Ех, как беше преди в Канада...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bgmontreal написа: 9:00 am Depart Montreal (QC) (YUL)
10:10 am
11:00 am Through Toronto (ON) (YYZ)
1:05 pm Arrive Vancouver (BC) (YVR)
И после имаш 4 часа с кола. Ако карам аз, може да стигнем и за 3. При всички положения си там преди да сложат ракията на огъня 8) :lol: !
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

VanBC написа:
bgmontreal написа: 9:00 am Depart Montreal (QC) (YUL)
10:10 am
11:00 am Through Toronto (ON) (YYZ)
1:05 pm Arrive Vancouver (BC) (YVR)
И после имаш 4 часа с кола. Ако карам аз, може да стигнем и за 3. При всички положения си там преди да сложат ракията на огъня 8) :lol: !
първо ти ще караш, после сложаТ ракията на огъня - няма ли да сме и много на кумата 3ма?
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ооо, ВанБс, щом и ти идваш, купона ще тече яко :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bgmontreal написа:... първо ти ще караш, после сложаТ ракията на огъня - няма ли да сме и много на кумата 3ма?
Нема страшно, по пътя е пълно със стопаджийки, ще натоварим 2-3 :lol: ! :beer:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

VanBC написа:
bgmontreal написа:... първо ти ще караш, после сложаТ ракията на огъня - няма ли да сме и много на кумата 3ма?
Нема страшно, по пътя е пълно със стопаджийки, ще натоварим 2-3 :lol: ! :beer:
не знам дали ще ходя при рат-а в Калгари, ама при вас със сигурност!!!!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Къв рат, моля ти се, при мене елате, долния етаж на къщата стои празен, страшни оргии могат да станат :lol: А съседите са готини, няма проблеми, тъкмо може по някоя тревица да им поискаме, че са фенове :D
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Кума Лиса написа:Къв рат, моля ти се, при мене елате, долния етаж на къщата стои празен, страшни оргии могат да станат :lol: А съседите са готини, няма проблеми, тъкмо може по някоя тревица да им поискаме, че са фенове :D
само Митака не викай, че чупи наред само да чуе някой черньо да киха накриво.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Споко, при нас няма черни :twisted:

powered by Botzo
Silistra

Re: За бабата

Мнение от Silistra »

irra написа:Здравейте, не можах да се здържа да пишя.3 години и половина живях в Германия , смених 2 университета ама така и не разбрах че дипломите се признавали.Да вярно е, че ми признаха 5 семестъра и на половинката няколко семестара(клинични) но ако някой твърди че немците признават нещо да се обади за голяма почерпка..Преди 3 месеца приключих с Германия,така че информацията е прясна.Пък и се питам защо се напуска Гер като там се "признават" дипломите. Едно предложение:как бихте реагирали ако дойде някакав сомалиец с диплома от Първи Джунглов Университет за заболекар примерно и на развален английски ви предложи да ви оправи зъбите,тъй като му признават дипломата.

Нищо не се признава , права си , една позната учи вьв Виена икономика, и от там не и признаха . Тук лекарите имат 3 дьржавни изпита , дори и в Франция да си завьршил , пак дьржиш приравнителни . За инженерите е малко по различно , можеш да си намериш работа и без немска диплома , ама е многоооооооооо трудно.
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

Ivailo, vsi4ko koeto si napisal vaji i za Frantsia, kudeto se namiram ot edna godina, a tukashnite smiatat,4e iza tsiala zapadna Evropa. Universitetite tuk sa GOLA VODAspriamo bulgarskie,takiva kakvito sa v momenta pri tova, ne kakvito sa bili predi godini.Az sum prepodavatel po angliiski,kato te slucham, 4ak mi se priiska da sum ve4e v Kanda:))))))))))))
BabaPena

Re: За бабата

Мнение от BabaPena »

Silistra написа:
irra написа:Здравейте, не можах да се здържа да пишя.3 години и половина живях в Германия , смених 2 университета ама така и не разбрах че дипломите се признавали.Да вярно е, че ми признаха 5 семестъра и на половинката няколко семестара(клинични) но ако някой твърди че немците признават нещо да се обади за голяма почерпка..Преди 3 месеца приключих с Германия,така че информацията е прясна.Пък и се питам защо се напуска Гер като там се "признават" дипломите. Едно предложение:как бихте реагирали ако дойде някакав сомалиец с диплома от Първи Джунглов Университет за заболекар примерно и на развален английски ви предложи да ви оправи зъбите,тъй като му признават дипломата.
Нищо не се признава , права си , една позната учи вьв Виена икономика, и от там не и признаха . Тук лекарите имат 3 дьржавни изпита , дори и в Франция да си завьршил , пак дьржиш приравнителни . За инженерите е малко по различно , можеш да си намериш работа и без немска диплома , ама е многоооооооооо трудно.
E, aide stiga! :-) Sega sha mi kajete che sa me vzeli da pravia Ph.D. v nemsko ei tai na...nepriznavaiki mi mastarsa ot SU-to, taka li (i ne samo mene ami i polovinata mi kurs v dobavka)? To viarno che sa mi hubavi sinite ochi, ama chak pak tolkova... I che 4mata mi priateli BG lekari, deto si pieh birata s tiah, i te si rabotiha ei tai v edna Bavarska Universitetska Klinika...bez diplomi, bez nishto...

Ta Irra, ne znam dali govorim za sashtata Germania :-) az prikliuchih s MOITA Germania predi 3-4 mesetsa (sled dosta poveche ot 3.5 godini pohapvane na vurstcheta), ama ne shtot ne mi priznavat diplomata, a zashtoto da si nameria postoianna rabota s vaprosnata mi diploma si e pochti kato da uluchish 6tsa ot tototo (za nemtsite se otnasia sashtoto)...

Aide sas zdrave!
alen vid

Agnesa ,

Мнение от alen vid »

".....a tukashnite smiatat,4e iza tsiala zapadna Evropa. Universitetite tuk sa GOLA VODAspriamo bulgarskie...."

agnesa terzyiska,а може би,нашите държавни лидери,мислят по-подобен начин .............- прррррращайки децата си да следват по чужбина. :beer: :beer: :beer:
irra

За бабата отново

Мнение от irra »

Ехо пак сам аз.Зна4и доуточнявам, признаването в министерството на образованието става почти без проблем срещу 105 евро,уверение че живееш в тази провинция и декларация че не си пуснал подобно нещо в друга провинция, но това не ти дава немска диплома,просто ти се дава правото да кажеш, че си магистър или инж. примерно. Давам и пример:национална състезателка по гребане(бивша),призната диплома, но успя да си намери работа само за 700евро,а за да получиш работна виза в DE трябва да имаш заплата над 2634 евро в бившите западни провинции. Ако имаш диплома от немско уни по закон имаш право 1 година след края на обучението да работиш и ако след това се докажеш и получаваш съответната заплата, е до заветна работна виза е една крачица. Та разликата м/у призната и немска се вижда. :D
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Na men na vremeto mi iskaha samo diplomnata rabota (koiato triabvashe skoropostijno da napisha na angliiski, shtot v originala beshe na Bg)...sled koeto po jivo po zdravo mi priznaha BG diplomata i me zachisliha v Ph.D. programa...za rabotnata visa sled kato zavarshih nikoi ne me e pital kakva sha mi e zaplatata (koiato v interes na istinata beshe nad posochenite ot tebe tsifri)...

Ta az prodaljavam da tvardia, che ako chovek znae kakvo pravi v De e po-lesno/po-dobre plateno za biolozi i lekari s Bg obrazovanie... i DIPLOMITE NI SE PRIZNAVAT!!! (moje da se naloji da poraboti polovin godina chovek na 'grajdanski dogovor' dokato go vidiat kolko struva...no posle si pochva na normalnite i za nemtsite zaplati...stava vapros za uni bolnitsite...za chasni bolnitsi/praktiki ne sam kompetentna)...Za sravnenie...Joy i kolegata mogat da kajat edno dve raboti za kak se stava lekar/med sestra v Kanada...a na men vse oshte ne mi e izvesten sluchai na nikoi biolog stovaril se v Kanada na postdoc (ili na Ph.D.) napravo ot BAN/BF (shte se radvam da me oprovergaete).
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

rath1100 написа:
drifter написа:Дай малко повече информация. Кой сериозен праща резюме когато не знае каква е работата?
rabota za DD i MWD
Eйй, страшно изчерпателно разяснение ! Какво е това DD, delivery driver ? :roll:
Заключено