Обяснете ми, моля, за образователната система

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
green

Обяснете ми, моля, за образователната система

Мнение от green »

Знам че може да ми се смеете, но не мога да разбера какво е това undergraduate и graduate student. И при положение, че имам магистърска степен в България, какво би трябвало да боря в Канада, за да имам еквивалентна диплома и там. Благодаря предварително за разясненията!
Veliko

Мнение от Veliko »

Undergraduate e student bakalawyrska stepen, 1-4 kurs obiknoweno, niakoi programi sa do 5 kurs. Graduate znaci student, kojto uchi za Master ili PhD stepen. Shtom imash magistyrska ot BG, shte se borish minimum za magistyrska stepen i tuk. Normalno e da imash i 2 magistyrski stepeni. Pri men chesto se sreshtat hora (prepodawateli obiknoweno) s M.Eng. i M.A.Sc., sled towa sa udarili i PhD za kapak. Tyj che ako ti se uchi, no ne mnogo, oshte edin master e dobre za bydeshteto.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

te ще ти изчислят кредитите и по тях ще изчислят за кое ниво си- бакалавър или магистър. обикновено 90 кредита е бакалавър и още 60 за магистър , за медицина кредитите са 220. ако събереш 150 ще те "признаят " за магистър. а понеже веднага ще питаш що е кредит- това са некакви измислени техни оценки, и се изчисляват на базата на лекции+упражнения, които си карал. по мои сметки на тъмно 2 часа лекции+2 часа упражнения седмично е 2-3 кредита. при мен се получиха над 160 кредита и ме приравниха на магистър. но имай в предвид че това е по-скоро формално, с цел да ти гепят 200$. ако няма да кандидатстваш нещо , няма смисъл.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

На мен ми се струва много досадно след толкова години учене да почвам пак почти от нулата заедно с тинейджърите. Но да си graduate student си има и предимства :) Доста университети дават стипендия, която не е много но все пак е за предпочитане пред алтернативата да си разносвач на пици.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ami питаш ли ме мене, аз на дърти години. е не съм все пак с тинеийджъри де, все пак всеки е карал преди това едно вишо, така че се сме все над 23 години :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

А мене питаш ли ме като съм drifter68. Мисля да поизчакам някоя и друга година. Гледам, че образованието за граждани над 65 е безплатно :)
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

23 ли каза че е стар - ами ние с брадите на ZZ top кво да кажем - освен, че и тая Коледа ще изкараме по някой лев като Санта
Заключено