I az tova kazvam.Pri tolkova dadeni pari za medizinata, kakvo se pravi?Kude otivat moite danatzi, che ne moga da imam nujnoto vnimanie?Ili vzimat danutzite samo da hraniat razni turtei i da zapulvat edna dupka v budjeta s druga?V Bulgaria se gledalo v rutzete,ami taka e.S kolko jiveiat medizinskite sestri, ami i pove4eto lekari?A tuk ne stiga che lekarite sa nai-platenite,noshtno vreme sa samo sestri sa v povecheto Urgances.Zashtoto lekarite sa chinovnitzi s rabotno breme ot 8 do 17.Ima niakakvi mladi lekarcheta koito si praviat residence(sled sledvane).Ima sluchai kogato prez weekenda bolnitzi otkazvat patzienti.Osobeno zimata.A znaete li kak se leji na kolichka v koridora sled operatzia, zashtoto niamalo staia za vas?Znaete li che ima hora koito vikat lineika i si plashtat(zashtoto lineikata se plashta) samo za da sa sigurni che shte budat prieti(tova beshe moiata greshka, che otidoh sus sobstven transport).Govorim za Canada.Bulgaria e iasna.Govorim za strana chlenka na G8, vodeshta se za edna ot nai-razvitite durjavi.Ami tazi godina imashe edin reportaj, za tova kolko rakovi zaboliavania sa stanali nelichimi, samo zaradi golemia srok na chakane na pregledi.A znaete li che v Canada bolnitzite stachkuvat efekntivno.T.e kogato ima stachka zeli otdelenia sa zatvoreni i bolnitcite ne vzimat pazienti.

Predi 2-3 godini imashe goliama stachka na medizinskite sestri, tazi zima na spetzialistite.Viarno e ima isledvania i aparatura koito v Bulgaria niama, no az ne iskam ot edin rutinen problem da otivam v spisuka na slojnite sluchai i da mi praviat super izsledvania togava, samo zashtoto ne sum pregledan navreme.
Taka che primeri ot dvete strani kolkoto poiskate.Tuk bolnitzite sa dobre oborudvani ima aparatura , niamat problem s materialite , ama ne moje da stignete do tiah.A kato govorim za otnosheniata lekar-patzient-- ami po-dobre da ne komentiram.Vij infirmiers sa drugo neshto.Naistina horata vurshat mnogo rabota.Samo deto sistemata e mnogo pourri.
Ps.Da vladi, dobre che sum zdrav.Obache edno takova prejiviavane ostava mnogo sledi sled sebe si.Vajnoto e , che go prejiviahme.A Joy mi govori za etika

.I e viarno che mnogo chesto preslujvat prez drehite.Tova mi praveshe vpechatlenie samo v nachaloto obache.
Za vsichki koito ne sa v techenie , ot izvestno vreme ima edna usluga - izvikvane na lekar v kushti za speshni sluchai.Plashtat se 80$ i ne se niama remboursement dori i da imate chastna assurance. No idvat burzo i imate nujnoto vnimanie.