4estita Nova Godina na vsi4ki saforumnici, zdvare i uspehi prez 2005!
Imam vapros svarzan s priravniavaneto da diplomata si v Mtl. Az sam zavar6il finansi, kakvo triabva da napravia za da si priravnia diplomata i kade triabva da otida? triabva li da se iaviavam na dopalnitelni izpiti? naprimer ako iskam da imam diploma /BA/ ot niakoi universitet /Mcgill, Concordia ... /?
Priravniavane na diploma
nosish si prevedenata diploma v Canadskia universitet i te ti ia priravniavat spored tehnite si standarti, zavarshvash si obrazovanieto v canadskia universitet i imash diploma ot nego.
ama nikoi niama da ti sloji pechat na diploma ot BG universitet che e ravna na diploma ot niakoi canadski univeristet
ama nikoi niama da ti sloji pechat na diploma ot BG universitet che e ravna na diploma ot niakoi canadski univeristet

Re: Priravniavane na diploma
В общия случай българската ти диплома ще бъде призната за Бакалавърска степен по икономика. Оттам нататък, ако смяташ да си търсиш работа в същата област ще установиш че канадските работодатели ще ти искат канадско образование, т.е. ще трябва да учиш нещо още в Канада. Избора от програми за учене е голям и съответно на различно ниво - колеж, професионална организация, университет.Stanislav написа:4estita Nova Godina na vsi4ki saforumnici, zdvare i uspehi prez 2005!
Imam vapros svarzan s priravniavaneto da diplomata si v Mtl. Az sam zavar6il finansi, kakvo triabva da napravia za da si priravnia diplomata i kade triabva da otida? triabva li da se iaviavam na dopalnitelni izpiti? naprimer ako iskam da imam diploma /BA/ ot niakoi universitet /Mcgill, Concordia ... /?
Не смея да те посъветвам какво точно да учиш, но мога да ти кажа че без учене в Канада в областа на финансите и счетоводството шанса за добра професионална реализация е много малък.