Докато чакам БГ взе да ми харесва.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
niu

Мнение от niu »

Pepon написа:Az sum si vadil USA turisticheska viza tochno ot BG oshte prez 1998 godina i ne sum imal nikoga niakakav problem. Vadil sum i Shengenska viza prez 2000 godina, sashto bez nikakvi trudnosti. Ne mislia, che tova ima neshto obshto s Canada.
Tam kadeto raboteh kolegite mi patuvaha do kade li ne i vseki poluchavashe visa, vkliuchitelno i canadska, momentalno sled kato pokajeshe kade raboti i kolko poluchava.

:beer:
vizite za USA prez 2005 godina se vadjat mnogo po-trudno ptkolkoto prez 1998. i ne tolkova, che neshto v bulgaria se e promenilo v otricatelna posoka, no tova che americancite ne iskat poveche 'gosti.'

chestito na Alina za vizata. imash osnovanie da se radvash, zashtoto ne na vsichki davat i to samo sled godina.
prez 2005 godina se podhojda s mnogo po-goljamo nedoverie kum kakvito i da e documenti, koito predstavish v posolstvoto.

i kakto njakoi drug kaza tuk, kato si canadec viza njama da ti trjabva, a za bulgariate oshte dulgo vreme shte trjabva.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Alina написа: Но за живеене - абе мани тая работа. С тия: престъпност, данъци, ужасно скъпо здравеопазване...Тва всеки месец да плащаш по 400-500$ за здравна осигуровка... Като сложим и типичната американска арогантност, промитите мозъци...

.
Да сложа и мойте 2 цента-за здравно осигуряване плащам по 2.50$(Два долара и пейсе цента) на чек,което ми прави 5 долара за месец.Така че не разправйте градски легенди,ако не сте били тук
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Pepon

Мнение от Pepon »

bateto написа:Мите дай боже да си прав,след като падне стандарта да падне и риал естейта ,че да се варнем и да си купим по един средно голям град.
Аз сигурно сам збъркан ,обаче колкото по вече стоя тук в България започва все по вече да ми харесва.

Sha ima da chakash Bate.... Onzi den brat mi hodil da gleda edna nivichka 5 dka s izlaz na moreto na iug ot Carevo /az si go znam Michurin/. Mi 150000 Euro /240000CAD/ cash i meraklii ima 4-ma veche - 2-ma ot tiah BG jiveeshti v USA.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Triabva da si nenormalen da dadesh 240,000 CAD za miasto ne kade da e,ami Michurin.Az ako imam tolkova pari shte si kupia kashta tuk,kadeto vsichko ti e uredeno i chisto,a ne niakade,kadeto liatno vreme shte mi smardi na laina.
Seshtam se predi godini na Orlov most se prodavashe edna stara kashta za 1,000,000 USD.леле kretenite.
bateto

Мнение от bateto »

Що бе Пепон,не е скапо,значи 240к за 5 декара ,на мен ми стига 1/2 декар=21000д. -супер казвай къде е и веднага ги давам.
Alina

Мнение от Alina »

Мече, не знам ти какво плащаш, но имам близки които плащат стотици, и каздат че не всичко им покрива тази застраховка. Ако се случи нещо тежичко като рак, смяна на органи и др. подобни, тази застраховка все едно я няма.
Alina
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Alina написа:Мече, не знам ти какво плащаш, но имам близки които плащат стотици, и каздат че не всичко им покрива тази застраховка. Ако се случи нещо тежичко като рак, смяна на органи и др. подобни, тази застраховка все едно я няма.
ami az pla]am samo za men.Жената плаща към 20$ на чек,и осигурява цялото семейство.Тъй че аз имам 2 осигуровки.Засега не съм имал проблеми с нищо по доктори,никой не ме е карал да плащам,даже получавам писма,че все ми остават наупотребени пари.А такива тежки болести,дето ги казваш-не знам те по кое направление отиват.Ама си мисля,че навсякъде е едно и също.Къде трансплантацията е безплатна?
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:...Всащност каква е ползата от щатска виза,да кажем освен за екскурзия.
Че това малка полза ли е? Светът трябва да се обикаля докато сме по-млади! Като одъртеем ще имаме много време да седим по цял ден в люлеещия се стол на верандата на вилата със западно изложение на брега на океана ... 8) ! :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Заключено