Ex, Air Canada...!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
VanBC
Модератор

Re: .

Мнение от VanBC »

tochica написа:... P.S. ako kupuwash dwa otdelni bileta na dwe awiokompanii , koito nqmat dogowor pomejdu si , kakto naprimer Air Canada i Jetsgo , ako iztyrwesh wtoriq polet , nikoj nqma da ti dade nito bezplaten telefon , nito hotel , nito ste te prezapishe za wtori polet bezplatno...
Всичко е според зависи ... Аз досега само един път съм си изпускал международен полет - точно при първото ми пътуване към Канада. Двата полета бяха с различни компании, билетите си ги купувах сам независимо един от друг. Вината за изпускането на самолета си беше изцяло моя, защото тогава още не знаех, че при разлика между двата полета от 1 час, при положение, че трябваше да си взема багажа, да сменя терминал и да се чеквам от началото (а летището беше Хийтроу), не съм имал дори и теоретичен шанс да хвана следващия полет. За добавка, първият ми самолет закъсня с около 20-30 мин. Полетът който изтървах беше с Air Canada. Като отидох на гишето им за чек-ин точно 5 минути след като самолета беше излетял, служителката с голямо притеснение ми каза: "Много съжалявам, но следващият ни директен полет до Торонто на който мога да ви сложа е чак след 10 часа. Имаме един полет до Торонто след 4 часа, но е с две междинни кацания". Нито ми искаха някакви пари, нито ми го правиха на въпрос, че сам съм си виновен за изтърването на полета :roll: ! ... Понеже не ми се висеше 10 часа, си избрах по-близкия полет и по този случай успях да видя Исландски пейзаж от близо и се лендвах в Халифакс :D !
tochica

.

Мнение от tochica »

towa e drug slucaj , wsqka awiokompaniq ima spissyk na pytnicite , koito sa s Outbound connections i kogato e qsno , ce pytnikyt X ste iztyrwe wryzkata po kakwito i da e pricini , kompaniqta go " zastitawa " ili toj e " protected na sledwastite wyzmojni poleti do syotwetnata destinaciq .
Wyw washiq slucaj , za smqna na Heathrow minimuma wreme , kojto se iziskwa e edin cas i 30 minuti , wsqka wryzka pod tozi limit e " illegal" i kogato pytnika kupuwa otdelni bileti ponqkoga nqma kak da byde uwedomen . zatowa i awiokompaniite sledqt po spisyk pytnicite ot kyde pristigat i kyde zaminawat .
no ako imate wryzka ot 4 casa i iztyrwete poleta ne po wina na Air Canada w slucaia , ako bileta razreshawa ste wi prewozqt bez dopylnitelni taksi , ako bileta ima restrikcii , razbira se ce ste ima i taksa , slucajte sa razlichni .
Az moga da dam primer na pytnik , kojto pristigna s British Airways w Montreal i imashe wryzka s Air Canada za Toronto . Tyj kato w systiq den BA pristigna s 2 casa zakysnenie , gospodinyt iztyrwa wsihki wryzki , no i za syjalenie ne beshe nastanen w hotel za smetka na BA , zastoto pritejawashe otdelen bilet .
всички други пътници за сметка на това ползваха хотел.
извинете за смяната , но не ми е ясно как стана , а и нямам време да търся кои клавиши на този компютър превключват на кирилица , но ме радва , че мога да пиша на кирилица. :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

tochica написа:towa e drug slucaj , wsqka awiokompaniq ima spissyk na pytnicite , koito sa s Outbound connections i kogato e qsno , ce pytnikyt X ste iztyrwe wryzkata po kakwito i da e pricini , kompaniqta go " zastitawa " ili toj e " protected na sledwastite wyzmojni poleti do syotwetnata destinaciq .
Wyw washiq slucaj , za smqna na Heathrow minimuma wreme , kojto se iziskwa e edin cas i 30 minuti , wsqka wryzka pod tozi limit e " illegal" i kogato pytnika kupuwa otdelni bileti ponqkoga nqma kak da byde uwedomen . zatowa i awiokompaniite sledqt po spisyk pytnicite ot kyde pristigat i kyde zaminawat .
Няма начин от Air Canada предварително да са знаели, че ще си изпусна самолета, защото когато си купувах билета Лондон-Торонто не съм им казвал кога и как ще пристигна в Лондон. Просто когато се появих на гишето и с искренно изненадан поглед и обясних случая, служителката е схванала колко съм безхаберен и, понеже самолетите им не са били пълни, е решила да ме помилва. Аз си знаех, че билета ми е изгорял и нямам право на никакви претенции, ама ми провървя. Историята я разказах като пример, че качеството на обслужване в дадена авиокомпания не зависи само от официалната политика на компанията, а и от конкретните хора на които попаднеш...
tochica написа:извинете за смяната , но не ми е ясно как стана , а и нямам време да търся кои клавиши на този компютър превключват на кирилица , но ме радва , че мога да пиша на кирилица. :)
Това се получава когато натиснеш Shift два пъти подред - Кредора сменя шрифта. И на мене често ми се случва :D
tochica

.

Мнение от tochica »

напротив има начин , както написах , всяка авиокомпания има списък на Inbound and Outbound passengers .
По този начин ако пътник пристига в Монреал on board Continental и пътува с CSA - YUL-PRG-SOF , агентът на CSA получава информацията .
независимо , че това са две отделни авиокомпании , информацията се обменя .
:D
обикновено е ясно до колко може да се изчака пътника , ако се види че полетът каца във време , в което той ( ако има багаж , което също е лесно да се провери ) ще успее да мине митница , някой - като мене :wink: тича заедно с него /нея през всички опашки , за да може пътника да хване следващия полет .
искам да отбележа , че не всички авиокомпании полагат такава грижа , а и не ми се иска да рекламирам ..... но ако имате въпроси , с удоволствие ще препоръчам .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

tochica написа:напротив има начин , както написах , всяка авиокомпания има списък на Inbound and Outbound passengers .
По този начин ако пътник пристига в Монреал on board Continental и пътува с CSA - YUL-PRG-SOF , агентът на CSA получава информацията .
независимо , че това са две отделни авиокомпании , информацията се обменя .
:D
...
Интересно, случвало ми се е да посрещам някого и той да не се появи. Отидох на гишето на компанията и ги попитах да ми кажат дали въпросният човек се е качил на самолета или го е изтървал, но те ми отговориха, че това било поверителна информация и не могат да ми кажат! И това при положение, че аз им дадох имената на човека, и полета с който трябваше да е пристигнал и само исках да знам да ли е бил в самолета, а не съм им искал списъкът на всички пътници... Сега ти ми казваш, че авиокомпаниите раздават списъкът на пътниците свободно на всички други авиокомпании без дори да им го искат :shock: ?!? Нещо не ми се връзва ... :roll:

:beer: :beer:
tochica

.

Мнение от tochica »

никой не може да ти даде информация за пътник , това е поверителна информация .
аз написах " авиокомпаниите обменят помежду си " , може би знаете за Sabre и други подобни програми .
винаги се знае кой откъде идва и къде отива , не виждам нищо лошо в това , но това е инфо , което е на професионално ниво , и не е достъпно за всеки агент , който виждате по летищата .
ако авиокомпанията наистина държи да осигури добро обслужване , е длъжна да провери длаи ще има misconnections с идващия полет , както и да защити на друг следващ полет клиентите си .
пак по същата причина , информация не се предоставя свободно .
и други такива неща , които и на мен не ми се струваха преди логични , но всеки разбира от работата си ,
:) :)
Molson

Мнение от Molson »

pich tova da ti e problema.
ako imah kinti ne e problem.
zapomni. Toronto e HUB-a na AIR Canada, taka che vseki den ima po niakolko poleta do Calgary ili koiato i da e tochka v stranata. sashto taka moje da polzvash i kompaniata WESTJET, koiato leti, kakto licgi ot logoto i NA ZAPAD. taka che spoko. moje da si napravish po internet rezervacia v saita na kompaniata, a nai-dobre da si go kupish bileta on-line.
Заключено