Pepon написа:Az sum si vadil USA turisticheska viza tochno ot BG oshte prez 1998 godina i ne sum imal nikoga niakakav problem. Vadil sum i Shengenska viza prez 2000 godina, sashto bez nikakvi trudnosti. Ne mislia, che tova ima neshto obshto s Canada.
Tam kadeto raboteh kolegite mi patuvaha do kade li ne i vseki poluchavashe visa, vkliuchitelno i canadska, momentalno sled kato pokajeshe kade raboti i kolko poluchava.
vizite za USA prez 2005 godina se vadjat mnogo po-trudno ptkolkoto prez 1998. i ne tolkova, che neshto v bulgaria se e promenilo v otricatelna posoka, no tova che americancite ne iskat poveche 'gosti.'
chestito na Alina za vizata. imash osnovanie da se radvash, zashtoto ne na vsichki davat i to samo sled godina.
prez 2005 godina se podhojda s mnogo po-goljamo nedoverie kum kakvito i da e documenti, koito predstavish v posolstvoto.
i kakto njakoi drug kaza tuk, kato si canadec viza njama da ti trjabva, a za bulgariate oshte dulgo vreme shte trjabva.
Alina написа:
Но за живеене - абе мани тая работа. С тия: престъпност, данъци, ужасно скъпо здравеопазване...Тва всеки месец да плащаш по 400-500$ за здравна осигуровка... Като сложим и типичната американска арогантност, промитите мозъци...
.
Да сложа и мойте 2 цента-за здравно осигуряване плащам по 2.50$(Два долара и пейсе цента) на чек,което ми прави 5 долара за месец.Така че не разправйте градски легенди,ако не сте били тук
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
bateto написа:Мите дай боже да си прав,след като падне стандарта да падне и риал естейта ,че да се варнем и да си купим по един средно голям град.
Аз сигурно сам збъркан ,обаче колкото по вече стоя тук в България започва все по вече да ми харесва.
Sha ima da chakash Bate.... Onzi den brat mi hodil da gleda edna nivichka 5 dka s izlaz na moreto na iug ot Carevo /az si go znam Michurin/. Mi 150000 Euro /240000CAD/ cash i meraklii ima 4-ma veche - 2-ma ot tiah BG jiveeshti v USA.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Triabva da si nenormalen da dadesh 240,000 CAD za miasto ne kade da e,ami Michurin.Az ako imam tolkova pari shte si kupia kashta tuk,kadeto vsichko ti e uredeno i chisto,a ne niakade,kadeto liatno vreme shte mi smardi na laina.
Seshtam se predi godini na Orlov most se prodavashe edna stara kashta za 1,000,000 USD.леле kretenite.
Мече, не знам ти какво плащаш, но имам близки които плащат стотици, и каздат че не всичко им покрива тази застраховка. Ако се случи нещо тежичко като рак, смяна на органи и др. подобни, тази застраховка все едно я няма.
Alina написа:Мече, не знам ти какво плащаш, но имам близки които плащат стотици, и каздат че не всичко им покрива тази застраховка. Ако се случи нещо тежичко като рак, смяна на органи и др. подобни, тази застраховка все едно я няма.
ami az pla]am samo za men.Жената плаща към 20$ на чек,и осигурява цялото семейство.Тъй че аз имам 2 осигуровки.Засега не съм имал проблеми с нищо по доктори,никой не ме е карал да плащам,даже получавам писма,че все ми остават наупотребени пари.А такива тежки болести,дето ги казваш-не знам те по кое направление отиват.Ама си мисля,че навсякъде е едно и също.Къде трансплантацията е безплатна?
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
bateto написа:...Всащност каква е ползата от щатска виза,да кажем освен за екскурзия.
Че това малка полза ли е? Светът трябва да се обикаля докато сме по-млади! Като одъртеем ще имаме много време да седим по цял ден в люлеещия се стол на верандата на вилата със западно изложение на брега на океана ... !