashtat dobre.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
drifter написа:Знака да не е машина :) Ти пак на стрийптизьорство го обърна :) Аз съм на възраст вече, не е за мен тая работа :)
tva ne e striptiziorstvo be
darjish se za metalen kol ama otgore mu pishe "stop" itn i directvash trafica.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
drifter, на първо време те съветвам да не ходиш в провинция Квебек, защото там е по-трудно да работиш като квалифициран работник, отколкото като инженер. И за най-простите длъжности се изисква
''carte de compétences'', каквато се получава само след 1500 часови курсове на място. И за тези курсове финансирането няма нищо общо с ученето в у-тет - плащаш си от джоба, няма стипендии и ала-бала.
Иначе пола няма значение, по-важен е езика - да разбираш какво точно искат от теб. Проблема е че в тия среди се говори толкова диалектно, (и фр. и англ.) че жална им майка на кандидатите с класическо образование.
За Онтарио не зная, но по слухове май било по-лесно започването на подобна работа. За Алберта всички казват че техн. кадри лесно и бързо започвали ( работа :D )
tornado написа:Що тогава трябва да са готини мадамите? Ще объркват трафика бе Кольо! :)
m i az tva se chudia ama shofiorite ot ontario sigurno mogat da potvardiat.
Drifter,
за каква неквалифицирана работа говориш??? направо разгледай сайтовете на трите университета в Торонто и се шибвай в някой от тях за PhD.
вземи си поне 2 препоръки и действай.
drifter написа:Сашо, аман от учене. Макар че имам едно наум. Но нали и ти каза, че е малко некомфортно когато всичките колеги около теб са доста по-млади
може да е некомфортно , ама няма друг начин. и аз си казвах аман от учене, ама ...а също така на никой не му пука и не му прави впечатление на колко си години, има и 50 годишни дето учат в Университета. :idea: