Ima li hora zanimava6ti se s hardware

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
eviton

Ima li hora zanimava6ti se s hardware

Мнение от eviton »

Zdraveite :D Poneje e qsno 4e 6te se u4i nanovo v novata ni rodina :shock: ,mojete li da spodelite kakvi realno tarseni harduerni specialnosti ima v Kanada?
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

По принцип за Канада ли питаш или за Квебек? Защото по-скоро биха ти отговорили хора, които са там и които не четат Форум Емиграция в Квебек. Така че кажи за къде питаш, за да преместим темата в съответния форум :roll:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
OCKAP

Зависи

Мнение от OCKAP »

Зависи...
Всъщност, май не зависи..
Никой не търси специалисти за хардуеЪр.
Ако е за "Home Hardware" те местните, почти само това могат да правят и не им трябват специалисти. :D
Ако е за компютърен такъв, просто не мога да си представя какво може да му прави един специалист, та даже и българин на тоя хардуер (без майтап, вече почва да се знае че сме много отворени в областта), освен да го купува, продава и изхвърля. Но и там вече е заето, мисля.

Е.. това си е мое мнение де. В близка област работя все пак.
* Всяка жаба... планина повдига !
** Сговорна дружина ... да си знае гьола !
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Za Quebec stava duma :cry:
Govorq za Pc-hardware
Kak stoqt ne6tata sas zavar6ilite CISCO? :?:
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Местя темата в "Живот в Квебек". Дано се намери някой, който да те окуражи :roll:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
bp_de

Мнение от bp_de »

Ami koi da go ukuravi -az ot mesezi preglevdam mrevata za nesto swqsno-ama nqma :-)
to oswen w Ontario drugade e po4ti pustosch w taq oblast.

predi 2-3 dena goworix s kolegite mi ot USA-bqxa tuka
w Germany za 2 dena- i te se izkazaxa mnogo zle za Canada - a za kwebek pak naprawo
se smqxa kato gi pitax kakwo e polovenieto i ima li rabota tam.
Werno 4e e subektiwno -ama na mene mi gowori gosta .
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

"Everything is so disposable these days..." рече моя шеф, като си говорехме дали да бъзикаме едно ПС с УИндоус дет се бъзика. Демек в повечето случаи е по-евтино е си купиш нещо ново (пък и по-забавно) отколкото да платиш заплатата на някой дет ще бъзика старата ти бракма цял ден.

За хардуера - например Дел, като ти се прецака нещо, да кажем СД, като част от далаверата че си купил от тях, те идват, не задават въпроси, сменяват ти частта с нова и аре по-живо, по-здраво. Дотолкова за ремонта.

Да не те отчайвам, де, сигурен съм че има места тук, където може да се занимаваш с хардуер и да е много интересно, ама такова нещо като "поправка на персонален компютър" май няма.
Последно промяна от ssttoo на Чет Яну 20, 2005 12:52 am, променено общо 1 път.
rath10

Мнение от rath10 »

ima mnogo rabotni mesta za microcontroller designeri, ne stava duma za pentium, a za Pic's, motorola...........
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

rath10 написа:ima mnogo rabotni mesta za microcontroller designeri, ne stava duma za pentium, a za Pic's, motorola...........
Би ли ни осветлил и нас къде са тези работни места, ако не е някаква
много дълбоко засекретена тайна :wink:
OCKAP

Breh

Мнение от OCKAP »

И мен невероятно живо ме интересува, къде са тия "МНОГО" работни места за PIC, MOTOROLA микроконтролери.
Наистина.
Понеже за такива се ослушвам от четири години и единственото, което знам, е това на което съм. И все повече се убеждавам, че си е луд късмет, че го намерих (или то ме намери).
ТНТМ* то си отмира постоянно, и все по-малко са местата където можеш да го направиш на професия...
А за въпросните микроконтролери, се забелязва следната тенденция:
Наистина те се използуват все по-масово в живота на хората, не само в безмислени джуджафки и за имитация на разни съществуващи устройства, но и за сериозни и истински неща.
Но все-повече труда на хората, които правят схемите и програмите, истинските творци, се обезценява било от "капиталистите" и великите ЕмБиЕй продавачи, било от безмилостните "разбивачи" на интелектуална собственост и огромните китайски заводи за електроника.
...

*ТНТМ = за по-младите, дето не знаят, по Живково време в България имаше едно движение, наречено "Техническо и Научно Творчество на Младежта" - кръжоци, комсомолски и пионерски форми на обучение, на които много им се смяхме тогава, но сега...като се замисля, стигам до извода, че точно те бяха истински и безкористни източници на знания и умения, които ние, отворковците сега ги продаваме за жълти стотикнки навсякъде по света.

И поне да имаше достатъчно места ...
Къде са, РАТХ10, тия места ?

От няколко години посещавам доста презентации, някои от които са по цял ден и с включен обяд и т.н. , именно на най-големите производители на Микроконтролери - Atmel, Motorola, Zilog и др.
И знаеш ли какво забелязвам?
Всеки път сме все същата шепа хора :
- няколко оядени кебекуа, дето само гледат умно.
- няколко китаеца - отвреме на време задават някои тъп въпрос.
- няколко източно-европейци, главно руснаци, наистина много отворени, но поради езика и т.н. само негодуват и се поизнервят от факта, че или не могат да си питат питането както трябва или презентаторите говорят несправедливи и тенденциозни неща, а те не могат да им се противопоставят.

И на мен ми се иска, ама много... да би имало хляб за хора като нас,
ама... нещо фактите друго говорят.

Та още веднаж... извинявай, ама къде са тия места ?
* Всяка жаба... планина повдига !
** Сговорна дружина ... да си знае гьола !
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

eviton, за сиско, много зависи какъв точно сертификат имаш.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

за PC board дизайнери има доста места, но при тях езика е направо непреодолима пречка. преди 2 години работих в таксовия сезон с един индиец (дошъл тук на 3 годинки), който не знам от къде беше набарал повечето чужденци в Моторола и Ериксон.
Та съм виждал данъчната декларация на един мароканец, който след 9.11 бил станал излишен в НАСА и му спряли процедурата на зелена карта. Та той идва тук и веднага го лапват в Моторола - там взимаше 175К, като зам ръководител на спейс проектите на Моторола.
Английски след като е работи в НАСА в САЩ няма да коментирам, френски му е майчин, нооооооо в края на юни дойде при нас да се консултира, че напускал защото го понижили в длъжност, тъй като дошъл някакъв местен, който му заел мястото и ОФИЦИАЛНОТО писмо беше, че не е биленг, а това било главното изисквание.
Пича беше побеснял и изкара френския изпит за ордрето на инжинерите ей така да им покаже с над 90%.
Познайте сега кой е зам ръководител на спайс проектите на Моторола и дали ЛА,ЛО-то взима "само" 175К.
Това е затворено общество и пробив на който и да е не от тук е направо 6 от тотото.

Иначе SNC, Motorola & Ericsson постоянно имат работни места, но да влезеш там е като да влезеш с калашник в спалнята на Буш :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Val

Мнение от Val »

Yep, аз мога да потвърдя в духа на rath и bgmontreal, че що се отнася до Торонто, има доста работа за hardwаrе designers.

Обръщам внимание на това, че става въпрос за design. Особено в областта на комуникациите. Не знам как е в Монреал, но в Торонто действително доста руснаци са навлезли в тая област и са много добри. (Макар че Попов не е открил радиото, братята имат добри традиции и постижения в тая област. :wink: )

Ако обаче, както подразбирам, въпросът е за поправка на pc-та, забрави. И не виждам тук CISCO сертификат как може да помогне.

Има една област, всъщност, където ремонтите (все още?) вървят, и това е големите офис машини (копирни, факсове, принтери, etc.). Има фирми, които дават под наем такива машини за офисите и осигуряват поддръжката им, съответно.
Последно промяна от Val на Чет Яну 20, 2005 1:38 pm, променено общо 1 път.
▼

Мнение от ▼ »

bgmontreal написа:... Иначе SNC, Motorola & Ericsson постоянно имат работни места, но да влезеш там е като да влезеш с калашник в спалнята на Буш :wink:
Даник - не съм много съгласен с теб. Познавам в СНЦ един в ИТ отдела който е доста далеч от канадец. А в Ериксон Р&Д отдела е пълно с емигранти и не-канадци пар суш познавайки лично един арменец там аз. Самия отдел пък се ръководи от един мосю Миранда който е латино и даже говори учудващо лошо английски.

За такива големи фирми не могат да си позволят да игнорират имигрантите след като още повече са "по-евтини" при равни други условия ;) Мога да се съглася обаче че съществува много голяма първоначална филтрация, която за да преодолееш иска тукаш образование и сериозен опит.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Като говориме за опита, искам да попитам откъде го натрупахте този опит в дизайна на процесори в БГ-то?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено