Priravniavane na diploma

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Stanislav

Priravniavane na diploma

Мнение от Stanislav »

4estita Nova Godina na vsi4ki saforumnici, zdvare i uspehi prez 2005!
Imam vapros svarzan s priravniavaneto da diplomata si v Mtl. Az sam zavar6il finansi, kakvo triabva da napravia za da si priravnia diplomata i kade triabva da otida? triabva li da se iaviavam na dopalnitelni izpiti? naprimer ako iskam da imam diploma /BA/ ot niakoi universitet /Mcgill, Concordia ... /?
Veliko

Мнение от Veliko »

Ne mozhe da ти издадат диплома от тези университети. Няма логика да си завършил друг университет, да вземеш някой курс и да искаш диплома от МакГил, освен ако не го завършиш наново. Приравняването става в други организации, на инженери, стоматолози и т.н. Там потърси.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

ot mrci - ministerstvoto na imigraciata
levac

Мнение от levac »

nosish si prevedenata diploma v Canadskia universitet i te ti ia priravniavat spored tehnite si standarti, zavarshvash si obrazovanieto v canadskia universitet i imash diploma ot nego.
ama nikoi niama da ti sloji pechat na diploma ot BG universitet che e ravna na diploma ot niakoi canadski univeristet :wink:
Аватар
Koko

Re: Priravniavane na diploma

Мнение от Koko »

Stanislav написа:4estita Nova Godina na vsi4ki saforumnici, zdvare i uspehi prez 2005!
Imam vapros svarzan s priravniavaneto da diplomata si v Mtl. Az sam zavar6il finansi, kakvo triabva da napravia za da si priravnia diplomata i kade triabva da otida? triabva li da se iaviavam na dopalnitelni izpiti? naprimer ako iskam da imam diploma /BA/ ot niakoi universitet /Mcgill, Concordia ... /?
В общия случай българската ти диплома ще бъде призната за Бакалавърска степен по икономика. Оттам нататък, ако смяташ да си търсиш работа в същата област ще установиш че канадските работодатели ще ти искат канадско образование, т.е. ще трябва да учиш нещо още в Канада. Избора от програми за учене е голям и съответно на различно ниво - колеж, професионална организация, университет.
Не смея да те посъветвам какво точно да учиш, но мога да ти кажа че без учене в Канада в областа на финансите и счетоводството шанса за добра професионална реализация е много малък.
Заключено