malko tupovat Vupros?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
AzLi

malko tupovat Vupros?

Мнение от AzLi »

4NG 2005 na vsite bulgari po sveta i u nas!!
Zdrave i pak zdrave, drugoto se kupuva!

Strachen Forum , polezna info. doobri hora, a be no comment!

Iskam da se predstavq :
Ot muzki pol :) , na 24 god ot 5 godini ucha vuv Franciq, taq godina mai chte vzema edno bac+4 economie et gestion de l'entreprise(maitrise ili po novomu Master 1, imam priqtelka bg rka, za 3ta godina e vuv Fr no sled kato se luta 2 godini po psychologie, smeni i sega e 1va godina Angliiski /Ruski/ Nemski(ne znam dali moze da prevedzda). I dvamata imame tonove dokumenti za rabotite deto sme bili rabotili, za zilichtata, facturi, zastrahovki, vizi i tn. i tn.
Аз от 4ри години работя на полу време в ресто тип мак Гадост / легално с fiches de paie , kakto i ma copine i tq ot 1.5 godini, в подобен тип ресто. Az imam i 3 messeca staz v edna fr banka/documenti/, imam i opit kato receptionist v edna rezidenciq 1m/ v godinata(veche treta godina), i v Bg imam nqkakvi alabala trudov staz ma trudova knizka ne znam da imam :).
Pod alabala trudov staz : 1messec v edno TKZ s moq Dqdo, 2 messeca v edna atelie za metalni vrati, i tova e mai, posle zaminah za France.
(i dvamata sme vuzpitanici na ezikovi frenski gimnaziii/ot selski ti = razbirai dalbokata provinciiq/.

Za immigration au Canada/Quebek

Правих теста за евалуациа и mi picheche Vous sembler répondre aux critères de sélection!!! Ma men tova SEMBLER me pritesnqva, zachtoto être sembler # vous répondez.
Ta nqkoi moze li s po svobodno vreme i zelanie da mi obqsni taq istoriq s tochkite kak stava??
Ako sam li epo dobre ili s moeto momiche milo e po dobre da se opitame?
Kolko tochki trqbvat v 1viq ili 2riq sluchai?
Mon français est 12/12 lu parlé écrit, a english e po skoro snosen, kato s leki uprazneniq moze i da stane pochti mnogo dobur, suchtite ezikovi poznaniq ima i moqta priqtlka.
Nito a z nito tq imame zilichta na nache ime! a za pari moze bi mozem da trugnem s okolo 5-8000 Can Dollars.
Pri nuzda mozem i da si pripichem imoti ot nachi/ neini roditeli.

Znachi, ako ima lubezni hora sred vas koito da sa ni procheli zivota, molim za izqsnqvane otnosno tochkovata sistema, i spored dannite izlozeni kakvi sa chansovete za reussite/uspeh/?
Pri mnogo silna neobhodimost moga da se svurza i s edin presen Quebequois , ako e tolkova nuzno za poluchavane na vizite, nalichnost an apriqteli/poznati v regiona.
Vuobchte ne sam pretenziozen/ ne sme pretenziozni, otnosno rabotata koqto bihme rabotili v nachaloto, a dori i ne samo v nachaloto.

Merci adski mnogo na otgovorilite/prochelite, i samo zdrave i lubov za 2005!
Последно промяна от AzLi на Чет Яну 06, 2005 9:50 am, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

що ли ми приличаш на някой стар форумец :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
AzLi

Мнение от AzLi »

Syzalqvam che shte te razocharovam no tozi forum go posechtavam ot edna sedmica, a se regnah mislq vcera.

А пропо , ако някои има любезността да ми отговори, компетентно,ще съм адски признателен!!!

Благодаря на отговорилите предварително!!!

I Bonne année et bonne santé à toutes et à tous!
pumpy

Мнение от pumpy »

що за глупости ???? ако си от 5 години във франция просто се бръкни с 200 евро и си прати документите във виена - какви точки, какви пет лева, какъв постинг на кирило-методиевица ??? какво очакваш - рецепта за успех или някой дасе направи на имиграционен служител ? теста на сайта им е достатъчно ясен със отговорите си.
Защо аз научих за форума едва след медицинските и стигнах до там без да съм питал никого нищо, а хора със 5 годишен стаж в чужбина задават въпроси като за първи клас ????
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Az sum mnogo kompetentna, taka che cheti: abe kato si ot 5 godini vuv France, za chii diavol ti se iska da doidesh tuk! Az otkakto vidiah Montreal, veche sum 100% sigurna, che Paris e mnogo krasiv grad:-) (navremeto go namirah grozen, mnogo iasno!)
V obshti linii - 8000 CAD za teb i jena ti (ako shte se jenite) sa si OK, minavash interviuto i poluchavash viza bez nikakvi griji.
Koe e kofti -
1. imate frenski akcent, tova tuk drazni :-)
2. Za drugo losho ne se seshtam:-)
Koe e dobre -
1. Mnogo ste mladi! T.e. spokoino mojesh da si pozvolish da zagubish 2-3 godini, bez da se pritesniavash, che shte si prekaleno pobelial i sbruchkan, za da pravish kariera i da stroish nov jivot tuk.
2. Tova, che imate diplomi ot FR e OK - tuk moje i da ne vi zachetat vsichko (niakude imashe tablica kakvo obrazovanie, na kakva stepen priravniavat tuk) - ama shte si douchite!
3. Rabota - ima, stiga da si sklonen da pravish kompromisi. Tova che govorite ezika veche vi dava avance ot 6 meseca do 1 godina (t.e. niama tepurva da uchite). Quebecois shte go uchite v krachka:-) . Za Montreal e polezno da ponaznaivash i angliiski.
4. Moje da e grozno tuk (t.e. po-malko krasivo ot France ili kadeto i da e v Evropa), ama ne e losho za jiveene.
5. mnogo e vajno da si imash priateli tuk, za da ne si igraete na shah vecher s jenata, sami kato kucheta.
6. Ako nemash koi da posochish za priatel v dokumentite - razchitai na men (dosieto mi e chisto, vse oshte niamam kriminalni proiavi, makar che mi se shte da ubia niakoi kolegi v ofisa, ama to ne se broi)
7. Nai-vajnoto predimstvo pred tukashnite - nie imame alternativa, te - ne! Tova znachi, che vinagi mojesh da se vurnesh tam, otkudeto si doshul, ako ne ti iznasia. Za tiah ne mi se misli - jal mi stava kato si predstavia, che niamat kade da si otidat :-)

Da me proshtavate, ako pliampam gluposti - vsichko tova si e moe mnenie, ne luja! Obache ne moga da zapochvam da rabotia tolkova rano sutrin i tova mi e neshto kato gimnastika!
pozdravi
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
AzLi

Мнение от AzLi »

Purvo edno golqmo BLAGODARQ, na Irra i Elia.

Vtoro za Paris i krasotata mu , moze da ste pravi, no ot tova che Paris e krasiv i nai poseten, drugi plusove mai nqma sprqmo Montreal! Ziveem na 300 km ot Paris, no kogato sme hodili s kola otnema 7 chassa ponqkoga. Zadrustvaniq, mrussotiq, dosta strachni kvartalcheta, dosta e strachno v metroto vecher za sami mommicheta/zeni , a i za sami momcheta /muze i tn. i tn. i do rechenieto da ne ostana vuv Fr ima mnogo drugi factori chiito spomenavane ili izbroqvane bi otnelo vreme i edva li bi vi bilo interesno.

3to, Vupreki che izchetoh dosta golqma cast ot tozi strahoten Forum , sus strahotni hora, ne namerih hora koito da imat shodna s moqta sistuacii, t a poradi tazi prichina pusnah tazi tema.

Posledno , poumpy qu'est qu'il t'arrive??? Ot kude na kude trqbva, kato teb da pravqt horata!!! I otdelno ne si suvsem osvedomen, do skoro les résidents français podavaha v Paris, a ot ochte po skoro podavat v Berlin.
Ako si veche TAM i ti se struva che vsichki , koito iskat da doidat chte ti prechat ili sa po nishi ot TEB , to togava ... aide bez kommentar.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Според мен имате доста добри шансове, като по-добре е да кандидаствате заедно – било като семейство (ако искате да се подпишете) или като сгодени (ако правилно разбирам няма проблем да докажете връзката си). Основните критерии по които ще ви оценяват са образование, трудов стаж, знание на езика, налична сума пари. Както разбирам с парите и езика проблеми нямате, университетско образование от Франция също би трябвало да има достатъчно тежест, но имай предвид че икономическите специалности не са от особено търсените. Остава въпроса за трудовия стаж - в твоя случай е доста разпилян както разбирам и явно това е слабото място в кандидатуратат ти, за съжаление обаче не мога да дам съвет какво да направиш за да покриеш по-добре това изискване. Наличието на познат или приятел в Квебек също е плюс, но мисля че дори можете да минете и без такъв т.е. това не е от най-важните изисквания.
Пак повтарям, като цяло кандидатурата ти заедно с приятелката ти изглежда доста добре.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Tova s trudovia staj mi e lubimo! Shto taka mu se plashite! Az i den niamam po specialnostta, smenila sum i az tova-onova kato rabotni mesta - nikoi ne me e i popital - taka chovek izglejda guvkav , tuk vse tova turisat, nali? Oshte poveche za kakuv trudov staj mojem da govorim, kogato si student - Mc Gadost i razni podobni trudovi deinosti, dostoini za edin student!
I da se ojenite - hem i po-evtino shtevi izleze.
Vie da ne ste v severna France? Tam e gadno! Idvaite tuk!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
mimo

Мнение от mimo »

Ei AzLi ili tam kakvoto si.Sled 4 godini v Paris ili neznaino kade,triabva da znaesch kak se pische tazi provincia za koiato ste kandidatastvasch!!!Dali ne e Québec???
AzLi

Мнение от AzLi »

Un grand merçi à Irra ELlia et Koko!
Dano nqkoi put imam sluchai da vi cherpq en personne! :)

mimo написа:Ei AzLi ili tam kakvoto si.Sled 4 godini v Paris ili neznaino kade,triabva da znaesch kak se pische tazi provincia za koiato ste kandidatastvasch!!!Dali ne e Québec???

Priqtel i na lunata da te pusnat, purvite sedem godini nikoga nqma da ti se vurnat!
TNT

Мнение от TNT »

Ваш в ДЕСЯТКАТА
:P :beer:
Заключено