Документ доказващ доход от БГ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Силвия

Документ доказващ доход от БГ?

Мнение от Силвия »

Здравейте съфорумци!
Имам проблем и много се надявам че сред вас ще се намерят хора, които да ми помогнат.
До две седмици трябва да представя официален документ, доказващ доходите на мъжа ми в БГ в годината на пристигането ни в Канада. Имате ли идея какво може да се смята тук за официален документ? Проблемът е, че имам не повече от 2 седмици, ако не-ще ми страт прет & бурса.
Поздрави!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Силви, пращате някой близък в касата или счетоводството на последната му месторабота - от там се взима служебна бележка за доходите, получени от... до.... Тази бележка трябва да се подпише от шефа и главния счетоводител на фирмата + печат, после да я преведат и пратят насам (може би за по-голяма достоверност е хубаво превода да е нотариално заверен). Все пак мъжът ти ще трябва да се обади по телефона за да си поиска сам бележката и да каже кой ще праща за нея, иначе е малко вероятно да я издадат на непознат човек.
Изображение
dido13

Re: Документ доказващ доход от БГ?

Мнение от dido13 »

Силвия написа:Здравейте съфорумци!
Имам проблем и много се надявам че сред вас ще се намерят хора, които да ми помогнат.
До две седмици трябва да представя официален документ, доказващ доходите на мъжа ми в БГ в годината на пристигането ни в Канада. Имате ли идея какво може да се смята тук за официален документ? Проблемът е, че имам не повече от 2 седмици, ако не-ще ми страт прет & бурса.
Поздрави!
ima kletwena deklaracia za tazi cel - pone az towa izpolzwah po sawet na saforumec
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

W slujbite za pret et bourse obiknoweno imat otorizirano lice da zaweriawa kletweni deklaracii (t.e. da war6i usluga kato notarius). Pi6ete go w swoboden tekst i gotowo. Ako ot tam ne sa wi predlojili tazi usluga, otiwate w raionnoto wi kmestwo (moje i da ne e wa6eto, a w koeto si iskate), tam pitate za notarius i izwar6wate sa6toto, kato toi go zaweriawa bezplatno. Nikwi belejki ot BG! Estestweno gledaite sumite da sa kato tezi, koito ste deklarirali, kogato ste podawali predi6ni dok. za dohodi, za da wi e 4ista sawestta.
Аватар
Papi

Re: Документ доказващ доход от БГ?

Мнение от Papi »

Силвия написа:Здравейте съфорумци!
Поздрави!
Силвеее, ти се появи бе!!!! :) :) :)
Силвия

Мнение от Силвия »

Дотук успях да си изискам служебната бележка, но тъй като в Силистра е обявено бедствено положение помолих да ми я изпратят па факс. Сега обаче трябва да я преведа, а незнам дали не е и необходимо да се завери от....нямам представа от кой. Някакви идеи? Адреси на преводачи?
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Niakoi da dade telefona na Elena Riv, molia - ne mi e pod ruka, tia pravi zaverki, daje na ne chak tolkova istinski dokumenti.
Da spomenavam li koi izdade slujebnata belejka na muja mi...Dobre che si nosehme listove format A4 ot BG...posle daje si go prevedohme, a Elena Riv se podpisa.
Obache shtom veche si stignala do poluchavaneto na fax - ostava ti nai-lesnoto. Imash vreme.
Uspeh
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Силвия написа:Дотук успях да си изискам служебната бележка, но тъй като в Силистра е обявено бедствено положение помолих да ми я изпратят па факс. Сега обаче трябва да я преведа, а незнам дали не е и необходимо да се завери от....нямам представа от кой. Някакви идеи? Адреси на преводачи?
Oh, dano da ima nezatrupan ot snega fax, 4e da sia polu4i6 nawreme :wink: Za prewoda sa6to 6te e trudno, 4e tuk sega wremeto e hubawo i prewoda4ite gi organiziraha na eksurzia w planinata za 8 dena.
Заключено