И при вас ли е така ? Сервизни услуги ..........

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Silistra

И при вас ли е така ? Сервизни услуги ..........

Мнение от Silistra »

За какво става вьпрос , повреди ми се радиото в колата 1,5 месеца :twisted: на ремонт , телевизора само 3 седмици :evil: , уредбата близо 2 месеца :twisted: , сега принтера е на ниво 4 седмица :?: . Как стои вьпросьт сьс сервиза при вас , в БГ никога не сьм чакал повече от 3 или 4 дена .

Мисля , че темата ще е интересна за всички , както в Канада така и в БГ .
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
speedy

Re: И при вас ли е така ? Сервизни услуги ..........

Мнение от speedy »

Silistra написа:За какво става вьпрос , повреди ми се радиото в колата 1,5 месеца :twisted: на ремонт , телевизора само 3 седмици :evil: , уредбата близо 2 месеца :twisted: , сега принтера е на ниво 4 седмица :?: . Как стои вьпросьт сьс сервиза при вас , в БГ никога не сьм чакал повече от 3 или 4 дена .

Мисля , че темата ще е интересна за всички , както в Канада така и в БГ .
А стига бе. Това ми прилича на някакво бетонно проклятие.

В Канада не ми е правило впечатление, значи не е сериозен проблем засега. То не че много неща са се разваляли -

една микровълнова печка - оправиха я за 1 ден
лека поправка по ламарината на колата с боядисване на врата (ех жената и нейното паркиране... ) - 1 ден

принтери в къщи ползвам само стандартни мастилни и не им остава време да се развалят - по евтино е да си купиш нов с цветна и черна касетка, отколкото да си купиш само цветната касетка.

Дреболии като тостери и блендери направо се изхвърлят и си купуваш нови, дори и в гаранционен срок. Иначе трябва да изгубиш 2 часа докато ги оставиш в сервиз.

Да чукна на дърво не са се разваляли големи работи от типа на пералня, хладилник, или не дай Боже, печката-духало в мазето. За разлика от кухненските уреди, тя е на близо 20 години и може всеки момент да сдаде багажа, а стане ли през януари и 2-3 часа ще ми се видят много.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

TUK IMA TN. "PLANNED OBSOLECENSE"
planirat koga neshto veche niama da ti varshi rabota ili sled kolko upotrebi dolu gore shte se razvali
kupuvash novo i si svirkash...
a ianche za remontite, otoplitelnia ured se razvalia kaji rechi vsiaka godina...tuk mu vikat furnace.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

KolioBalkanski написа:TUK IMA TN. "PLANNED OBSOLECENSE"
planirat koga neshto veche niama da ti varshi rabota ili sled kolko upotrebi dolu gore shte se razvali
a ianche za remontite, otoplitelnia ured se razvalia kaji rechi vsiaka godina...tuk mu vikat furnace.
Ей ся та намразих :noz: Нашата furnace не се е разваляла, как тъй ша викаш "всяка година". Ама думата ми е, че е вече абитуриентка и може да се случи...
Silistra

Мнение от Silistra »

Забравих за мобилният ми телефон 7 седмици :lol:
абе , то май кьсмета ми е такьв............
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

speedy написа:
KolioBalkanski написа:TUK IMA TN. "PLANNED OBSOLECENSE"
Ей ся та намразих :noz: Нашата furnace не се е разваляла, как тъй ша викаш "всяка година". Ама думата ми е, че е вече абитуриентка и може да се случи...
vzemi si
"service contract" ako e nad 7 godini
nie imame 7 furnaces i pone edna se razvalia
a v nas sme s lachisto otoplenie ta to ne se razvalia
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

KolioBalkanski написа: vzemi si
Глася се да я сменям другата година, та се надявам да се закрепи.

А и мобилен телефон не съм чувал някой да си поправя. Хвърляш разваления и взимаш нов. Както се казваше в стария виц за сърбина "ово е стандарт".

А бе личи ли с, че нямам много работа тая сутрин?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Честно казано методиката тука е не-работили директно хвърляш.На нас ни се развали микровулновата точно 1 седмица след като изтече едно месечният срок.Влачим я до сервиза и от там викат нова политика на фирмата,всичко се носи до магазина от които е купенo.Айде с печката до магазина,а от там диркно ни предлагат друга а тази я прибират еитака как както и липсват 1/2 от частите.Имам предвид чинията и разните му там за въртене.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Silistra

Мнение от Silistra »

speedy написа:
KolioBalkanski написа: vzemi si
Глася се да я сменям другата година, та се надявам да се закрепи.

А и мобилен телефон не съм чувал някой да си поправя. Хвърляш разваления и взимаш нов. Както се казваше в стария виц за сърбина "ово е стандарт".

А бе личи ли с, че нямам много работа тая сутрин?

Ако струва 550 евро и е на 1м. не zнам би ли го хвьрлил , дисплея го пукнах и ми го смениха zа 50 евро.
Абе Вие голям стандарт имате да хвьрляте всин4ко :lol: ,

Еееееееееххххххххххх Германия , провинция на Канада.. :lol:

То и на пералнята се скьса ремакьт ама сам си го смених :beer: :beer: :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

via garancii niamate li?
povecheto neshta tuk imat 1 godina a ako gi kupish s credit card poniakoga cartata dava oshte dna godina
speedy

Мнение от speedy »

Silistra написа:

Ако струва 550 евро и е на 1м. не zнам би ли го хвьрлил , дисплея го пукнах и ми го смениха zа 50 евро.
Абе Вие голям стандарт имате да хвьрляте всин4ко :lol: ,

Еееееееееххххххххххх Германия , провинция на Канада.. :lol:

То и на пералнята се скьса ремакьт ама сам си го смених :beer: :beer: :beer:
В Канада не съм виждал жив човек, който да има телефон за толкова пари - личен а не бизнес. При положение, че има за между нула и двеста долара просто не се виждам как ще изръся толкова за телефонна слушалка.
Silistra

Мнение от Silistra »

KolioBalkanski написа:via garancii niamate li?
povecheto neshta tuk imat 1 godina a ako gi kupish s credit card poniakoga cartata dava oshte dna godina
Тел. го купих с 2г. договор за 150$ , но реалната цена е друга , има 2г. гаранция на всичко тук сьс закон , но не важала за дисплеи , аз си бях виновен , или за изпуснат тел. вьв вода и т.н.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Silistra, стига си плувал с телефона бре ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

Silistra написа:
Тел. го купих с 2г. договор за 150$ , но реалната цена е друга , има 2г. гаранция на всичко тук сьс закон , но не важала за дисплеи , аз си бях виновен , или за изпуснат тел. вьв вода и т.н.
Мдааа, и тук гаранциите не важат, ако скочиш с телефона в басейна или го използваш за лешникотрошачка.
bp_de

Мнение от bp_de »

Silistra - mislq 4e obqsnenieto zasto e taka e slednoto:
twa deto e proizwedeno za CA i USA e mnogo ewtino- tam nqma po4ti nikakwi normi koito proizwoditelq da spazwa.
kavi re4i tam ne sa i 4uwli za elektromagnitna sawmestimost, ili za opazwane
na prirodnata sreda( bezolowno zapoqwane,minimum kadmii w elektronikata i taka natataka)
twa deto se proizwevda za tam izliza tolkowa ewtino na
proizwoditelq 4e po ewtino e da se xwarli i da se dade nowo-otkolkoto da se remontira.

Dokato tuka w Eu i w 4asnost pri na s De ne e taka- tuka imasch 1 godina garanziq na
remontiranoto- otdelno ot 2002- 99% ot elektronikata i waobste nestata ot toq sort sa s 2 godini garanziq.

Sega ste ti kava nesto deto az li4no sam bil swidetel i u4asnik -
naprimer prawixme 1 LCD display za GM -ama wsastnost prawixme 2 - 1 za EU i 1 za USA-
toq za EU GM -Opel-imasche golqma sdux -stot xem trabwa da e ewtin xem da otgowarq na iziskwaniqta w De.
a toq za USA -naprawo pesen- kakwito i boklu5zi da slovisch watre wse taq- wse raboti-prosto nqmapo4ti
nikakwi iziskwaniq.

naprimer elektromagnitna sawmestimost- Mi toq za De trqbwa kato raboti da izla4wa elektromagnitno pole -kavi re4i saizmerimo
s kosmi4askiq 6um :-) -
a toq za USA - kato poglednax kakwo pische w buamgite na FCC ( Federal Communications Commission )
za izdeliq koito ste se polzwat w USA- se smqxs 15 min - kavi re4i nisto za prawene.

druga informaziq -goworix s 1 ot naste BG ri w BC( toi raboti w otoriziran GM serwiz) - ami GM sa poeli politika -naprimer
4e awtomati4nata kutiq na
malkite Schewroleti da e konsumatiw- kat se skape q smenqt s nowa.
ta ot twa izwoda e samo 4e parite i texnologiqta wloveni s neq sa minimalni- po ewtino e da skowat nowa otkolkoto da remontirat stara.

towa e za kolite - deto stoimosta na nowo izdelie ne e 100 -200 dolara. pak za ostanalite raboti- peralni , telewiziri ,GSM -
si predstawi sto za stoka sa.

Ama ne e loscha da idesch i da widisch s o4ite si. :-)
Заключено